Utcai önvédelemre mi a legjobb?
Pár hete költöztem fel Pestre, és a héten már el is lopták a telefonomat az utcán. Ez többet nem akarom hogy előforduljon, úgyhogy gondoltam beszerzek egy gázsprayt de emellett el akarok kezdeni egy önvédelmi sportot is, ehhez kérnék segítséget. Eddig amiket olvastam, hogy elvileg jók, a muay thai, krav maga, defendo. Még semmi ilyesmit nem tanultam és nem is volt eddig alkalmam verekedni. De ahogy tapasztalom, Budapesten hiába kerülöm, bármikor megtámadhatnak.
Az Örs vezér tér közelében lakom, szóval a 14. kerületben keresnék valami helyet.
Jól van srácok, nyugi legyen! :)
Honvéd! Megjegyzem, hogy itt szélsőséges példákat te hozol.
"Ti azt mondjátok, hogy a kérdező menjen el boxolni vagy thai boxolni 5 évet a krav maga előtt, mert az akkor ér valamit.
De ha én leírom neki, hogy ameddig fejlődik (mert az az önvédelmi szint amiről ti beszéltek 10év+tól kezdődik) szerezzen be egy fegyvert vagy sprayt, akkor már egyből késes támadó ront neki 2 méterről, hogy megölje "
A Kérdező nyilván nem mesterlövész lesz. És hiába szerez be egy spray vagy fegyvert mert szintén 10+ év kell ahhoz, hogy olyan reakció időd legyen, hogy hirtelen elővedd a fegyvert és tüzelj. Ilyet civil hol tanul? Sehol
Egy átlagos kötekedő ellen, bőven elég az, amit az elején leírtunk. 3-5 év állóharc KS + testharc KS, és utána x ideig önvédelmi rendszer + fegyveres stílus. Ez is több a semminél. És több a gázspray-nél is. Sok csaj hord magánál gázspray-t, mire a ridikülből előkotorja addig a hajánál fogva a falhoz nyomják és hátulról megrakják.
Amit pedig linkeltél videót. Szerinted ki fog majd hanyatt vágódni pisztollyal a kezében, hogy lőjön? Ez még a frontvonalon mondjuk oké. De utcán, betonon, átlagos ruházatban, lépcső feljárón..stb.? Senki nem fog ilyet csinálni, mihelyt így hanyatt vágod magad, a másik hátulról széttapossa a fejedet. Fegyvertartási engedély pedig nem 2 ft.
100%-os önvédelem nem létezik, soha nem is létezett. Lehet tanulni és gyakorolni dolgokat. De ezekkel nem garantáljuk a győzelmet, hanem maximum csak növeljük valamennyire az esélyeinket. Ezerféle szituáció lehet. Mindig az adott helyzetnek megfelelően kell a legjobb döntést hozni és cselekedni.
Ha folytatódik a "menekültek" (honfoglalók) betelepítése, akkor valóban lehet még olyan szitu, hogy befordulsz a sarkon és egy csapat iszlamistával találod magad szembe, akik gépkarabéllyal akarják megoldani a magyarkérdést.
Egyelőre azonban az esetek 99%-a nem az iraki sivatagban CIA-sek által kiképzett terroristák, hanem a cigánysor kemény gyereke, a virsli izmú Gázsi pampog valamilyen keverék ork nyelven, hogy "há tesa, dik mán, add má kicsit kölcsön á telefonodat hadd hívjam fel anyámat".
Engem a múltkor két rosszarcú cigány akart lehúzni éjszaka a 3-as metrón, de nem mertek megtámadni csak szívóztak.
"Egyelőre azonban az esetek 99%-a nem az iraki sivatagban CIA-sek által kiképzett terroristák, hanem a cigánysor kemény gyereke, a virsli izmú Gázsi pampog valamilyen keverék ork nyelven, hogy "há tesa, dik mán, add má kicsit kölcsön á telefonodat hadd hívjam fel anyámat"."
Pontosan!
Nem volt verekedés. Felszálltam a metróra és a dzsippók éppen azon röhögtek, hogy valami tesójuk hogy lehúzott egy nőt (!!) a megállóban. Kérdezi egyik a másikat rám mutatva: tőle el tudnád venni a kávéját? Egy jeges kávé meg egy iPhone 6S volt a kezemben. Odafordul hozzám a sittes képű és mondja: "dik mán add mán ide azt a kávét te". Mondom dehogy adom, ez az én kávém. Erre nekiállnak b@s zakodni, hogy hova megyek, mennyi pénzem van meg ilyenek. Én meg halál nyugodtan mondom a dzsippóknak hogy "közöd?" Meg hogy "foglalkozz a magad dolgával". Ott ácsingóztak szerencsétlenek, de nem mertek megtámadni mert csak ketten voltak (egy ellen LOL). Csajomnak írom mi van, az meg parázik, hogy tegyem le azonnal az iphone-t és szálljak le, menjek emberek közé, mert üres metrókocsiban utaztunk késő este. Mondom neki dehogy szállok, csak két dzsippó, a dagadtabbik egy rúgás, a kisebbik ilyen börtönviselt fejű volt, de csak nem fogok befosni?! Végül leszálltak a dzsippók a kökinél és nekiálltak másokkal b@ szakodni.
És még ide akar a DK migránsokat betelepíteni. LOL
Utolsó!
Valóban lett tudásod amivel szembe tudnál szállni velük, vagy csak a mama szerint jó erőben vagy ? :)
Mama szerint is biztos jó erőben vagyok, bár pont ma mondta fogytam egy picit. :)
Az ilyen kötekedő söpredékhez megvan a tudásom, de szerintem fontosabb a mentális készültség. Ismerek olyanokat akik évekig jártak ide-oda még talán a tudásuk is meglenne egy kiélezett helyzetben, de mentálisan gyengék. Valszeg keveset tudnának kihozni magukból éles szituban. Én bokszoltam 3-4 évet, de szerintem nem ez lenne a döntő, mint ahogy több éles helyzetben sem ez számított. 1 kivétellel mindig elég volt rájuk nézni és inkább leléptek, mert érezték komoly bajuk is lehet. Jól érezték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!