Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mi a véleményetek az eskrima...

Mi a véleményetek az eskrima pusztakezes részéről?

Figyelt kérdés

2016. jan. 23. 16:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%
Mint minden, ez is emberfüggő, tehát jó kezekben veszélyes.
2016. jan. 23. 16:57
 2/12 A kérdező kommentje:
A botos,és a késes technikái biztos veszélyesek.Én a pusztakezes technikákra vagyok kíváncsi.
2016. jan. 23. 17:02
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Szinte teljes egészében ju jitsu.

Mindenképpen hatékony.

2016. jan. 23. 17:19
 4/12 anonim ***** válasza:
52%
Akkor leírom még egyszer, biztos bonyolultan fogalmaztam. Mint minden harc, ez is emberfüggő. Így természetes veszélyes! Tiszta? Érthető?! Nem azért, mert Jiu Jitsu, hanem mert emberfüggő a harc.
2016. jan. 23. 17:30
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de csak reális keretek között.

Egy tai chis pl. sosem fog tudni agyonverni egy profi boxolót, mert nem azt tanulja.

A tehetség csak 10%, a többi tanulható, ezért nagyon is számít a különféle stílusoknál, hogy milyen hatékony a repertoárjuk, és az oktatásuk.

A kalit, (eskrimat) számos katonai különleges alakulatnál oktatják, nem véletlenül.

2016. jan. 23. 20:14
 6/12 anonim ***** válasza:
0%
Én puszta kézzzel ölök, két mozdulattal csontot török. És az csak a gyengébbik fajta stílus :D
2016. jan. 26. 08:38
 7/12 anonim válasza:
49%

Utolsónak... neked három kezzzed van? :D

Mindenki tud pusztakézzel ölni és nincs megszámolható variáció, ha valaki 100 féleképpen tud megölni egy embert az kevesebb mint amit bárki más tud. :D

Az eskrima nem ju-jitsu... XD közel sincsenek egymáshoz... persze a hozzá értőnek. :P

Mikor tanulgat valaki valamit akkor erősnek érzi magát, meg hasonlítja, hogy melyiktől leszek erősebb... melyik a jobb a kard, a puska, vagy a shamisen? Utóbbi egy hanszer és lehetne vele akár ölni is szóval egyik sem jobb a másiknál... csak nem mindegy kinek a kezében van. :D

Teljesen mindegy mit tanulsz, önmagadtól leszel különleges és erős, nem pedig attól milyen stílust tanulsz. Lehet odamegy egy jó képességű paraszt és akkorát lekever (vagy véletlenül jó helyre üt) hogy nem tudsz semmit tenni ellene. :D

Ha harcművészetek akarsz tanulni az eskrima igen hatékony(nem tudok edzésre járni, de szeretek vele foglalkozni ha gyakorolgatok). Ha valakit meg akarsz verni menj el Thai boxra, vagy Kyokushin karatéra(amit én is csinálok), igaz szétvernek de megtanulsz te is adni(remélhetőleg közben rájössz, hogy a nagyobb erő nagyobb felelősséggel jár). :D Egyébként a profik is csak egy-két ütést, rúgást tökéletesítenek és azzal győznek a ringben. Nem lehet sem a stílusokat sem a technikákat összemérni, mert ember függő... és fontos tudni mindenkinek, hogy ha győz is néha, vannak olyanok akik őt is leverik bármikor. :D

2016. jan. 31. 22:01
 8/12 anonim válasza:
25%

Utolsó megint hozzászól. :)

Az 5.-hez... egy Tai Chi mester egy profi ökölvívót meg fog verni. :D A Tai Chi lökés-húzás nem ökölvívni fog, nem kell neki fizikai erő. :D

Az űtő kezét megfogja és az ütés lendületével fogja eldobni az ellenfelét... a ökölvívó ez ellen nem fog tudni tenni semmit... mert a boxban egyébként is magasan tartják a tömeg középpontot... egy Judost már nehezebb lenne eldobni. :D

2016. jan. 31. 22:16
 9/12 anonim ***** válasza:

Most megállom, hogy ne vegyem fel a kesztyűt a személyeskedésedben, de csak mert nagyon jó napom volt.

2 évet tanultam kalit, 18 éve ju jitsuzom.

Nyugodt szívvel jelentem ki, hogy a kali fegyver nélküli technikáinak 90% lefedi a japán ju jitsu iskola repetoárját. Talán olvass utána hogy jogy s mint alakult ki ez a philippinoi harcművészet kicsi tigtis.

Egy profi boxoló pedig 99/100 agyonveri a thai chi mestert. A maradék egy küzdelemben a boxoló szívrohamot kapott.

2016. jan. 31. 23:56
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

"Megfogja az ütő kezet".

Te ha hozol nekem olyan thai chist, vagy egyáltalán olyan embert aki egy profi boxoló kezét elkapja, én jelöllek a nobel-díjra.

2016. jan. 31. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!