Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Taekwondo és aikido oktatás...

Taekwondo és aikido oktatás milyen M. o. -n?

Figyelt kérdés
Üdv, jelenleg birkózok 4 éve és boxolok 2 éve rendszeresen .. a kérdésem az lenne, hogy Magyarországon milyen szinten oktatják a taekwondot illetve aikidot? Érdemes belekezdeni itthon? Válaszokat előre köszönöm 17/F

2016. márc. 19. 13:44
 1/8 anonim ***** válasza:
76%

Jó. És pláne neked, mivel már van harci tapasztalatod. A Taekwondoo jó, azt tudom biztosan. Az Aikido pedig szintén jó lesz, legalább megtanulsz védekezni is. Az azért hiányzik a képből! :D Konkrétan mind a 4 stílusnak gyenge a védelme, vagyis az Aikidonak a legjobb. De végülis brutálisan tudsz támadni kézzel, lábbal, test- és földharc is megy, az Aikido pedig adja a kiegészítést, azaz inkább védekezés, csavarás, dobások, elvezetés. Úgyhogy összességében ez a 4 nem lesz rossz keverék.

Röviden a válasz a kérdésedre: mind a kettőt jól oktatják.

2016. márc. 19. 15:29
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi, ment a zöld kéz
2016. márc. 19. 21:49
 3/8 anonim ***** válasza:
76%

Ez edzőteremtől, dojotól függ, nem lehet általánosítani az egész országra. Van ilyen is olyan is.

Tekintve, hogy még sem a boxban, sem a birkóban nem merültél el teljesen, nem ajánlom hogy egy abszolút más mozgáskoordinációjú stílust elkezdj, pláne nem kettőt.

Esetleg iktass be heti1 mma edzést. Ott a boxon és birkón tanultakat egy az egybe át tudod emelni és bővíteni úgy, hogy közben nem zavarodsz össze.

2016. márc. 19. 22:02
 4/8 A kérdező kommentje:
Kedves 2.: azért annyira benne vagyok a birkózásban hogy nyáron indulok országos selejtező versenyen :) illetve a boxot csak hobby szinten üzöm... MMA edzés egy pénz lehúzás jártam 4 hónapot kb semmit sem tanultam pedig egy állítólagosan minőségi helyre jártam (nevet nem mondanék, ez itt nem a reklám helye :)) ne félts, én jelenleg a mozgásnak élek, próbálok minél több dolgot elsajátitani, de ha pl aikidot nem is, taekwondot mindenképp el szeretném kezdeni :)
2016. márc. 19. 22:22
 5/8 A kérdező kommentje:
Ment a zöld kéz, Köszi a válaszotokat
2016. márc. 19. 22:25
 6/8 anonim ***** válasza:
51%

Én a helyedben inkább Taekwondot választanám mivel szerintem jobban oktatják és azt a mozgáskultúrát még úgymond nem ismered annyira

Ket aikido edzést láttam eddig és az förtelmes volt, felesleges és értelmetlen. Kisvárosban láttam lehet nagyvárosban jobb

2016. márc. 20. 10:22
 7/8 A kérdező kommentje:
Értem, Köszi
2016. márc. 20. 10:34
 8/8 anonim ***** válasza:
44%

Nem sok ám az a 2-4 év, hidd el! Persze számit, fejlődtél sokat, de nem attól vagy biztos jó, hogy versenyre visznek :)

Amúgy a Taekwondo jó lesz, mert rúgni is fogsz tudni!

Aikidot szerintem hagyd, mert legalább 10 év mire ér valamit, de nem is olyan jó mint ezek. Ismerek pár Aikidost, jár 3 éve, mutogatta is mit tanult, de mindezt lasan, úgy hogy hagynom kellett. Mivan ha meg gyorsan támadnak rá, és kapálózik a másik ? Az a baj hogy az ilyen fogások nem rutinból jönnek, csak hosszú idő múlva.

2016. márc. 20. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!