Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mike Tyson le tudott volna...

Mike Tyson le tudott volna győzni egy shaolin szerzetest?

Figyelt kérdés
Szabályok, menetek, bíró és védőfelszerelések nincsenek. Szigorúan pusztakezes küzdelem. A fénykorában lévő Tyson a legerősebb shaolin pap ellen.

2016. ápr. 4. 17:22
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
Látjátok, igaza volt magyar honvédnek, nem a stílus, az edzettség, a harcos a lényeg!
2016. ápr. 7. 20:09
 32/49 anonim ***** válasza:
Ezt nem lehet igy eldönteni ne vitatkozzatok mar ezen
2016. ápr. 9. 12:35
 33/49 anonim ***** válasza:

# 32 Ez a gyakori :) Itt mindig össze akarnak hasonlítani olyan harcosokat akik csak egy adott küzdősportra edzenek.

Ez a kérdés amúgy is a szerzetesnek "kedvez" elméletileg... Miért nem bokszba nézzük meg... Szóval ennyi.

Ha Tyson is full contactra készült volna, biztos hogy széttépi a szerzetest, bár még így is nagy az esély rá....

2016. ápr. 9. 13:46
 34/49 anonim ***** válasza:
0%
szabályok, menetek, bíró és védőfelszerelés nélkül? Tyson profin boxolt és van egy kis utcai harc tudása is, viszont a shaolin stílusok nagyrésze halálos technikákra összpontosít (támadnak szemet, herét, szívgödröt, gerincet, stb.) plusz a boxolok nem tudnak rúgni, ellenben a shaolin kung-fusok a hatalmas rúgó erejük mellé kieddzik a sípcsontjukat, hogy el tudják törni ellenfelük egész combcsontját egyetlen rúgással. és akkor nem beszéltünk fogásokról, feszítésekről és dobásokról. mellesleg nézz meg egy Mike Tyson interjút Youtube-on, ahol nincs rajta kesztyű. olyan a csuklója és az ökle mint egy lánynak, míg a kungfusoknál alap az alkar, a sípcsont, a csukló, az ököl és az ujj csontok megerősítése. röviden: tyson az utcán hozzá sem tudna érni egy kungfushoz, nemhogy egy shaolin paphoz.
2016. ápr. 11. 17:52
 35/49 anonim ***** válasza:
29%

XD utolsó egy vicc :)

Tyson utcán 1 ütésből kiszed egy kung fust, egy shaolint meg max 3-bol . .

De azok is elmagyarázták ezt akiknek azért tényleg lehet adni a szavaikra (korbács, honvéd)

2016. ápr. 11. 20:37
 36/49 anonim ***** válasza:
100%
A shaolin papok sparringolnak egyáltalán, vagy csak formagyakorlatoznak?
2016. ápr. 11. 23:45
 37/49 anonim ***** válasza:

"olyan a csuklója és az ökle mint egy lánynak" Most komolyan... Ezek után már szerintem hagyjuk ezt a témát. nem lehet egy ilyen témáról normálisan beszélni, ha az ember nem objektív hanem tiszta hülye, már bocsánat...

Pont Tyson volt az az ember aki sose állt egy helyben, mint egy múmia, hanem egyből az ellenfél ütőtávjában volt... Most innen sok szerencsét a rugdosáshoz és egyebekhez.

De ha ezek az arcok ennyire brutálisan kemények, miért nem megy el az egyik a hanyatló nyugatra aztán tör széjjel egy rúgással mindenkit a ringbe és gazdagodik meg? Kicsit hitetlen vagyok ezzel a hatalmas misztikummal átszőtt brutális szuperharcosokkal szemben.

Hogy hogy nem akadt még egyetlen egy sem aki szana széjjel tört volna bárkit is pillanatok alatt?

Mert jó persze látni videókat, hogy téglát törnek, a torkukkal hajlítanak dárdát stb stb. De éles harcban... na mindegy.

2016. ápr. 12. 14:53
 38/49 anonim ***** válasza:
100%
Buakaw is a puszta sípcsontjával pillanatok alatt szétrúgott egy bambusz fát, de éles küzdelembe még is nem egyszer kipi csázták... Szóval én inkább az éles küzdelmekre adnék, mint a sok sok edző videókra meg stb.
2016. ápr. 12. 14:56
 39/49 anonim ***** válasza:
Am baszhatja az erős csuklóját, engem 2 hónap után edzésen egy 10 kg-al könnyebb gyerek vert szét, és ő is csak 2 éve járt . .
2016. ápr. 12. 15:21
 40/49 anonim ***** válasza:

oké, utolsó pár kommentálónak aki szerint hülyeségeket beszélek :D

34.

Tyson verekedett párszor utcán, legutóbb megsérült a keze, mert a boxkesztyű nem erősíti az öklöd.

35. a shaolin papok tanítják a stílust, a növendékek eddzenek. rengeteget sparringolnak :)

36. teljesen objektív voltam, inkább te vagy az aki szubjektív Tyson rajongó. itt teszem hozzá imádtam Tyson versenyeit. természetesen nem állt egy helyben, de hogy belépj ütőtávba előbb be kell érned rúgótávba. és egy kung-fustól kapni egy combost... hát, az azért fáj ;) Tyson-nak nagyon jó mozgása volt, de lábtechnika nélkül hiába forgolódik. a baj az, hogy nem vagy tisztába milyen rúgóerőt fejleszt a kung-fu.

a shaolinok azért nem mennek MMA-zni, mert, és innen tudom, hogy közöd nincs a keleti harcművészetekhez, mert a shaolin egy életforma. egy két shaolint azért láttam MMA-n, de csak nagyon-nagyon ritkán. de ők azért élnek kolostorokban, imádkoznak és meditálnak annyit, mert ez a vallásuk. buddhizmus. annyit vesznek el amennyit adnak.

nem akar meggazdagodni, mivel a kolostorba eleve úgy léphet be, hogy minden tulajdonát hátrahagyja. egy szerzetesnek nincs semmiféle holmija a ruháján kívűl.

és misztikum? ezt imádom. az egyetlen misztikum ami a shaolinokat körbeveszi a tudatlan ember egyszerű hülyesége. nem változnak sárkánnyá és nem köpnek tüzet. az eddzésük ugyanazokra az alapokra épülnek mint a világon bármely pontján bármilyen harcművészet. bemelegítés, köredzés, sparring, formagyakorlat, meditáció. voltam már kolostorban és igen, el tudom képzelni milyen illúzió-romboló lehet ez a sok McDojo-nak. ők attól jobbak mert olyan stílust gyakorolnak ami évszázadok, majdnem ezredek óta bevállt és elismert. és azért is mert ők napi 6-8 órában eddzenek, mivel nincs más dolguk egész nap, csak munka, meditáció és eddzés.

ez lényegében azt is megválaszolja miért nem láttál még shaolin-t embereket széttörni. a vallásuk pedig tiltja az ölést.

a téglatörés tenyéréllel meg a dárda hajlítása torokkal is valós dolog. na most ez a pálmafát kettérúg, meg vasat hajlít meg kardot csorbít a hasán már nem valós és akik ezeket mutogatják a cirkuszban nem shaolinok.

37. nem tudom ki az a Buakaw de bambuszfát nem tudsz szétrúgni, fizikai lehetetlenség, hacsak nem preparált a fa, nem volt előtte üregesítve, stb. ez az ember nyílván nem shaolin.

38. a testsúlynak és izomtömegnek semmi köze nincs a csonterősséghez és nem írtad mire jártál.

2016. ápr. 12. 15:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!