Milyen küzdősportok vannak?
Mert, miért nem segítettem, hülyegyerek? Privátban írd meg, kérlek. Kivételesen szóba elegyedem alacsonyabb IQ hányadossal rendelkező személlyel, mert most tényleg nem értem, hogy mi volt a probléma az első válaszommal. Túl egyszerű volt? Ne haragudj, de ez az igazság! Nem értesz hozzá? Lehet, de én igen. Okosabbnak tartod magad? Rendben, akkor minek írtál ki kérdést. Fejtsd ki bővebben privátban, kérlek.
De tessék, akkor az összesből írok párat, biztos, ami biztos: Bak Hok Pai, Tang Lang, Wing Tsun/Chun, Chang Dung Sheng, Chow-Gar, Kyokushin, Shotokan, Wado-Ryu, Goju-Ryu, Shinmukan Dojo, Judo, Box, Kick Box, Muay Thai, Aikido, Taekwondoo, Birkó, Jiu Jitsu, Capoeira, Kígyó Kung-fu, Majom Kung-fu, Madár Kung-fu, Leopárd Kung-fu, Wudang, Tai Chi, Hung-Gar, Béka Kung-fu, Saskarom, Tigris, Kutya Kung-fu, Medve Kung-fu... stb.
Nem vagyok troll, vicces, de mindegyik létezik és effektívebbnél effektívebbek. Hirtelen ennyi ugrott be. Nézz körül! Ezek közül mindegyik jó önvédelemre, más stílusok ellen a Box-szal szívnál, de csak önvédelem volt a kérdés.
Így már jó?!
Igen, mondjuk a judo pont a legalkalmatlanabb stílus az utcai önvédelemhez.
Kérdező!
Igazából az összes full contact alapú küzdősport és harcművészet alkalmas az utcai önvédelemre, ha kitartóan csinálod persze.
Igaz, de van full contact, ami sokat ér!
Úgy gondolj bele hogy a no contact harcművész 25%-ban van ott lelkileg/fejben, leblokkolás nélkül, a küzdősportoló ha van sparring az edzésén/meg komoly versenyek akkor 60-75%-ban is akár. Egy alap ember tényleg attól függ milyen, de egy átlag fiatal szerintem max egy 20%, szóval ér ott valamit a küzdősport!
Ráadásúl kialakul egy reális küzdési rutin, jártasság, tudja hogy mikor mit csináljon, ki ellen hogyan, és ha éber felismerheti a veszélyt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!