Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Van-e olyan harcművészet amit...

MikeH kérdése:

Van-e olyan harcművészet amit hatásos önvédelemre, illetve zúzásra?

Figyelt kérdés

2016. okt. 31. 22:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Ömmmmm...:| Az összes. :| De mit akarsz pontosan?
2016. okt. 31. 23:33
 2/12 anonim ***** válasza:
Kung-fu.
2016. nov. 1. 09:29
 3/12 anonim válasza:
54%
Nyílván, Kung fu... Máday közvetlen edzésein kívül nincs normális kung fu az országban, viszont az is inkább pénzlehúzás. Szerintem menj el boxolni+mellé valami defenzív küzdősport/harcművészet. Viszont az ilyen harcművészeteknél nagyon meg kell nézni hogy nem humbuk légidomítás-e, mivel abból semmit sem tanulsz, hogy lassítva megmutatják, így kapd el a kést... A valóságban a késharc for example nem úgy megy a valóságban hogy ő majd szabályosat fog neked vágni, amit edzésen tanultál.. Telibe elkezd kaszabolni össze vissza aztán K.O :D
2016. nov. 1. 09:55
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

Valószínűleg szarkasztikáztál Mádayval kapcsolatban, de bárhogy is legyen, a Hung-Gar és a Choy Lay Fut nagyon jól van oktatva. Szóval egy Hung-Garral sokkal jobban jár, mint egy Box+Krav Maga/Defendo kombóval.

Kés ellen sehol nem tanítanak meg küzdeni, mert sehol nincs vele úgymond sparring. Szép egyenes pályán támad feléd a társad a késsel, azt jól tudod kezelni, csak a valóságban egy hülye nincs, aki a törzsed támadná. A késsel végtagokat kell először támadni és úgy is fogják csinálni. Azt pedig nem igazán gyakorolják sehol. Ja, meg még gyakorolnak edzésen abszolút lehetetlen helyzeteket, hogy a szádba nyomnak egy pisztolyt, vagy éppen a mellkasodnak tartják a kést és akkor mit csinálj...na, ilyen se lesz soha. Úgyhogy inkább vegyél egy gumikést és egy haverral otthon gyakoroljatok. Ha Hung-Garra jársz, akkor előtte kérdezd meg a mestert, hogy mire figyelj kés ellen, ő, hogy csinálná és aztán amiket mond, mutat, azokat próbáld meg használni a haverod ellen és idővel belejössz és egyre jobb lesz.

2016. nov. 1. 10:22
 5/12 anonim válasza:
35%
Részben. Máday igen is tud verekedni, az már egy dolog hogy nem ezt oktatja azért a magas árért. A civil krav maga és a defendo is s béka segge alatt van, a honvédségnél is inkább sambot oktatnak, az meg már megint egy másik hogy a civil oktatásban nem olyan élvonalas mint az oroszoknál. Ami az országban színvonalas és a legjobban van oktatva az a box és a birkózás.
2016. nov. 1. 12:16
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

Ó, hidd el én tudom, hogy Máday tud verekedni, mert annó voltam vele párban. És minden ütésem úgy védte, hogy leszakadtak a kezeim. Meg amikor közösen gyakoroltuk a láncütést, akkor a sok "uzi" között ott volt egy M134. Addig jó, amíg az a tévhit kering, hogy a láncütés gyenge. Amíg ezt hiszik emberek, addig lesz meglepetés. :) Ráadásul Máday szintjén 1 ütés is elég lehet egy alkar széttörésére, ha az ököl rendesen fel van edzve. Úgyhogy én nem kétlem, hogy Máday tud, ráadásul elmondása szerint szokott ő verekedni, vannak kapcsolatai. És az oktatása annyiban hibádzik, hogy fél órával hosszabb edzések kellenének a sparring végett. Ha ez így lenne, akkor tökéletes lenne. Én csak azt mondom, hogy a Hung-Gar mindenképpen jobb választás lehet, mint a Wing Tsun. Eleve egy talán erősebb stílusról van szó, jobb oktatásban. Az első évben a test feledzése és technikák gyakorlása van, aztán egy év után kezdődik a sparring szezon, plusz ugye ugyanúgy megmarad a testedzés és technika tanulás, de 1 év alatt nagyon jól be lehet gyakorolni azt a körülbelül 8-10 technikát, ami elég utcára. Úgyhogy én azt ajánlom. De van még a Lo Man Kam féle Wing Chun, ahol folyamatosan van sparring, nem gyengén, de ugyanez az Emin Boztepe féle Wing Tzun is. Úgyhogy van választék, én a leginkább a Hung-Gart ajánlom.

Viszont abban igazad van, hogy a Box jó stílus és jól is van oktatva, és az utcai átlag polgárt pofánverni azzal is lehet tökéletesen, úgyhogy elég a Box is. Csak ha megteheti, hogy jobb stílust tanulhat jó oktatás mellett, akkor miért ne menjen Hung-Garra? Pláne, ha tetszik is neki! Mert az a legfontosabb, hogy mi tetszik neki.

2016. nov. 1. 12:34
 7/12 anonim ***** válasza:
Sűrített Levegő, te milyen kung-fu stílust gyakorolsz ?
2016. nov. 1. 18:10
 8/12 anonim ***** válasza:
93%

Önvédelemnél a hatékonyság nem a stíluson múlik. Ha jól kezeled a stresszes helyzeteket, higgadt vagy, megfelelő a lélekjelenléted, akkor sikeresen megvédheted magad. Sőt, ha rafinált vagy és jók a kommunikációs képességeid, akkor bunyó nélkül is megvédheted magad Pl: kidumálod magadat.

Zúzásra pedig bármelyik stílus jó lehet.

Ha már szóba került a kungfu. Én szintén a Hung Gar-t és a Choy Li Fu-ot javaslom. De jó még a Xing Yi Quan, Bagua Zhang, Wudang, Északi Sáska, Duan Quan és a Lo Man Kam-féle Wing Chun is. Sőt, a Shuai Chiao-ot (ez a chang dung sheng-féle shaolin) is szívesen ajánlom.

2016. nov. 1. 18:37
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

Wing Tsunt tanultam Magyarországon, aztán kiköltöztem Ausztriába, itt is megpróbáltam azt a stílust, de más és nem jó, mert a mestereket legyőztem, úgyhogy Taekwondooztam, ott megismerkedtem egy sráccal és most vele szoktam kesztyűzni.

Rozsda Sárkány, az Emin Boztepe féle Wing Tzunt is lehet ajánlani, mert ott is van sparring rendesen! :)

2016. nov. 1. 19:42
 10/12 anonim ***** válasza:
54%
Sűrített Levegő, köszönöm a választ!
2016. nov. 1. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!