Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A hapkido a gyakorlatban...

A hapkido a gyakorlatban mennyire használható?

Figyelt kérdés
Gondolkozom rajta, hogy elkezdjem, csak kétségeim vannak a gyakorlati hasznát illetően... kicsit nekem "puhának" tűnik. Ilyen szempontból nyilván a box vagy a krav maga lenne a legjobb, de azokhoz nincs kedvem. Jiu-jistuztam régen, az jó volt és nagyon profin tanították, csak túl messze van, nem tudom hosszú távon csinálni úgy, hogy megérje.
2015. ápr. 21. 11:50
 1/6 anonim ***** válasza:
60%

Puha????? Akkor menj el egy versenyre,nézegess edzéseket és ha utána is puhánynak gondolod,menj le egy boxterembe egy rakás kokszos cigó közé öklözni.

Ebben is rengeteg rúgás van,csak azért tűnik puhának,mert sok az elvezető fogás és a dobás.

2015. ápr. 21. 12:05
 2/6 anonim ***** válasza:
51%
Inkább bokszolni menj, ne hidd hogy olyan gettós mint mondják, ezerszer jobban megtanít verekedni, mint ez a kupidó, vagy mi a Japán jézusa . . .
2015. ápr. 21. 16:41
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
jóféle harcművészet, persze ha nem kókler helyen tanulod.
2015. ápr. 21. 17:39
 4/6 A kérdező kommentje:

Tudsz ajánlani Bp.-n jó helyet?

Ui.: bokszolni nem akarok, semmi kedvem a fejemet püföltetni. Nem azért tanultam ennyi éven át, hogy tönkretegyem az agysejtjeimet. Jobban szeretem a technikás, de hatékony harcművészeteket.

2015. ápr. 21. 19:30
 5/6 aikiboxer ***** válasza:
58%

Hapkido = feltuningolt aikido. És mint ilyen, látványos, de semennyire se hatékony.

Ha nem akarod az agyadat szétveretni mint én (LOL :D), akkor menj normális testharcra: judo, birkózás, szambo vagy brazil jiu jitsu. Itt meg fogsz tanulni rendesen küzdeni.

Az ilyen hapkido, aikido szerű dolgok nagyon jópofák, de nem a hatékonyságról szólnak.

2015. ápr. 21. 22:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Az ökölvívás full contact puhakesztyűs edzésmódszere hatékony, és értelmetlen arról beszélni, hogy szétverik az ember fejét, mert ezzel egyszerűen átlag boxoló átlag edzésen nem találkozik. Azért van puha kesztyű.

Lehet használni más edzésmódszereket, én is mást használok, csak ezekkel ott van egy olyan hibalehetőség, hogy életszerűtlen lesz, és az első valódi harci helyzetben meg bevernek, mert rossz mozgás idegződött be védekezéshez/elkerüléshez.

Kereslet-kínálat, itt is azt kell kiválasztani amit akarsz, s nyilván nem az alapján kell dönteni, hogy a gyakorin azt írja valaki 'esztinááád me nagyon jóó'

Próbáld ki, nézd meg milyen az edzés, edző, mit tudnak az ott gyakorlók, hogyan gyakorolnátok, mit tud az edző.. és nyugodtan légy kritikus. Hívj ki valakit sparringolni, hiszen komoly választás, hogy milyen edzést választasz.

2015. ápr. 23. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!