Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Wing chun, a Kali, és az MMA,...

Wing chun, a Kali, és az MMA, jó kombináció lenne?

Figyelt kérdés

Wing chunból a védekezés,élháritások.

Kaliból kés,bot használat.

MMa-ból,pedig a kemény betámadások.(küzdelem,földharc stb.).

2016. jan. 24. 12:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Nem, nem lenne jó. csináljál először egy dolgot.

egyszerre elkezdesz kezdőként 3 fajta dologra járni, azonkívül hogy teljesen összezavarodsz, használható tudást nem fogsz szerezni.

A kali meg ad neked minden védekezést (pusztakézzel is) amire szükséged lehet.

mellé ha ilyen sok időd és pénzed van, akkor elmehetsz boxra vagy thai boxra, esetleg ha nagyon akarod akkor mmazni.

2016. jan. 24. 16:26
 2/14 A kérdező kommentje:

Először egy dolgot,csinálnák.

Mondjuk,kezdeném 2 év wing chunnal.

Aztán, 2 év mma.

Majd, 1 év kali.

S aztán a tanultakat,össze kombinálnám.

A kombinálást nem ügy értem,hogy össze vissza keverném a 3 dolgot,hanem Pl. Egy utcai támadás ellen,elöször wing chun (védések,elháritasok stb.),aztán mma vad betámadások és technikák(ha,földre kerülnék is,tudnák mit kezdeni).Ha pedig Kés vagy bot is belekeveredik egy támadásba ,akkor sincs gáz.

2016. jan. 24. 17:18
 3/14 anonim ***** válasza:
Wing tsunt teljesen folosleges tanulnod ha utana kalit is akarsz. Kaliba is vannak dobasok, foldrevitelek, feszitesek. A pusztakezes resze gyakorlatilag ju jitsu.
2016. jan. 24. 18:13
 4/14 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom, hogy vagy Wing Tsun/Chun, vagy pedig Kali. A kettő együtt felesleges. Viszont, ha "vad betámadások" kellenek, akkor inkább Thai Box+Wing Tsun/Chun. Ez a két stílus nagyon jól megvan egymás mellett és nagyon jól tudod keverni őket.
2016. jan. 24. 18:29
 5/14 A kérdező kommentje:

A kali mégsem,olyan mint a wing chun, teljesen más,és a wing chun sokkal hatékonyabb,mint a kali.

:D "Thai box a wing chunnal működik"

Szerintem mma-val jobban működik, de mind 1.

2016. jan. 24. 19:49
 6/14 A kérdező kommentje:
Sűrítet hülye gyerek levegőbe. :D
2016. jan. 24. 19:51
 7/14 anonim ***** válasza:

Miért lenne hülye ? Mert nem azt írta amit vártál?

Ember leírtuk. Fölösleges a kettőt tanulnod. Én kaliztam 2 évet és megtanít pusztakézzel küzdeni. Jól kombinálható a boxal, vagy az mmaval ( ami lényegében thai box, vagy birkó attól függ ki az edződ).

Ha a wing tsun jobban tetszik menj arra és mellé csináld az mmat.

"A legjobb edzés az amire el is mész" szabadon AB-től.

2016. jan. 24. 20:03
 8/14 A kérdező kommentje:

Azért hülye,mert privátban küldött nekem egy linket https://www.youtube.com/watch?v=pjrBaVx4b3A ezzel a szöveggel.

A sűrített levegő.

"Azt a deszkát egy raklaplról szedtem le amiből egy darab el bír 250 kilógram súlyt. Majd ha neked az azanyag el törik a fejeden és nem érzel semmit akkor beszélhetsz utcai hasznos védelemről. Vas csövekkel nemtudnakártani nekem mert az is el görbűl rajtam. Én meg ha kell pépet csinálok mindenből semmivé foszlatok mindent!"

2016. jan. 24. 20:35
 9/14 anonim ***** válasza:

XDDDDDDDDDDDDDDD KÉSZ VÉGEM XDDDDD

szabályosan lefordultam a székről.

XD ez nagyon kellett így vasárnap estére.

Neeeee XD. Úristen :DD

2016. jan. 24. 20:42
 10/14 A kérdező kommentje:

És kapott tőlem egy választ.

:) ... tudnál küldeni valami màs videót is? Mondjuk egy forma gyakorlat, vagy betámadás elhárítása?

Amugy ez a videò holl készült? Mert nem magyarországnak néz,ki!

Amugy amit ki irtam kérdést a gyakori oldalra, csak mások véleményeire voltam kivancsi, mivel wing chuzom 6 éve és 4 éve mma-ok is. Szóval tudom melyik wing chun a jó.

A három amit irtal, abból csak a lo man kam ér valamit. A masik kettő nem nagyon! Főleg a leung ting féle wing tsun. Semmi értelme, csak ámítás.

És a videót, amit küldtél inkább nem komentálommmm ! Mert szerintem tudod, hogy nevetséges vagy.

Ha tudom, hogy ilyen semirekelő hülye gyerekek válaszolgatnak a gyakori kérdés honlapján, akkor inkabb nem is regisztrálok.

Ahelyet, hogy ilyen hülye gyerek vagy, inkább tanulhatnal valamit,Pl wing chun t.

További üzenetett ne várj tőlem, mivel nem fogok válaszolniiiii. Ja még anyit, hogy szerintem értelmi és szellemi fogyatékos vagy! Sajnálak.

Szia kiss hülye gyermek.

Amúgy csak azért írok,ki kérdéseket,mert kíváncsi vagyok,az emberek véleménye. Pl.

"Wing chun, a Kali, és az MMA, jó kombináció lenne?"

Amúgy működik a wing chun az mma-val.És eszméletlen."Tapasztaltam".

Most kezdtem tanulni a kalit,de csak a kés-bot használat érdekel belőle,mivel a puszta kezes nem jobb a wing chun-tól. Sőt,szerintem nincs is értelme a kaliban a puszta kezes rendszernek,és ezt onan tudom,hogy gyakoroltam velük,kali edzésen.

2016. jan. 24. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!