Mike Tyson le tudott volna győzni egy shaolin szerzetest?
"Ha tudnád mi az az ökölvívás, akkor tudnád, hogy nem karból ütünk. Erre ráhibáztál."
Nem, nem hibáztam rá. Sehol sem írtam, hogy a bokszolók karból ütnek. Ha elolvastad volna figyelmesen az írásomat le is írtam a 2-es pontban, hogy hogyan üt egy ökölvívó.
"Nem csak a jó elmozgás/lábmunka végett, hanem mert amikor az ütésbe beleadja a csípőjét is"
Vagy is a teljes testét beleadja az ütésbe egy bokszoló. De a rúgásba is beleadja a teljes testét a shaolin. A rúgás mindig is erősebb az ütésnél. A K1-ben is megfordult már nem is egy profi ökölvívó, mindegyiküknek az lett a vége, hogy szétrúgták őket. Egy bokszolónak pedig teljesen védtelen a lába a rúgások ellen. A tetejében itt a súlycsoport sem számít olyan sokat. K1-ben is nem egyszer volt már olyan, hogy a kisebb versenyző szétrúgta a nála nagyobb darab ellenfél lábát és győzött. Holott azok a nagyobb ellenfelek hozzá voltak szokva a lábra mért támadásokhoz.
Miért szerinted pl: egy 70 kg-os muay thai-os nem tudna rúgni egy 90 kg-os bokszoló combjára akkorát, hogy az sántítson? De bizony igen. Ráadásul a comb csak egy dolog (a jobbik eset), mehet az a térdkalácsra is...
Nyílt terepen talán a shaolinnak több esélye lenne, de abból meg szerintem nem lenne harc, mert a shaolin menekülne Tyson elől. Tyson nem fogja azért megvárni, hogy lerúgják, hiába van halálos rúgása a szerzetesnek.
Egyébként én tisztelem a mit csinálnak, sok munka van benne. De a kung-fu inkább a filozófiáról és a hagyományokról szól. Meg ott van az a Yi Long srác is. Ő is elvileg szerzetes. Na, őt is ki lehetett ütni.
"Meg ott van az a Yi Long srác is. Ő is elvileg szerzetes. Na, őt is ki lehetett ütni."
Yi Long soha sem volt szerzetes, egyszerű sportkungfus/sandás. Csak felépítették neki ezt a shaolin imidzsét, mert így jobban bekajálja a közönség.
"Ez a shaolinok kiedzik a testüket kicsit urban legend. A karatésokról is ezt hallani, aztán lehet, hogy mégsem annyira igaz."
Az igazi shaolin szerzetesek akik 5 éves koruktól több évtizedeken át napi 80-10 órákat edzenek, valóban kiedzik a testüket, az nem urban legend. (A karatés testfelkeményítés viszont tényleg mese, még félig-meddig Okinawa-n is)
Oké, hogy Tyson sem hülye de a szerzetes sem.
"Valószínű, hogy ő sem kizárólag csak ütne"
Ez elképzelhető, csak van egy kis bökkenő Tyson az ütésen kívül nem tud semmit sem csinálni. Hiába emelné fel a lábát pl: egy "rúgásra", azonnal be is nyalna egy lábsöprést.
Ezt ismeritek?:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!