A Box-al vagy a Savate-val lehet gyorsabban megtanulni "kur*vajól" bunyózni 1-1,5 év alatt?
Box edzést a Perfect Fight Club-ban tanulnék heti 4X.
Savate edzés sajnos csak heti 2X van.
Vagy érdemes lenne heti 2 Savate és heti 2 Box?
Melyik a jobb?
Akkor inkább Savate.
A Savate-sok mindenhol elverik a Muay Thai-osokat.
Ez a robotmozgás ára meg az egy helyben való rúgásé.
Míg a Savate-s röpködni is tud rúgás közben addig a Muay Thai-os csak akkor tud használhatót rúgni ha az ellenfél bent áll az arcában és nem mozdul onnan.
Ha nekem nem hiszel nézz utána.
Na jó hozok pár videót, hogy a Savate-sok hogy nyomják le az egy helyben terpeszben rúgós ürgéket.
De például ott van a Baukaw aki a Thai Box "Istene" Japánban simán lenyomta egy Kickbox-os. Pedig a Kickbox-osok még nem is tudnak fákat kivágni a lábszárukkal. :))
Itt látható hogy a Muay Thai a Savate-hoz képest lassú és a rúgása is lassú. Amire rúg egyet addigra a Savate-os már a közelben sincs. Valamint a Muay Thai béna ököllel, de viszont mivel a Savate a box-ra épül így az jó ököllel.
https://www.youtube.com/watch?v=9X4iQQwIrCg
Továbbá itt is megfigyelhető, hogy a Muay Thai egyszerűen túl lassú harcban.
Nem a Muay Thai a legjobb.
Ahogy írtad a legkeményebb, ez igaz de ettől még nem a legjobb. Azért kemény mert bikából rúgják egymást, van ahol fát vág ki a harcos a lábával. Szóval azért kemény mert szétvered magad benne.
A legjobb az a Savate és a Kickbox.
Ott volt a Vörös Skorpió aki Thaiföldön is volt edzeni igazi mestereknél. De a ringben mégis kikapott egy Kickbox-ostól. És a Kickbox-os az nem rúg fát. Nem vágja át az idegeket a lábában és nem csinál egyéb őrült dolgokat de mégis elveri a Muay Thai-ost.
MMA?
Mert az utcán az aszfalton majd birkózni fogsz ha megtámadnak.
Ha MMA-ban a Savate rossz akkor a Muay Thai-ról beszélni se érdemes. Tömegcikk, pózolással. Egy helyben totyogással a ringben. Én nem egy videót láttam amin a Muay Thai-ost elverik a csiga lassú mozgása miatt.
Én nem bíznék nagyon benne.
He ? Szerintem 20/20-szor én is úgy földhöz tudlak k*rni a betonon, hogy nekem semmi bajom nem lesz, téged meg jobb esetben a mentőtiszt kapar fel (és nem a helyszínelő rendőr) pedig nem vagyok mma bajnok. Mi az, hogy az mma birkója használhatatlan az utcán ? Akkor mi a használható ? Úgy felcsszi az agyam az ilyen. Közöd nincs az mmahoz, a savatéról és a muhay thairól is csak érdeklődsz, de fikázni azt tudsz...
ember az hogy ki milyen gyors az egyéntől függ nem a stílustól. Nem jobb a savate a thai boxnál és a thai box sem az savaténél. Az mmaban mind a kettő ott vam.
Az mmasok egy helyben toporognak ? Értem. Akkor savatézz 2 évet, indulj el egy amatőr mma versenyen és amikor majd úgy tosz földhöz a brazil jiu jitsus vagy birkózó ellenfeled ahogy nem akar, akkor eldöntheted, hogy ki is toporog egy helyben.
Nem izgat az MMA és nem is kritizáltam.
Azt mondtam a Muay Thai nem jó semmire.
Főleg hogy csak lábszárral varázsolgat folyton ami nem lesz bevethető akkor amikor az ellenség a fejedet üti.
Ütni ugyebár nem tudnak.
Arra külön el kell menni box-ot tanulni.
Ami jó is lenne ha az ember nem tanulna vagy dolgozna.
De akkor is a rúgásokat csak akkor tudja bevinni egy Muay Thai-os ha beáll elé az ellenség és ott vár.
De amíg beindít a Muay Thai-os egy rúgást addigra a Savate-s az már messze jár. Nem beszélve arról, hogy a Savate-t híres emberek tanítják a Muay Thai-t meg mindenki fia-borja.
Mind a Savate mind a Muay az idők során átmentek bizonyos változásokon. De míg a Muay a technikái 80%-át elveszítette a ringes kakaskodás miatt addig a Savate csak pár technikát vetett el. Nem beszélve arról, hogy a Muay Thai-ban jnó ha van 2-3 rúgásfajta és azzal szórakoznak addig a Savate-ban többféle van és betudják vetni. Ellenben a Muay Thai-al ahol csak egy helyben állva rugdosnak. De ha az ellenfél arrébb megy akkor oda kell battyogni, beállni a fosógalamb állásba és onnan rúgni. Míg a Savate-ban gyorsan közlekedve, pattogva-ugrálva gyorsan be lehet vetni a legkülönfélébb rúgásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!