Küzdősportolók! Ti melyik stílusokat ötvöznétek utcára ha bármit tanulhatnátok és 20 évig minden adott lenne rá ( pénz, idő, jó edző)?
Tudom hogy gagyin sikerült megfogalmaznom, de lényegében ez érdekelne. Szerintetek mik azok a küzdősportok amiket ha ötvözünk akkor a leghatásosabb az élesben az utcán ?
Mondjuk ha lenne 20 évetek bármit tanulni. Tekintsünk el a pénztől, meg a rossz edzőktől. Ti mivel töltenétek ezt a 20 évet ha bármit választhattok és az utcai hatékonyság a cél.
Ha ez a cél, és tényleg minden körülménytől eltekinthetek, akkor 18 évesen jelentkeznék a francia idegenlégióba, 5 év aktív szolgálat után jelentkeznék a 2rep desszantos alakulatba ugyanitt, majd ha mondjuk másodjára harmadjára átmennék a rostán, akkor taktikai koordinátornak jelentkeznék majd 2 év szolgálat után REG.4-A századjába jelentkeznék (ez foglalkozik a különösen veszélyesnek nyílvánított célpontok lilvidálásával, az esetek durván egyharmadánál késsel vagy pusztakézzel kell végrehajtani az akciót a körülmények miatt). Ha minden összejött 10 év telt el. 10 évet végigharcolnék észak-afrikában és a közelkeleten. 2x hosszabbítanék.
AMENNYIBEN MINDENT TÚLÉLTEM:
38 éves vagyok, a fájdalomküszöböm olyan magas hogy előbb ájulok el egy sérülés fizikai következménye miatt, minthogy komoly fájdalmat érezzek. A késsel és testemmel a hozzávetőlegesen 180 éles bevetésem alatt ( 10 év a reg4a-nál körülbelül ennyi éles bevetést eredményez) durván 50-60 embert öltem meg. Az állóképességem élsportolói szinten mozog.
Egy ilyen embernek ( aki már nem is ember, hanem egy gép) nem nagyon akad ellenfele. Ilyen tudást nem adhat semmilyen edzés a ringben, semmilyen sparring, mivel az ellenfeleimet nem kiütöttem, vagy kipontoztam, vagy lekopogtattam, hanem megöltem. Mivel 10 évet sikerült túlélnem megtanultam azokat a technikákat amiket a kiképzés alatt belémvertek mester fölötti szinten. Nem dinamikusan, hanem automatikusan tudom használni őket, ezért a reflexszerűség miatt a másodperc törtrésze alatt tudom az ellenfelem torkát izületeit, idegpályáit támadni. Ilyen ösztönös tudást csak úgy lehet megyzerezni, ha az ember nem az első helyért vagy a bajnoki címekért, hanem az életéért küzd éveken át. Ez pedig napjainkban csak háborúkban és az illegális bunyókon lehetséges.
( 12 évet thai-boxoltam, világkupát és magyarbajnokságokat nyertem )
Boxolnék, mert sokkal hatékonyabb a thai-boxnál az utcán.
Ha ötvöznöm kéne valamivel akkor az a brazil-jiu-jitsu lenne, mert abban is vannak dobások, álló fogások, de igazából a nagyja földharc, amit nem érdemes utcán csinálni mert jól megfognak rugdosni ha többen vannak)
Jogos az első válasz,de azt ne felejtsük el,hogy ha afrikai bevetésekről van szó,ott a katonák 90%a gyerek.8-12 éves kis srácok kalasnyikovval.Ezért az 50-60 megölt emberből 30 gyerek.Az ilyenek miatt a légiósok nagyrésze alkesz,vagy drogos.De persze ez nem változtatna azokon a tényeken amik le lettek írva a hatékonyságát illetően egy ilyen embernek.
A hétköznapibb válasz a kérdésre.Öt év box,utána mellé 3-4 évig egy önvédelmi rendszer 3-2 edzés arányban,ezután box és késharc edzés.
ThaiBox-box edzés 10 évig majd újabb 10 év bjj éa birkó.
Mellé heti 1x mma és krav maga.
5 év savate + késharc (pl: kali), utána 15 év defendo + lövészet.
Na ez már elég lenne önvédelemre.
"Gyilkolnak oké hogy ők győznének de akkor is. Ez minden csak nem harcoshoz méltó."
Tévedsz, pont hogy ők az igazi harcosok. Harcosnak az nevezhető aki ténylegesen élet-halál harcot vív, rendszeresen és azokat túléli. A küzdősportoló az nem harcos, az "csak" SPORTOLÓ igazából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!