Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mégis akkor milyen önvédelmi...

Mégis akkor milyen önvédelmi sportot csináljak, hogy meg legyen a mozgás, önvédelem is legyen benne és ne legyen megterhelő nehéz? Bőven lent.

Figyelt kérdés

Úgy gondoltam,elmegyek ökölvívásra másnéven boxra. Megérdeklődtem hol van ilyen városunkban,találtam is ,felhívtam az edzőt és mondta,mennyek nyugodtan,mindig várja úgy is az új boxolni vágyó emberkéket mert kevesen vannak.

Elmentem edzésre és végűl öten voltonk ,én mint új taggal együtt,mondták,hogy vannak még egy páran de nincsenek itt.

Ott az edző mondta a többi négynek,hogy jött egy új tag,tehát bemutatott nekik.

Mondta,hogy kezdjük az edzést és a bemelegítést azt nem ő tartotta,hanem az egyik tagot megbízta,hogy tartsa meg a bemelegítést utána valami "lengyelboxot" csináljunk és ennyi ma az edzés,ő addig űlt mármint az edző és csak nézte az edzést.

Olyan emberre bízta tehát az edzést aki ugyanúgy mint a többiek csak boxolni jár oda,de gondolom azért bízta rá,mert a srác olyan 35 éves körül is van már és évek óta odajár,látszott,hogy nagyon benne van a boxban.

Elkezdtük a bemelegítést és olyan feladatokat talált ki a srác,hogy ugrálókötéllel ugrálni de megállás nélkűl 2 percig valamint utána fekvőtámasz után magasba ugrani aztán vissza fekvőtámaszba.

Na ezeket én nem bírtam és egy félperc után megálltam és lihegtem a srác meg azt mondta,hogy "ne állj meg". Aztán lassan tovább csináltam,mert kellett ,gondoltam csak birom valahogy,de nem ment,megint csak megálltam és megint rámszólt,hogy "ne állj meg",de mindkétszer szinte kiabálva mondta,gondolom nincs idegrendszere a bénázókhoz mint én.

De a második után is megálltam,feladtam és utána már nem szólt semmit.

A lengyelboxot végigcsináltam ,az könnyebb volt és amikor az edzésnek vége volt ,kérdezte az edző,hogy nehéz volt,mondom nagyon.

Aztán legközelebbi edzésre el sem mentem. Utána nem jártam,egyszer voltam,kipróbáltam,nem az én stílusom.

De viszont szeretnék valami önvédelmi sportot csinálni csak nem tudom mi lenne az ami könnyebb,ami nem olyan megterhelő mint a box,mert a boxolásnál ki akarnak csinálni.Mégis mit képzelnek,hogy összeesésig hajtják az embert???

Mit ajánlottok amit tudnék csinálni ,nem vagyok egy nagyon erős ember,nem tudok verekedni.

Ami könnyebb így ahogy magamról írtam milyen vagyok,ahhoz képest mit ajánltok ,milyen önvédelmi sportot kesessek?

2016. júl. 16. 19:11
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
mennyek:javítva:menjek
2016. júl. 16. 19:33
 2/11 A kérdező kommentje:

Ja és mi az,hogy a bemelegítést az nem az edző tartottaa boxnál?

Ilyet még nem is hallottam. Arról volt szó,mondta a srácnak,hogy csak a bemelegítést fogja a srác tartani,az edzést nem,hanem ő,mármint az edző.

De rögtön mondta a srácnak,hogy inkább az edzést is ő tartsa. Szóval a bemelegìtést,edzést mindent a srác tartott,az edző meg csak űlt. Minek volt akkor ott?

Olyan önvédelmi sportot keresek amit fentebb írtam,hogy nekemvaló és ne a másik edzésre járó tag tartsa,hanem maga az edző aki ki lett erre képezve.

2016. júl. 16. 19:39
 3/11 anonim ***** válasza:
50%

kín nélkül,áldozat nélkül nincs fejlődés.

ha te elutasítod a fejlődést,nem vagy hajlandó kilépni a komfortzónádból,nem akarsz keményebb férfivé válni mint jelenleg,akkor nem neked való az ilyesmi.

menj el kondizni,kocogni a bunyót meg hagyd a férfiakra.

és nincs könnyebb.

a bunyó alapja a kardió állóképesség,erre épül fel minden.

2016. júl. 16. 20:09
 4/11 A kérdező kommentje:
Én is férfi vagyok.
2016. júl. 16. 23:53
 5/11 anonim ***** válasza:

Minden sportnak az a lényege, hogy "összeesésig", azaz jelenlegi teljesítőképességed határáig hajtod magad, mert úgy tudsz fejlődni.

Attól nem leszel erősebb, hogy mindig csak annyit csinálsz, amennyi kényelmesen sikerül, ezt nem is értem, hogy gondoltad.

2016. júl. 17. 11:57
 6/11 kovpet ***** válasza:

Jó, de azért fokozatosságra is szükség van. Nem lehet egy újoncot úgy meghajtani, hogy egyből elmenjen a kedve az egésztől. Nyilván nem bírja azt elsőre mint azok, akik évek óta csinálják.

Kérdező: kifogtál egy rossz edzőt. Keress másikat. Ennyi.

Feszegesd persze a határaid, ne lazsálj, de azért fokozatosan.

2016. júl. 17. 12:09
 7/11 A kérdező kommentje:

Ahogy az utolsó írta:

Igen ,én is úgy gondoltam,hogy a kezdőknek fokozatosan kell meghajtani magukat.

Boxolni akkor sem megyek vissza.

Mást kellene keresni,csak nem tudom mit.

2016. júl. 17. 12:48
 8/11 anonim ***** válasza:
Oké kovpet, ebben igazad van, azonban a kérdező írásából úgy tűnt, hogy azt szeretné, ha nulla megerőltetés árán lenne erősebb.
2016. júl. 17. 15:20
 9/11 anonim ***** válasza:

Neked alapvető mentális problémáid vannak, és ezt a hozzáállásodra értem.

A bunyó az egy ilyen dolog, meg kell halnod bunyó közben is.

Hagyjuk is el se kezdem írni, mert fölösleges.

Menj el wing tsunnozi. Ott a shifu mester fogja tartani az edést, 1 év után bárki ellen meg tudod védeni magad, 2 év után mester is vagy, és egyik edzésen se fogsz elfáradni. Neked találták ki, csak bírjad pénzel, mert ugye a tudást mindig csak pénzért lehet megszerezni, sosem kemény munkával.

2016. júl. 17. 23:36
 10/11 aikiboxer ***** válasza:
Mi a fenének akar önvédelmi stílust tanulni aki ennyire p.nci? A csajok nem nyafognak ennyit.
2016. júl. 18. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!