Van-e olyan harcművészet amit hatásos önvédelemre, illetve zúzásra?
Csak én nem tudom komolyan venni már ezeket a kérdéseket ?
Van.
Ezt a sok marha kommentet. Irogatnak össze vissza mindenfélét.
Ha 5-6 év után meg akarod védeni magad akkor igen, WT jó lehet. Túl sok a technika, épp ez a probléma a harcművészetekkel. x év alatt annyi technikát megtanulsz mint a szemét, de nem lesz az hogy itt van haver 10 technika, ezt akkor is tudd ha álmodból felkelsz. Ha otthon mellé gyakorolsz akkor gyorsan lehet fejlődni, én imádtam WT edzéseket egyébként. Mádayval a gond nem a tudása, hanem az hogy meg is kéri az árát. És abból amit ő kér, abból sokkal jobb stílusokat is lehet tanulni.
Nem értem pl a boxal mi volt a probléma mint lehetőség. Lehet itt keményítésről beszélni (nemtudom WT-be hol gyakoroltatok szó szerint keményítést), technikáról, a box az mindig a legjobb utcai stílus lesz. Nem azért mert én ezt csinálom, hanem mert ez tény.
WT után Kyokushin karate irányába mentem mert kicsit keményebbet szerettem volna. Én speciel nem bántam meg. Harcművészet, és elég rendesen lehet zúzi vele. A nevetség tárgya az szokott lenni hogy fejre nem ütünk. Igen, versenyen nem, edzésen ugyan úgy fejre gyakoroljuk az ütéseket a zsákon, vagy árnyékboxot, ugyan úgy mint egy láncütést az arc felé a WT-ben.
Ha zúzni akarsz fizikailag keménynek kell lenned, ami úgy gondolom hamarabb elérhető egy kemény karateágazattal, azon belül a Kyokushin tökéletes lehet. Vagy szimplán box. Ezekbe beleölsz 5-6 évet, az teljesen más kategória mint a WT.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!