Melyik a jobb crossmotorban a 2 ütem vagy a 4 ütem?
A corossmotorok általában üzemórásak, tehát egyik sem bírja túl jól, de jellemzően a 4 üteműek kevesebb alkatrészt esznek meg, mint a 2 üteműek, viszont drágább is hozzájuk az alkatrész, jellemzően egy 50%-al drágább hajtani a 4 ütemet.
Egyébként az azonos köbcenti mellett valóban a 2 ütem az erősebb, nem véletlenül nem 125vs125 versenyzett egymás ellen, hanem 125vs250, az összehasonlítást is így érdemes nézni.
Ha kérdezned kell mert nem tudod, akkor neked feltétlen a 4 ütemű jobb.
Barátságosabb vele menni, ha nem hajtod szét és cserélsz benne sokszor, 1-2 óránként olajat, bírja azért sokáig.
A 2 üteműt az élen kel tartani jobban, durvábban megy de évenként érdemes új dugattyút gyűrűkkel, és abba állandóan keverni kell a benzinhez az olajat. És, ha ez számít, füstöl is.
Sok szerencsét!
Mind a kettő sok élvezetes motorozást nyújt!
milyen stílus nincs? A cross motor üzemórás sporteszköz, nem aszfaltra való, hanem edzeni, versenyezni.
Az enduro egy olyan utcai motor, ami terepen is elmegy, hogy mennyire aszfalt-terep az az adott géptől függ, vannak inkább túraendurok, és vannak terepesebb gépek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!