Melyik állóharc kombináció keményebb?
Melyikben lesz ellenállóbb a test, melyik képes erősebb támadásokra?
Savate és mellette Ökölvívás
Thaibox és mellette Ökölvívás
Olyanok véleményére lennék kíváncsi elsősorban akik benne is vannak a sportokban és nem csak a netről vett információkra alapoznak meg a Yip Man filmekre.
Utcára kellene.
Ha valaki kötekedni akar vagy meg akar verni.
Esetlegesen több támadó ellen.
A fejet is felkeményítik?
Csak mert utcán a fej a fő célpont nem a test többi része. Maximum a comb vagy a térd.
Ha a fejet is felkeményítik az jó.
Erről jut eszembe én nagyon allergiás vagyok, sőt mondhatni hisztis a számra. Tehát van olyan mód ahol ki lehet kerülni azt, hogy szájba verjenek? Régen volt hogy felrepedt az ajkam és minden bajom volt (igaz nem verekedésből). Felőlem üthetnek, rúghatnak de a számra nagyon allergiás vagyok.
A bunyó az adok kapok, senki sem sebezhetetlen. De, ezek a sportok alkalmazhatóak, de küzdősportok, arra ne számíts, hogy ha valaki beléd köt, az tisztán fog játszani. Ha találsz valami önvédelemhez hasonlót az is segíthet, de persze azokból is vannak rosszak, kell egy jót találni. Amúgy meg a thaibox nem egy rossz sport iylen téren. A kiütési pontokat, és egyes pontokat nem fogsz tudni megerősíteni/idegelni. Persze vannak sípcsont meg hasonló részek, amiket kitudsz nyírni annyira, hogy a betont tudd rugdosni, más kérdés, hogy milyen egészségügyi hatásai vannak. De igazából nem kell verekedésbe keveredni, semmi értelme, nem ököllel kell válaszolni, csak akkor támadj vissza ha ő már indított és ne azért, mert csúnyán nézett rád, ha valaki előkap egy kést, akkor ott már csúnya dolgok történhetnek, de egy egyszerű csővel/bottal is.
Visszatérve a témához, ha valamelyik sportot el is kezded, ez nem 2 hónap mire te "jó" leszel benne. Nem olyan egyszerűek a küzdősportok, mint aminek azok látszanak.
Amúgy van egy két állat b*rom edző, akik hülyeségeket csináltatnak veled/mondanak, az ilyeneket ki kell szűrni, mert lehet hogy ártalmasabb dolog.
Az én példámból: egyik helyen mindig leszidtak, hogy nem nyújtom ki teljesen a kezem ütésnél, aztán amikor kinyújtottam, megsérült a könyököm. Később egy másik helyen meg mondták, hogy hülyeség, mivel minimális hajlásnak kell lennie, hogy ne érje akkora és olyan irányból erőhatás a könyököt.
Remélem segítettem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!