Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Most akkor melyik stílus a...

Most akkor melyik stílus a legjobb? mert már mindenki mondott mindent.

Figyelt kérdés

Annyi mindent olvastam itt már, hogy nem tudok dönteni. Pesten élek van kung fu, box, thai box, judo, mma stb. Most mégis UTCÁRA melyik a leghasználhatóbb?

Mert itt mindenki mást mond, én meg parasztvakítást nem akarok tanulni.

2016. márc. 30. 13:26
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

"Box, birkózás, Thai box ötvözete halálos."

Nem. Megmondom mi a halálos. A kés, pisztoly és társai, na meg a túlerő. Ezek ellen b*szhatod a boksz-birkózás-muay thai kombódat. Annyit érne mint erdőtűzben a vízipisztoly.

2016. márc. 31. 20:51
 12/28 anonim ***** válasza:
Ja, annyira vicces, mikor valaki beír három sportágat, hogy ezek keverve mindent vernek. :DD
2016. márc. 31. 22:33
 13/28 anonim ***** válasza:
54%
Paraszttal értek egyet, emberfüggő is. Csak van amit sajnos nem oktatnak a legjobban. A boksz, birkózás, judo, muay thai meg minőségi szinten van oktatás terén, de még jó pár sportot fel lehetne sorolni.
2016. márc. 31. 22:39
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Erre azt szokták mondani, hogy (mindig a rosszabb esetet feltételezve, tehát a szemben álló fél is jó harcos)

"egy stílus nem stílus".

Jó, ez természetesen nem teljesen igaz, csak erős túlzás!

Azonban nagyrészt igazság! Mindennek megvan a maga hiányossága. A kevertek tanulása (mma, k1, stb) viszont már átesik a ló túloldalára. Ha egy helyen tanítják összevonva, akkor egyiket sem tanulod meg rendesen, mindegyikről csak nagyjából lesz fogalmad.

Érdemes (tudom ez pénzfüggő, én is elszörnyülködöm rajta mikor néha megnézem mennyi manapság egy sima boxedzés Magyarországon) több stílust tanulni kis eltéréssel a kezdések között. Egy "egyetemesen elfogadott" tény a következő, miszerint ezt kell tanulni:

"

Box - A lehető legjobb kézhasználat

Taekwondoo - A lehető legjobb lábhasználat

Szabadfogású birkózás - A lehető legjobb föld/testharc

Muay Thai - A lehető legjobb könyök- és térdhasználat

Jiu-jitsu/Judo - A lehető legjobb fojtás- és dobáshasználat"

Érdemes a birkózással és a jitsu-val kezdeni, mivel utcán a leggyakoribb a lefogás, egymásra borulás, stb., és igen kevés az állóharc. Utána (akár csak 2 hónap eltéréssel) a boxot érdemes elkezdeni, hiszen legelőször ütni, és nem rúgni kell megtanulni. Fél év box után jöhet a taekwondoo, aminek utcán értelemszerűen csak a mély- és középmagas rúgásait használja az embert, viszont azok igencsak hatékonyak, és szűk farmerben is kivitelezhetőek. Utolsónak pedig (bár ez csak plusz, annyira nem szükséges) mehet a muay thai, amivel a könyöködet és a térdedet tanulod meg használni, ez igazából akkor jön csak jól, ha az ellenfeled is kapott valamilyen oktatást, azon kívül csak felesleges, ellenfél-leamortizáló hatása lenne, amiért még önvédelem esetén is téged vennének elő.

!Kamlyn - 54/F!

2016. ápr. 1. 09:47
 15/28 anonim ***** válasza:
Egyetértek, de én személy szerint ha megtámadnak nem nézem, hogy támadok vissza. Volt amikor reflexből felvettem egy téglát. De ilyen-olyan emberek ellen, akik többen vannak, feltehetően késsel néha drasztikusan kell cselekedni, hogy megúszd.
2016. ápr. 1. 15:42
 16/28 anonim ***** válasza:
16%

Nem értem mit kell pofázni nekem ? (a box-thai box-birkózás)

Igen halálos hülyegyerek! Ököl, könyök, térd, láb, test, az egész tested fegyver ettől a 3 küzdősportól! Nyilván nem kés, meg pisztoly ellen gondoltam, hanem puszta kéz ellen, képzetlenekkel szemben!

2-3 embert még megleht verni, nem is nehezen ha képzett, és okos az illető!

2016. ápr. 1. 21:25
 17/28 anonim ***** válasza:
Hát pedig igaza van, ennyi erővel a sima boksz is halálos, mert egyszer megütnek, attól is meghalhatsz. :D Te csak a berögzött baromságodat nyomod.
2016. ápr. 1. 22:31
 18/28 anonim ***** válasza:

" Nem értem mit kell pofázni nekem ? (a box-thai box-birkózás)

Igen halálos hülyegyerek! Ököl, könyök, térd, láb, test, az egész tested fegyver ettől a 3 küzdősportól! Nyilván nem kés, meg pisztoly ellen gondoltam, hanem puszta kéz ellen, képzetlenekkel szemben!

2-3 embert még megleht verni, nem is nehezen ha képzett, és okos az illető!"

Te aztán jó sok baromságot összehordtál itt.

1. Fegyver? Ezektől nem leszel egy élő fegyver. Ez nem Hollywood!

2. Képzetlenek ellen még a yoga is jó. Nem nagy dolog leverni valakit ha azt sem tudja hogyan kell ütni.

3. Te csak egy kisfiú vagy aki életében nem látott még komoly verekedést. Minek tetteted magad hozzáértőnek ha csak egy tinédzser vagy?

Te írtad egy másik kérdésben ezt válaszként:

"Amúgy sok boxolót ismerek akik verekednek, és nem veszítenek általában! Terrorban tartják az osztályukat/sulijukat,"

Itt a link 11. válasz

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__extrem-sportok__..

Ez mindent elmond!

2016. ápr. 2. 08:08
 19/28 anonim ***** válasza:
Mit mond el mindent ? Amúgy igen, maga a box is fegyver, de ha minden téren jó vagy, azért jobb! Amúgy nem kell szószerint venni a halálos szót, ennyit arról ki a gyerek . .
2016. ápr. 3. 12:14
 20/28 anonim ***** válasza:
76%
A látásmód inkább a gyerekes, amivel megközelíted. Bármilyen random három stílust bemondhattál volna, hogy halálos, az az igazság.
2016. ápr. 3. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!