Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Egy nő mit tanuljon önvédelemr...

Egy nő mit tanuljon önvédelemre? Küzdősport? Önvédelmi rendszer? Esetleg harcművészet?

Figyelt kérdés

Azt mondják/ígérik egyes honlapokon, hogy a harcművészetek megmutatják, hogyan tud győzedelmeskedni egy viszonylag gyenge ember (akár nő) egy erősebb, nehezebb ellenféllel szemben. A gyengepontok támadása, a gyorsaság, ügyesség, és az, hogy az ellenfél erejét saját maga ellen fordítjuk akár győzelemhez is vezet. Legalábbis azt ígérik, és nagyon jól is hangzik. De mennyire hihető? Érdemes bármilyet is elkezdeni?

A küzdősportokat szinte már felsőbbrendűnek tartják. Viszont kérdés: mennyivel lehetnek alkalmasabbak ezek a harcművészeteknél, ha az edzéseken boxkesztyűben stb. kell sparringolni, amik nehezítik és lassítják a mozgást (lehet buta kérdés, csak megfordult a fejemben :D ). Egyébként melyiket érdemes elkezdeni?

Az önvédelmi rendszerekből érdemes valamit tanulni? A krav magában már nem igazán hiszek...

Egyébként apukám rendőr, és szerinte egy gyenge törékeny nőnek esélye sincs egy nagy kigyúrt c* ellen, hiszen még a rendőrök is félnek, főleg ha fegyveres az ellenél. Ok, én ezt értem, nem is vártam, hogy leverek majd ilyen helyzetekben bárkit is :D Csak növelni szeretném az esélyeimet, pl. ha valaki hirtelen megfog hátulról (1 támadó), vagy kiveszi a kezemből a táskát, akkor ha utánarohanok, le tudjak neki keverni neki pont akkor pont jó helyre, hogy még csak eszébe se jusson legközelebb tőlem lopni...Szóval a cél az esélynövelés.

Nem igazán vagyok hajlékony, inkább mozgékony :)

2015. aug. 21. 20:47
1 2 3
 21/23 anonim válasza:
Azóta mi lett a kérdezővel?
2021. nov. 22. 01:19
 22/23 anonim ***** válasza:
ha érdekel ilyesmi akk rákattintasz, hogy privát üzenet és ki is dobja, hogy már törölve lett a felhasználó.
2021. nov. 22. 02:50
 23/23 anonim válasza:
Oké, kösz!
2021. nov. 22. 03:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!