Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Egy nő mit tanuljon önvédelemr...

Egy nő mit tanuljon önvédelemre? Küzdősport? Önvédelmi rendszer? Esetleg harcművészet?

Figyelt kérdés

Azt mondják/ígérik egyes honlapokon, hogy a harcművészetek megmutatják, hogyan tud győzedelmeskedni egy viszonylag gyenge ember (akár nő) egy erősebb, nehezebb ellenféllel szemben. A gyengepontok támadása, a gyorsaság, ügyesség, és az, hogy az ellenfél erejét saját maga ellen fordítjuk akár győzelemhez is vezet. Legalábbis azt ígérik, és nagyon jól is hangzik. De mennyire hihető? Érdemes bármilyet is elkezdeni?

A küzdősportokat szinte már felsőbbrendűnek tartják. Viszont kérdés: mennyivel lehetnek alkalmasabbak ezek a harcművészeteknél, ha az edzéseken boxkesztyűben stb. kell sparringolni, amik nehezítik és lassítják a mozgást (lehet buta kérdés, csak megfordult a fejemben :D ). Egyébként melyiket érdemes elkezdeni?

Az önvédelmi rendszerekből érdemes valamit tanulni? A krav magában már nem igazán hiszek...

Egyébként apukám rendőr, és szerinte egy gyenge törékeny nőnek esélye sincs egy nagy kigyúrt c* ellen, hiszen még a rendőrök is félnek, főleg ha fegyveres az ellenél. Ok, én ezt értem, nem is vártam, hogy leverek majd ilyen helyzetekben bárkit is :D Csak növelni szeretném az esélyeimet, pl. ha valaki hirtelen megfog hátulról (1 támadó), vagy kiveszi a kezemből a táskát, akkor ha utánarohanok, le tudjak neki keverni neki pont akkor pont jó helyre, hogy még csak eszébe se jusson legközelebb tőlem lopni...Szóval a cél az esélynövelés.

Nem igazán vagyok hajlékony, inkább mozgékony :)

2015. aug. 21. 20:47
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
77%
Pedig ha nincs meg benned az a minimális agresszió, hogy kárt tegyél a támadóban akkor semmivel se tudod majd megvédeni magad.
2015. aug. 26. 00:27
 12/23 aikiboxer ***** válasza:
23%
Kést vinni utcára önvédelem céljára ostobaság és öngyilkosság.
2015. aug. 26. 10:18
 13/23 anonim ***** válasza:
52%
12-es ízlések és pofonok... mellesleg ez csak a te személyes véleményed. Vannak akiken segített és vannak akiken nem.
2015. aug. 27. 01:00
 14/23 anonim válasza:
44%

Nem tudom aktuális-e még :)

Én a krav-magát ajánlom! Ez egy önvédelmi sport!

Meg tanulhatod hogy fegyverezz le egy késel vagy pisztolyal támadó embert , lelkileg felkészít (Nem spirituálisan ;) ) hogy akár kárt is tenned kell a támadóban!

Egyébként ezt használja az: IDF , FBI , CIA és a dán rendôrség!

www.krav-maga.hu

2015. aug. 28. 15:49
 15/23 aikiboxer ***** válasza:
42%
#13 Persze, itt a személyes véleményünket szoktuk elmondani, te is azt teszed, nem?
2015. aug. 28. 17:41
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként ezt használja az: IDF , FBI , CIA és a dán rendôrség! "

Ahol megjelennek az ilyen promo szövegek, az biztos, hogy a legalja. :-)

Késre visszatérve. Teljesen más otthon a támadót késsel megállítani - akár megölni, mint az utcán. Az előbbinél nem lesz jogi következménye az áldozatra nézve, utóbbinál igen. Ráadásul, ha elveszik a késed, akkor baj lesz.

2015. aug. 29. 13:23
 17/23 anonim válasza:
0%

Nevezheted felölem "promózásnam" de az biztos hogy neki való!!!

Nem kell hozzá fizikai erônlét! (nem számít milyen magas , erôs , megrugja a támadót

a tökénél vagy a melkasát!!)

Egyébként hiába van késed vagy bármilyen fegyvered ha nem tudod használni!

2015. aug. 29. 14:25
 18/23 kovpet ***** válasza:

#14,17: Te aktívan krav-magázol amúgy? Mert nekem azért igencsak mások a tapasztalataim mint amiket leírsz.

Lehet csökkenteni a méretből adódó hátrányt, de azért sokat számít a testi erő.

Amúgy kifejezetten kihangsúlyozzák, hogy nem sport :)

2015. aug. 29. 14:28
 19/23 A kérdező kommentje:

,,Nevezheted felölem "promózásnam" de az biztos hogy neki való!!!

Nem kell hozzá fizikai erônlét!"

-.-""""""""""""""""""""""""""""""

Köszi. Tehát mondasz nekem egy legalja önvédelmi módszert, amit bárki el tud végezni. Igazán rendes vagy...De mintha azt mondtam volna, hogy nekem hatásos kell!

2015. aug. 29. 14:54
 20/23 kovpet ***** válasza:
A krav-maga jó. Csak nem olyan csodaszer mint aminek sokan beállítják. Olyan nem létezik.
2015. aug. 29. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!