Utcára a Box jobb vagy a Savate?
Én úgy veszem észre, hogy a Savate nagyon ilyen ugrálós harc. Itt felmerül bennem a kérdés, hogy ha mondjuk szűk helyen vagy vagy sarokba szorítva akkor nem tudsz annyira ugrálni, így a Savate-os nincs hátrányban ha nem nagy a harctér?
Meg nekem úgy tűnik (sok meccset nézek), hogy a Muay Thai-osok akkorákat szoktak rúgni, hogy az ellenség majd felborul, de legalábbis húzza a lábát az ellen ha betalál a Muay Thai-os rúgása. Ellenben a Savate meccsekben vagy 20X megrúgja egymást a két Savate-s mégse borulnak fel vagy húzzák a lábukat. Ez nem azt jelenti, hogy gyengén rúgnak?
"Minek akarod egyszerre tanulni a kettőt? Az általános tévhittel ellentétben a Thai Box nem gyengébb kézzel, mint a Box, sőt, még erősebb is nála, mert tud védekezni és ringen kívül ne akarj vele összefutni. Mert ott borzalmasan gyilkol. Tehát nincs értelme a Thai Box mellett Boxolni."
Atyaúristen!!! Te hol élsz b+???
5 év ökölvívás és 4 év kickbox van mögöttem. De voltam már nem egy thai box edzésen is. Nagyon sok olyan thai boxos ismerősöm van, akik a muay thai MELLÉ eljárnak bokszolni, hogy JAVULJON a kéztechnikája! Egy 6 éve thai boxoló egyén sem tud úgy ütni, mint egy olyan aki 2 éve jár bokszolni. Amikor a haladó thai boxolók lemennek ökölvívó edzésre, akkor kb. a kezdő bokszolók is elverik őket. És ez nem az én véleményem, hanem tény, és több ember tapasztalata! Ha a thai box ütései ugyanolyan hatékonyak lennének, mint az ökölvívásé, akkor a nevesebb thai box egyesületeknél, nem lenne külön(!) ökölvívó szakedző....
Szóval hülyeségeket ne állítsunk. Kemények és szívósak a muay thai-osok, nagy harcosok, bitangpusztulatos nagy combosokat tudnak rúgni, de pont a kéztechnikájuk a gyengéjük.
Jelenleg pedig, zipotázok 2,5 éve (zipota= a savate baszk verziója, némi birkózással és bot-és késharccal keverve. Spanyolországban élek, ott is tanulom).
Egy savatés már tényleg tud ugyanúgy ütni, mint egy ökölvívó! Mert a boksz és a savate testvérstílusok.
Kérdező!
Állandóan kérdéseket teszel fel, egyszer Hung gar kungfut akarsz tanulni, máskor muay thai + hung gar, most pedig boksz + muay thai, aztán birkózás + boksz. De volt már Chow gar + boksz is.
Mi lenne, ha VÉGRE LEMENNÉL EDZENI????! Válassz egyet aztán csináld! Ha nem tetszik, akkor válts másik stílusra. TAPASZTALJ SAJÁT MAGAD! Ne naponta 3-4 kérdést tegyél fel.....
Rengeteg választ kaptál már. Most már kellene tudnod dönteni.
Szeretem előbb eltervezni, hogy mégis mi hogy legyen.
Azt írtad hogy az ökölvívók rendszerint leverik a thaiboxolókat. Ha tényleg így van akkor a thaibox nem egy béna valami? Mert mondjuk jó a boxoló ökölben erősebb, de a thaiboxolónak ott a könyök, a térd és a lábszár. Aztán mégse tudja leverni a boxolót? Pedig még a teste is baszottul fel van keményítve.
De Korbács azt ajánlotta hogy illetve na... együtt találtuk ki:
Heti:
2 Savate edzés
1-2 Box
Végül is a Box + Savate-nál kötöttem ki.
De egyszerre mivel kezdő vagyok csak egyet csinálnék.
Mivel érdemes kezdeni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!