Melyik jobb utcára a Kick Box vagy a Savate?
LEVEGŐ JÓSKA:
Nem "Jhajj már megint!" és amúgy is én a helyedben a Wing Tsun-nal és egyéb kínai buz*iságokkal a helyedben nem igazán adnák tanácsokat kb senkinek.
Annyit azért tegyél már meg, hogy felmész a Youtube-ra és megnézed hogy ezek a Csin Csun Ten Csing stílusok mennyire jók egy bunyóban.
Azért teszem fel a kérdést újra és újra mert reménykedek hogy talán egyszer valaki olyan is írni fog aki nem a Cun Csin filmeken felnőve nyilatkozza azt, hogy a Csun Csin stílus mennyire jó.
Nekem írod, hogy menjek el edzeni?
Hogy nem csinálok semmit?
Hát te se sokat ha folyton te vagy az első aki válaszol az ilyen jellegű kérdésekre. Kedves Wing Chun-t tanulok, mert más nincs a közelben barátom.
Volt egy Kung-Fu-s haverom, a cigányok egyszer hazafelé jól szétkapták. Hol volt az Aranyharang meg a csí kergetése ilyenkor?
Kedves kérdező!
Nagy az arc, de mögötte nincsen semmi. Azt mondod menjek fel YouTube-ra. Minek? Én a valóságból tanulok. Ringben a Kung-fu stílusok nem érnek semmit, ez egy alap dolog, amit a témához értők tudnak. De én nem arról beszélek és te sem, hiszen a kérdésedben az utca szerepel. Éles harcban a Kung-fu stílusok a legerősebbek, aztán hozzájuk csapódnak idővel a többi ázsiai stílusok. Aztán leghátul kullog az interneten agyonistenített, ám a valóságban agyonvert Box. Utcára tökéletes, de ha szembe kerül egy Kung-fu stílussal, akkor ott hal meg.
Az, hogy te valamihez nem értesz, azzal nincsen semmi probléma, én az autókhoz vagyok hülye, hát nem tudhatunk mindent. De, ha kérdezek róluk valakit, akkor nem fogok vele vitatkozni, mert biztos tudja, hogy miről beszél. Tehát! Minek vitatkozol velem? Vagy úgy hiszed, hogy értesz hozzá? Akkor minek kérdés? Nem értem. Egyértelmű, hogy fingod sincs a harchoz, ez nem kétség, de ha jön egy tapasztalt, aki leírja az igazságot, akkor miért nem fogadod el?
Hány igazi harcossal beszéltél, akik nem csak csinálják, amit csinálnak, hanem használják is? Nem kell válaszolnod, tudom, hogy nulla. Én sokkal. És mindegyik ugyanazt mesélte, képzeld el. Beszéltem Boxolóval, Chang Dung Sheng Kung-fu-t tanulóval, Muay Thaiossal és egy másik Kung-fu stílus mesterével. Érdekes módon, mind ugyanazt mesélték. Harci tapasztalata mindegyiküknek ugyanaz volt. Béna haverod összerakják 6-an, aztán most a stílus tehet róla, igaz? De, ha Boxolt volna, ugyanígy összeverik, akkor a túlerő a probléma, igaz?
Szóval! Akkor feküdjünk neki még egyszer. Itt vagy, holt hülyén (amivel semmi probléma nincs, most tanulsz), de rendes vagy és szófogadó leszel. Én pedig leírtam fennt a valóságot. Nem fogadod el? Semmi baj, szerencsére a világ nem hozzád alkalmazkodik, akkor élj tévhitben. De ne találkozz velem soha!
Csináld a Wing Chun-t, az is jó. Egy középkategóriás stílus. A védelme jó, a támadókészsége gyenge, de gyakorolj sokat és éles harcban jobb lesz. Kesztyűvel eléggé szenved, de pusztakézzel erős. Úgyhogy bátran csináld.
Annyit kérek majd tőled, hogy pár év Wing Chun után, vagy akár mikor már mester vagy, vagy mindegy, de keress meg egy Hung-Gar mestert és hívd ki egy nem gyilkos harcra. 3 hónap múlva, mikor már nagyjából rendbejöttél és újra harcképes vagy, szintén keress meg egy Chang Dung Sheng mestert és így tovább, menj végig a Magyarországon lévő stílusokon.
Ja, nem mersz? :D Akkor meg miről beszélünk? :D Akikkel én beszéltem, azok nem egyszer harcoltak már nem csak ezek, másik stílusok ellen is. De te jobban tudod, így van. ;D
Szánalmas vagy. :) De szerencsére élőben is találkoztam ilyen emberekkel párszor. Megvertem őket, úgyhogy most nálad is elképzelem, hogy hogy magyarázkodnál nekem élőben, hogy "te nem úgy gondoltad, jó az..." :)
No, én mindent megtettem. Maradsz a sötétség világában, vagy felébredsz? Te döntésed.
Szia! :)
box, savate, kick box, thai box, mma, judo, birkózás
ezek érnek valamit, a többi magyarországon semmit nem ér . .
Eloszor is bocs a hibakert de tabletrol irok.
@Suritett Levego
Amit irtal, hogy a kung-fu a legerosbb utcara es minden mas utana jon az tobb sebbol is verzik.
Megpobalok tomor lenni. A legjobb utcara es barhova mashova is ami nem szabalyrendszeren alapul (mint a ring) az az, amit a vilag vezeto hadseregei es kulonleges alakulatai hasznalnak. Most ne tevesszen meg, hogy katonakrol van szo. Akik a stilust es az utemet diktaljak azok mindig is az amerikaiak voltak es ez a mai napig igy van.
Ha megnezed, hogy a tier 1-es egysegek milyen stilusokbol allo HIBRiD rendszert hasznalnak akkor megerted a lenyeget. Rengeteg mara nyilvanos legitim infohoz lehet hozzaferni aki eseleg nem hisz nekem. Az urban legendeket meg el kell felejteni.
Amit ezek hasznalnak mint az fbi,cia,mossad,air marshals,dea,usaf,green berets,rangers de a legismertebb a sas es a navy seals stb...
Sok stilus reklamozza magat ugy, hogy ezeknek az egysegeknek tanit de a 99% hazugsag. A wing tsun is igy reklamozza magat sajnos.
Ezek az egyegek qlapvetoen Aikido, Krav maga, jujitsu, judo alapu hibrid rendszert tanulnak. Persze megemlithetnem a boxot meg a muay thai konyok teknikakat is de ezek alapbol benne vannak az elobb felsoroltakban. Remelem ez ertheto.
Itt most az volt a lenyeg, hogy ezek az egysgek akik az eletre keszulnk fel mit hasznalnak es mi az ami a twpasztalataik szerint a leghatekonyabb.
Na most nyilvan ha a kung fu lenne a leghatekonyabb es legerosebb akkor azt tanulnak vagy a rendszer alapveto reszet kepeznek. De nem! Nem kung fu uteseket tanulnak, hanem box uteseket. Ne erts felr, nincs egysegeditett rendszer de ezek az alapveto harci stilusok amikbol minden egyseg kialakitotta a sajatjat.
A kung fu sehol sincs a kepben. Raadasul a kinai hadsereg is felhagyott a kung fu tanitasaval es attertek az amerikai rendszerhez hasonlora. Pedig a kinaiaknal a hagyomanyorzes nagyon fontos volt. Kicsit keson de rajottek, hogy valtoztatni kell.
Ami a civil embert illeti jujitsu vagy krav maga egy mindent az egyben rendszer utcara. Es milyen erdekes ugyan rambo nem leszel de megtanit mindenre ami kellhet az utcara. Persze ha valaki akar melle boxolhat vagy csinalhat mast is.
En tanultam ninjitsut meg aikidot es a mai napig szeretem a kung fu filmeket igy lathatod nem vagyok ellene a tradicionalis harcmuveszeteknek de a regi korhoz alapitott rendszerek es stilusok mara mar alkalmatlanok utcara.
Uraim (és hölgyeim), na álljon meg a fáklyásmenet!
Nem a stílust kell elsősorban fikázni, hanem annak oktatási színvonalát! Én Szerbiában élek és kungfuzok, de van pár éves kickbox és judo múltam is. Tanultam Chang Dung Seheng-féle shaolin kungfut, Chang Quan-t, és Wing Tsunt is. Nálunk nem olyanok a kungfu edzések, mint M.o-n, hogy van heti 2x1,5 órás edzés amit a sifu Jóska bá oktat és az edzések 90%-a formagyakorlat. Nálunk heti 4-5x2-2,5 órás edzés van. Normális sparringgal, erősítéssel és lényegesen kevesebb formagyakorlatozással. Nálunk a hung gar-osok és a choy li fut-osok simán elverik versenyeken a thai- és kickboxolókat. Én nem tanultam soha sanda-t, csak a tradicionális kungfut. Kickbox versenyen pedig nem győzött rám szólni a bíró, hogy ezt így-úgy-ezért-azért nem lehet csinálni. Amikor pár év kickbox után lementem wing tsunra, akkor alig tudtam ellenük valamit csinálni. Pedig - és most előre leszögezem - jómagam a wing tsunt a leggagyibb kungfu stílusnak tartok.
Megfigyeltem, hogy itt a gyik-en az ökölvívást nagyon istenítik, holott a nyugati küzdősportok közül messze ez a leghatástalanabb és a leggyengébb. K1-ben szarrá rúgják az ökölvívókat. MMA-ban pedig szarrá rúgják és/vagy földharcban lekopogtatják őket. Utcán szintén nem sokat ér. Egy acélbetétes bakancsot viselő utcai verekedésekben tapasztalt egyén is lazán szétrúghatja a térdét/sípcsontját akár versenyző bokszolónak is, láttam már nem is egy ilyet. Testharcban pedig még egy profi ökölvívó sem jobb, mint egy átlag ember. Sőt egy dulakodásos-birkózós-grabanctépős bunyóban egy küzdősportokban nem jártas ám de fizikálisan erősebb ember, simán felülkerekedhet egy félprofi ökölvívó felett is. Arról nem is beszélve, hogy a bokszolóknál nincs csont felkeményítő edzés, és nagy tömött bokszkesztyűvel ütnek. Ebből kifolyólag az öklük és a csuklójuk igen sérülékeny. Bandázs és kesztyű nélkül lehet be tudják törni az orrát valakinek, de az esetek nagy többségében sérül az ő kezük is. Rengeteg olyan baleset volt már abból is, amikor csupasz ököllel zsákoltak, csukló és alkar törés. Apropó az alkar! Szép dolog több meneten keresztül fent tartani a kezeket. Persze, a bokszkesztyű nem amortizálja le az alkart. A csupasz ököl viszont igen, pláne egy edzetlen alkart. A kungfusoknak, de még a karatésoknak is fel van keményítve az alkarjuk és az öklük, az a minimum.
Nem rossz dolog a boksz, sőt ez az egyetlen stílus ami legjobban megtanít ütni, aláírom. De az ütés, az csupán egy dimenziója a bunyónak. És utcára ez az egy dimenzió édeskevés. Verekedtem én már a kickbox tudásommal teljesen átlag, képzetlen ember ellen is, alig-alig(!) sikerült felülkerekednem, holott én nagyobb darab voltam nála. Kungfuval pedig elvertem egy kempo versenyzőt is, aki pedig nálam volt nagyobb.
Amúgy pedig utcán teljesen mindegy mit csinálsz. Megmondom, hogy ki győz. Az aki előbb tökön rúgja a másikat, vagy akinél van kés. Egy mma-s gyereket is szarrá verhetnek a kocsmában, ugyanakkor egy aikidós is földhöz vághatja a diszkóban a támadóját.
Az egész hülyeség amit írsz utolsó . .
Majd a küzdősportolóknak még az átlagembertől is gyengébb csontjuk van, na emberek ne járjatok semmire, maradjatok átlagemberek!
Testharcban szétszeditek még a 10 éve boxoló, heti 5x 2 órás edzéseket végző, top kondis, és erejű embert i!
Hülyeség az egész amit írsz, megse lepődnék ha te is éppen csak sűrítettlevegő vagy, csak levette a nevét, vagy csinált másik accot . .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!