Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Miért kap a boksz annyi...

Miért kap a boksz annyi negatív kritikát?

Figyelt kérdés

2015. júl. 27. 18:31
 1/7 anonim ***** válasza:
Olvass szaklapot, ott nem kap. Ha a pletykalapokat olvasol akkor kapsz ilyeneket.
2015. júl. 27. 18:53
 2/7 A kérdező kommentje:
Nemcsak a lapokra gondolok, hanem az emberek véleményéire is róla.
2015. júl. 27. 21:54
 3/7 aikiboxer ***** válasza:
100%

Konkrétan milyen kritikákra gondolsz?

A kritikák azon csoportja, amelyek szerint a box kegyetlen, agresszív sport -- nos ők csak az RTL Boxklubot nézik és onnan vonják le ezt a következtetést. (Kb. mintha az ultramaratonból következtetnének a kocogásra.)

A kritikák "harcművészektől" jövő csoportja, úgy mint:

- Nem valós, mert csak a ringben működik

- Csak 3 ütés van benne, szemben a karate 200+ technikájával

- Buta ringsport, utcán nem használható, mert nincs benne gégére kézéllel mért ütés, szemkiszúrás és hererúgás

- Csak kézzel üt, ezért kevesebb mint a lábbal is harcoló stílusok

- A kesztyű irreális, mert az utcán nincs rajtad, bezzeg a kyo stb.

... nos ezek az emberek még életükben nem álltak szemben boxolóval.

2015. júl. 27. 23:06
 4/7 A kérdező kommentje:

Két éve bokszolok és amikor elsőre akartam menni nem engedett apum, mert azt mondta nem találkozott még normális bokszolóval.

De utána mégis elkezdtem, mert érdekelt és apum barátai is bátorítottak, hogy nyugodtan menjek ők is bokszoltak amikor ennyi idősek voltak.

Meg is lepődtem, hogy ilyen sokan bokszoltak a régebbi generációból és nincsen semmi bajuk. Apum a focit erőltette pedig ott még több sérülés szokott történni, mint a bokszban.

Mostanra túl vagyok néhány versenyen is és semmi bajom nincs sőt kevesebb, mint mielőtt elkezdtem.

Szerintem az a káros ha valaki egész nap facebook előtt lóg és nem mozog semmit, nem a boksz. Kapni kaptam pár pofont főleg az elején de elég hamar belejöttem.

2015. júl. 27. 23:26
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A box a legegyszerűbb. A legegyszerűbb meg a leghatékonyabb. Brice Lee is azt mondta, hogy jobban fél egy olyan embertől aki 10 000x gyakorolt egy ütést, mint attól aki 10 000 fajta ütést és rúgást gyakorolt egyszer.
2015. júl. 29. 12:59
 6/7 anonim ***** válasza:
*Bruce Lee
2015. júl. 29. 12:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Tele van a világ tudatlan suttyóval, nem kell figyelni rájuk.
2015. júl. 30. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!