Taekwondo és aikido oktatás milyen M. o. -n?
Jó. És pláne neked, mivel már van harci tapasztalatod. A Taekwondoo jó, azt tudom biztosan. Az Aikido pedig szintén jó lesz, legalább megtanulsz védekezni is. Az azért hiányzik a képből! :D Konkrétan mind a 4 stílusnak gyenge a védelme, vagyis az Aikidonak a legjobb. De végülis brutálisan tudsz támadni kézzel, lábbal, test- és földharc is megy, az Aikido pedig adja a kiegészítést, azaz inkább védekezés, csavarás, dobások, elvezetés. Úgyhogy összességében ez a 4 nem lesz rossz keverék.
Röviden a válasz a kérdésedre: mind a kettőt jól oktatják.
Ez edzőteremtől, dojotól függ, nem lehet általánosítani az egész országra. Van ilyen is olyan is.
Tekintve, hogy még sem a boxban, sem a birkóban nem merültél el teljesen, nem ajánlom hogy egy abszolút más mozgáskoordinációjú stílust elkezdj, pláne nem kettőt.
Esetleg iktass be heti1 mma edzést. Ott a boxon és birkón tanultakat egy az egybe át tudod emelni és bővíteni úgy, hogy közben nem zavarodsz össze.
Én a helyedben inkább Taekwondot választanám mivel szerintem jobban oktatják és azt a mozgáskultúrát még úgymond nem ismered annyira
Ket aikido edzést láttam eddig és az förtelmes volt, felesleges és értelmetlen. Kisvárosban láttam lehet nagyvárosban jobb
Nem sok ám az a 2-4 év, hidd el! Persze számit, fejlődtél sokat, de nem attól vagy biztos jó, hogy versenyre visznek :)
Amúgy a Taekwondo jó lesz, mert rúgni is fogsz tudni!
Aikidot szerintem hagyd, mert legalább 10 év mire ér valamit, de nem is olyan jó mint ezek. Ismerek pár Aikidost, jár 3 éve, mutogatta is mit tanult, de mindezt lasan, úgy hogy hagynom kellett. Mivan ha meg gyorsan támadnak rá, és kapálózik a másik ? Az a baj hogy az ilyen fogások nem rutinból jönnek, csak hosszú idő múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!