Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Van itt olyan aki alkalmazta...

Van itt olyan aki alkalmazta már a Krav Maga tudását a gyakorlatban, mondjuk az utcán egy éles helyzetben?

Figyelt kérdés
Régebben jártam Krav Magára egy évet, már semmire nem emlékszem belőle. Most fogom elkezdeni megint és érdekelne, hogy használta már-e valaki az utcán az edzéseken megszerzett tudását, esetleg tapasztalatokra lennék kíváncsi.

2015. nov. 12. 14:01
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Tomcat hatékony volt és az öncédelemnél ez a lényeg. Ha valóban krav magázik, akkor nem hiába csinálja, volt tartása és lélekjelenléte, gogy reagáljon a támadásra. Elég rutinnal és sparringgal a krav maga egy erős önvéselem az utcán.
2015. nov. 12. 22:40
 12/23 anonim ***** válasza:
51%
szerintem elég valószínű, hogy egy szélsőjobbos radikális blogger izraeli önvédelmi rendszert tanul.
2015. nov. 12. 22:49
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Krav magát magyar ember találta ki a származása és vallása szerintem mindegy.
2015. nov. 12. 22:50
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

aikiboxer

Rendben nem szólok le a videóban semmi mást csak azt amit az elején lehet látni. Nem állunk bele az arcába senkinek! Krav maga vagy sem, ezt még boksz edzésen is említették tisztán emlékszem, és krav lvl 1 edzésen is a fejébe verik az embernek.

Ezért!

0:44 és 1:28

https://www.youtube.com/watch?v=78qJfzUk0Pc

2015. nov. 12. 23:00
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Magyar volt plusz országos boksz és birkózó bajnok is. Az apja pedig rendőr aki önvédelmet tanított :)

A vallása tök mindegy.

2015. nov. 12. 23:02
 16/23 aikiboxer ***** válasza:

Tomcat soha nem volt szélsőjobbos, és pláne nem antiszemita – az ex barátnője Athina egy zsidó lány, Tomcatnek izraeli barátai voltak, és igen, krav magázott sokáig.

A videó szerintem meggyőző, nem tudom, mit csinált volna másképpen ha fenyegetően lép fel vele szemben egy ember, akiről nem lehetett előre tudni hogy arcoskodik-e vagy tényleg ütni fog -- a háta mögött tömeg, a kezében tábla (!), vett volna fel daru állást? Jól reagált, sérülés nélkül megúszta, a támadót leszerelte -- persze lehetne fikázni box szempontból is hogy nem jó az állása stb. de hagyjuk már -- utcai stressz helyzet, nagyon veszélyes környezetben, tök jól megoldotta a helyzetet.

2015. nov. 13. 00:39
 17/23 anonim ***** válasza:
A 14. válaszomban leírtam ami fontos. Nem beszéltem semmilyen állásról, vagy különleges technikáról. Felhívom a figyelmed rá, talán elsiklottál felette.
2015. nov. 13. 06:16
 18/23 aikiboxer ***** válasza:

Valóban, erre mondtam, hogy akadémiai okoskodás. Először is egy táblát tart a kezében, és egy tömeg közepén állt, ez feltűnt? Mi az, hogy "beleállt az arcába"? Egyszerűen csak állt. Másodszor is, még ha nem lett volna se a tömeg, se a tábla, azaz van lehetőség mozogni, önvédelmi helyzetben akkor sem üthet, amíg a másik nem üt, ezt helyesen tette Tomcat is, ergo kénytelen vagy megvárni, amíg a másik üt -- akkor mit csinálsz a távolsággal? Táncikálsz hátra?

Mert, és ez a fontos, ez nem verekedésnek indult, csak kakaskodásnak, és a távolság ilyen helyzetben gyorsan csökken...

Erre sokkal jobb megoldások vannak, például a Bas Rutten-féle, lehajtott fejjel, egyik keze az állcsúcsán, akár olyan közel engedve a másikat, hogy az orruk összeér... Mert -- még egyszer -- amíg a verekedés nem kezdődött meg, nem fogsz hátratáncolni, védekező állást felvenni, főleg nem táblával a kezedben, tömegben...

Na de tök mindegy, ez volt, így oldotta meg, működött, ennyi.

2015. nov. 13. 07:47
 19/23 anonim ***** válasza:

Te miről beszélsz?

a videó legelején vagyis a LEGELEJÉN! 0:01 másodperc!

Te ezt ennyire képtelen vagy felfogni? Nincs tábla, nincs tömeg. Tudod mit? nem folytatom ezt az értelmetlen vitát. Nyugodtan állj bele valakinek a fejébe 5 cm-re és várd az állast vagy a horgot. Sok sikert!

2015. nov. 13. 08:12
 20/23 aikiboxer ***** válasza:
Nem a legelejét tárgyaltuk, csak a verekedős részt, ez nem tűnt fel?
2015. nov. 13. 08:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!