Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Milyen kezdő küzdősportot...

Milyen kezdő küzdősportot vagy harcművészetet tudtok ajánlani 20 év feletti embernek önvédelemre?

Figyelt kérdés
korábban volt egy térdsérülésem is és néha kattog a térdem meg térdrögzítőm is van, de szeretnék önvédelmet vagy verekedni kicsit megtanulni... (önbizalom növelés céljából)..
2016. jan. 15. 20:00
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:

Akik nem bírják, azok befejezik. Akik makacsok, azok hozzá edződnek, csak kicsivel több több edzés kell nekik, mint akik genetikailag vagy adottságailag alapból jobbak.

Hamár sérülések és statisztika. Baleseti ambulanciák előtt többen vannak a különféle csapatsportot mivelők száma mint valamilyen küzdősportoló/harcművész. Statisztikához az is hozzá tartozik, jelen pillanatban ma magyarországon 100-200ezer közt van az igazolt labdarúgók száma. Igazolt, akik hivatalos meccseken is, legyen az megyei 3-as vagy mb1-es tök mindegy, játszhatnak, a hobbi baráti társaságokat nem számolva ide. 200ezer felett van azok száma, akik valamilyen küzdősportot, harcművészetet űznek, legyen az box, mma, karate, bjj de még a baranta is.

2016. jan. 19. 06:46
 32/46 A kérdező kommentje:
Gyerekek köszönöm szépen a segítségeteket! Most már csak egy valamit kérdeznék tőletek! Melyik érné meg jobban? A Sima box vagy a Wing Tsun/Chun Kung Fu?
2016. jan. 24. 13:47
 33/46 anonim ***** válasza:

a tárcádnak és a küzdelmi készségednek mindenképpen a box.

aztán, hogy neked melyik tetszik és melyiken éreznéd jobban magad, már csak te tudod.

2016. jan. 24. 16:22
 34/46 A kérdező kommentje:
És mi a véleményetek a Judo-ról és a Brazil Jiu Jitsu-ról ilyen térddel?
2016. febr. 17. 22:19
 35/46 anonim ***** válasza:
Hát, nekem fenntartásaim lennének, mert mindkettőnél vannak olyan dobások, fogások, illetve feszítések ami nem annyira jó a térdnek. Nem tudom hogy a karaténál veszélyesebb-e a térdre, de ha a karate az akkor ez is.
2016. febr. 17. 22:26
 36/46 A kérdező kommentje:
És a sima box-ot akkor szerintetek űzhetem nyugodt szívvel, vagy ott is számíthatok térd kimenetelre?
2016. febr. 17. 23:00
 37/46 anonim ***** válasza:
Nyugodtan elkezdheted.
2016. febr. 18. 07:36
 38/46 A kérdező kommentje:
Köszi szépen az utólagos válaszokat. Gondolkodtam azon, hogy elkezdjek valami komolyat, de akkor inkább nem kockáztatom a lábamat a többi miatt...nem tudom mi a véleményetek még a Wing Tsun-ról, hogy az nem olyan durva meg stb. de ott is használni kell a lábat az nyílvánvaló, akkor igazából a téma lezárva! Még egyszer is köszi válaszokat nektek!
2016. febr. 18. 16:34
 39/46 anonim ***** válasza:
A box egy nagyon kemény sport !
2016. febr. 18. 23:44
 40/46 A kérdező kommentje:
Azt valahogy gondoltam :D Eléggé szomorú vagyok, hogy nem űzhetek mindent, mert kipróbáltam volna olyat is, ami lábat is igényelne...Olvastam egy oldalon, hogy a térdrögzítő könnyítene valamennyit a lábedzéseken.
2016. febr. 20. 00:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!