Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Nem túl drága harcművészet...

Nem túl drága harcművészet oktatás Budapesten?

Figyelt kérdés
Nézegettem, de amiket találtam az mind 6000Ft/hó, amit sajnos nem engedhetek meg magamnak (egyetemista vagyok és ösztöndíjból fizetem a kolit, havibérletet, stb). Lényegében mindegy milyen, csak szeretnék mozogni és a harcművészetek mindig is vonzottak.

2016. júl. 20. 14:16
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

Lehet választani küzdősportot (box, bírkózás stb.) amitől te leszel az utca királya rövid idő alatt (amíg a rendőrség le nem töri a szarvad vagy jobb esetben egy "nagyobb hal").

Vagy lehet választani harcművészetet, amivel nem te leszel az utca királya rövid idő után, hanem ha van türelmed 3 év után a "kemény" küzdősportolókat megeszed reggelire ha kell.

2016. júl. 20. 21:56
 12/30 anonim ***** válasza:
57%
Nem azt mondom,hogy legyen az utca kiràlya meg verekedjen.Csak h a màr választ valamit,az használható legyen.A harcművészetek nem működnek a gyakorlatban.Hogy miért nem?Mert csak azt tudod használni,amit begyakoroltál,ami már ösztönösen jön.A harcművészetek meg veszélyes technikákat használnak,éppen ezért nem is lehet őket full kontaktban gyakorolni.Nincs is ezeken az edzéseken sparring.Amit nem sparringoltàl ki edzésen,azt nem fogod tudni használni.Meg nekiállsz ott csavargatni a kezét a támadónak azt nem mész vele semmire.Mert az csak bűvészkedés.A küzdősport technikák bizonyítottan működnek.Meg felesleges ilyen láncütés,meg gyakuzukit tanulni.Az egyenes,a horog és a felütés 1000x hatékonyabb ezeknél
2016. júl. 20. 22:10
 13/30 anonim ***** válasza:

Jó nagy hülyeséget beszélsz...

Mi az hogy nem működnek a gyakorlatban? :D

(Ha fél évet jársz oké, nem működik)

Nem az agyongyakorlás a legfontosabb, főleg nem az kezdő időszakban, hanem a reflexek fejlesztése egy bizonyos szintre, ezen van a hangsúly, ha meg már régebb óta csinálja utcán is jönnek a mozdulatok, ennyi.

2016. júl. 20. 22:13
 14/30 anonim ***** válasza:
Ezek a küzdősportok egyszerűen hatékonyabbak.Nem attól leszel jó harcos,ha megtanulsz eljárni 100 katát meg a levegőt csapkodod ordibálva.A harcművészetek nem adnak küzdelmi rutint,ami nélkül nem fogsz tudni verekedni.A küzdősport technikàk egyszerűen modernebbek,hatékonyabbak.Itt nem a látványra mennek,hanem hogy hatékony legyen.A karatéban pl mire való a kiba dachi?Széttárod a làbad,hogy tökön rúghassanak.Egy bokszoló tud ütni,védekezni,bírja a fájdalmat.Egy wing chunos ezek közül melyiket tudja?Egyiket sem
2016. júl. 21. 00:57
 15/30 anonim ***** válasza:
Régen én shotokan karatéztam.Lementem bokszedzésre,jól elvertek.Semmit sem ért,amit karatén tanultam
2016. júl. 21. 00:58
 16/30 anonim ***** válasza:
Talán nem csak az első ingyenes edzésre kellett volna járni :)
2016. júl. 21. 08:50
 17/30 A kérdező kommentje:

Okés srácok, nem kell vérre menni :) És köszönöm a tanácsokat!

Egyelőre úgy döntöttem megvárom a tárgyfelvételt, és ha ott találok valami jót, akkor felveszem mert az a legolcsóbb; ha nem, akkor átgondolom mit válasszak.

2016. júl. 21. 20:47
 18/30 anonim ***** válasza:
2 évig jártam.Kétszer voltam edzőtáborban.A boksz sokkal ösztönösebb mozgás.Már az első bokszedzés után nem éreztem semmi kéztetést arra,hogy beálljak zenkutsu dachiba és gyakuzukikat üssek.A bokszban 3 ütés van,mégis sokkal technikásabb mint pl.egy karate.Nagyon sokféleképpen lehet bokszolni.(Pl.Peek a Bo)A bokszot személyre lehet szabni tkp.mindenkinek van egy saját stílusa a bokszon belül.A boksz fejleszti legjobban a reflexeket.Edzésen is reflexlabdáztok.A boksz tanít meg legjobban védekezni (lásd Mike Tyson).A karatés a kerev beállásában elhajolni sem tud.Az,hogy a harcművész veri a küzdősportolót,csak a filmekben van
2016. júl. 21. 20:54
 19/30 anonim ***** válasza:
Már 2 hónapja tárgyfelvétel van a szeptemberi félévre...
2016. júl. 21. 21:22
 20/30 anonim ***** válasza:

"Meg lehet jönni itt torokütéssel meg egyéb gyilkos technikákkal..Az első dolog,amit bokszedzésen megtanítottak,hogy le kell szegni az állat és kettősfedezék.Mellesleg egy bokszolónak van olyan jó védekezése,hogy még eltalálni sem fogod."

:D Persze, jó az ökölvivás. No de a kesztyűben ráadásul bandázsolt kézzel milyen valós fedezéket ad? Bokszolóba belerögződik egy kéztartás a kesztyű miatt, és ha leveszi azt, a rossz kéztartás miatt hiába van leszegve az álla, hiraken vagy nukite már ott is van a torkán. Kiba dachi mire való? :D :D :D Ilyent csak az kérdez, aki semmit sem tud a távol-keleti harcművészetekről, még akkor sem, ha pár éve bokszol!

Kiba dachi kérlek szépen csak egy súlypont csökkentés.

Ad e a harcmüvészet valós harci tapasztalatot? Bizony, hogy ad. Ja, nem pár hónap alatt, mint a bokszban. Évekig kell tanulni, akkor miért jó? Hát csak mert a harcmúvészet gyakorlása során, kialakúl egy helyes testtartás miközben önvédelmet tanul. Helyes testtartás miatt a mozgásszervi betegségek száma az átlag sporolóéhoz képest, csekély. Helyes légzéstechnika elsajátítsa miatt (ibuki), a belső szervek is ellenállóak a betegségekkel, sérülésekkel szembe.

Ja, nem a sport üt-rúg üt-rúg eszetlenül, versenycentrikus valamire gondolok, hanem a wushu vagy budo részre.

2016. júl. 22. 06:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!