Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mike Tyson le tudott volna...

Mike Tyson le tudott volna győzni egy shaolin szerzetest?

Figyelt kérdés
Szabályok, menetek, bíró és védőfelszerelések nincsenek. Szigorúan pusztakezes küzdelem. A fénykorában lévő Tyson a legerősebb shaolin pap ellen.

2016. ápr. 4. 17:22
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
77%

"Ha tudnád mi az az ökölvívás, akkor tudnád, hogy nem karból ütünk. Erre ráhibáztál."

Nem, nem hibáztam rá. Sehol sem írtam, hogy a bokszolók karból ütnek. Ha elolvastad volna figyelmesen az írásomat le is írtam a 2-es pontban, hogy hogyan üt egy ökölvívó.

"Nem csak a jó elmozgás/lábmunka végett, hanem mert amikor az ütésbe beleadja a csípőjét is"

Vagy is a teljes testét beleadja az ütésbe egy bokszoló. De a rúgásba is beleadja a teljes testét a shaolin. A rúgás mindig is erősebb az ütésnél. A K1-ben is megfordult már nem is egy profi ökölvívó, mindegyiküknek az lett a vége, hogy szétrúgták őket. Egy bokszolónak pedig teljesen védtelen a lába a rúgások ellen. A tetejében itt a súlycsoport sem számít olyan sokat. K1-ben is nem egyszer volt már olyan, hogy a kisebb versenyző szétrúgta a nála nagyobb darab ellenfél lábát és győzött. Holott azok a nagyobb ellenfelek hozzá voltak szokva a lábra mért támadásokhoz.

Miért szerinted pl: egy 70 kg-os muay thai-os nem tudna rúgni egy 90 kg-os bokszoló combjára akkorát, hogy az sántítson? De bizony igen. Ráadásul a comb csak egy dolog (a jobbik eset), mehet az a térdkalácsra is...

2016. ápr. 4. 22:46
 12/49 anonim ***** válasza:
80%
Igazából én 50-50% esélyt adnék mindkettőnek. Ha a shaolin szétrúgja Tyson lábát akkor nyer. Ha viszont a szerzetes nem tudja védeni Tyson ütéseit, akkor veszít.
2016. ápr. 4. 22:51
 13/49 anonim ***** válasza:
42%
Nem olvastam végig, mert elég volt odáig, hogy a kar meg a láb izomtömege határozza meg az ütés vagy rúgás erejét. Ezzel gyakorlatilag azt mondtad, hogy karból ütünk. Rúgni se csak lábból rúgsz. Az ütés lábból jön, döntő szerepe van még a törzsnek. A kar csak postás. Az előzőekben meg ferdítettél. Bár nyilván abban igazad van, hogy a rúgás erősebb. A fejrúgás elől Tyson kihajol, ha meg bőszen rugdossa a shaolin a lábát, akkor nem fogja tátott szájjal várni, hogy még többet kapjon be. Mike Tyson nem hülye és nem is gyenge. Valószínű, hogy ő sem kizárólag csak ütne. A fájdalomküszöbe pedig meglehetősen nagy lehet, nem vajból van. Ez a shaolinok kiedzik a testüket kicsit urban legend. A karatésokról is ezt hallani, aztán lehet, hogy mégsem annyira igaz. Tisztelet a kivételnek. Sok szempontból lehet nézni a dolgot persze. Én mindenesetre Tysonra tenném a voksomat, mert nem volt naturál, mint egy shaolin. A lábát lehet szétrúgná, de Mike előtte kiütné.
2016. ápr. 5. 15:03
 14/49 anonim ***** válasza:
40%

Nyílt terepen talán a shaolinnak több esélye lenne, de abból meg szerintem nem lenne harc, mert a shaolin menekülne Tyson elől. Tyson nem fogja azért megvárni, hogy lerúgják, hiába van halálos rúgása a szerzetesnek.

Egyébként én tisztelem a mit csinálnak, sok munka van benne. De a kung-fu inkább a filozófiáról és a hagyományokról szól. Meg ott van az a Yi Long srác is. Ő is elvileg szerzetes. Na, őt is ki lehetett ütni.

2016. ápr. 5. 15:18
 15/49 anonim ***** válasza:
69%

"Meg ott van az a Yi Long srác is. Ő is elvileg szerzetes. Na, őt is ki lehetett ütni."

Yi Long soha sem volt szerzetes, egyszerű sportkungfus/sandás. Csak felépítették neki ezt a shaolin imidzsét, mert így jobban bekajálja a közönség.

"Ez a shaolinok kiedzik a testüket kicsit urban legend. A karatésokról is ezt hallani, aztán lehet, hogy mégsem annyira igaz."

Az igazi shaolin szerzetesek akik 5 éves koruktól több évtizedeken át napi 80-10 órákat edzenek, valóban kiedzik a testüket, az nem urban legend. (A karatés testfelkeményítés viszont tényleg mese, még félig-meddig Okinawa-n is)

Oké, hogy Tyson sem hülye de a szerzetes sem.

"Valószínű, hogy ő sem kizárólag csak ütne"

Ez elképzelhető, csak van egy kis bökkenő Tyson az ütésen kívül nem tud semmit sem csinálni. Hiába emelné fel a lábát pl: egy "rúgásra", azonnal be is nyalna egy lábsöprést.

2016. ápr. 5. 16:08
 16/49 anonim ***** válasza:
2016. ápr. 5. 19:45
 17/49 anonim ***** válasza:
73%
Azért Tyson mennyire rendes volt, hogy vigyázott Donnie Yen-re. :D
2016. ápr. 5. 19:56
 18/49 anonim ***** válasza:
49%
Azért az hülyeség hogy boxoló nem tud a rúgásokra figyelni, elvileg ott a lábmunka.
2016. ápr. 5. 20:27
 19/49 anonim ***** válasza:
73%
Igen valóban ott van a lábmunka. Csak hogy a bokszoló a lábmunkáját nem arra használja, hogy lábra mért alacsony rúgások ellen kitérjen. Nem is ehhez van hosszászokva, nem is rúgások ellen van begyakorolva az a lábmunka. Akármennyire is jó lábmunkája, 1-2 rúgást úgyis becumizna. Edzetlen lábra mért kemény rúgás, könnyen vezethet comb (vagy térd) K.O-hoz. 1-2 ütést pedig a shaolin is kibír, meg aztán annak sem rosszak a reflexei.
2016. ápr. 5. 20:33
 20/49 anonim ***** válasza:
73%
Yi Long-nak utánanéztem a válaszom után, ebben igazad van. De itt nem fog döntés születni így, mert ez csak latolgatás. Nyerhet a szerzetes is persze, Mike se mindenható nyilván. De azért az egy erős feltételezés, hogy nem bírja a combost meg hogy felemeli a lábát és már el is söpörték. Én azért nem lennék ilyen elfogult.
2016. ápr. 5. 21:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!