Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Milyen küzdő sportot vagy...

Milyen küzdő sportot vagy harcművészetet tanuljak 18/f? (box nem érdekel).

Figyelt kérdés
2015. ápr. 13. 15:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
thaibox, kickbox
2015. ápr. 13. 15:36
 2/14 anonim ***** válasza:
thai-box , kempo
2015. ápr. 13. 16:07
 3/14 anonim ***** válasza:
hát attól függ mi a bajod a boxal, ha az, hogy nem használhatod a lábad akkor kick/thaibox, taekwondo, savate, karate ha az, hogy nem jönnek be az a pusztakezes csak álló stílusok akkor judo(ha találsz edzést ahol fogadnak idősebb kezdőket), bjj, sambo, jujitsu, escrima
2015. ápr. 13. 19:50
 4/14 aikiboxer ***** válasza:

Olyat tanulj, amelyik

- közel van a lakhelyedhez (max. 20 perc, de inkább a szomszéd sarkon)

- heti legalább 3 edzés van és jó időpontban

- lehetőleg a világban is elterjedt stílus, hogy amikor te is elhagyod az országot, akkor külföldön is tudd folytatni

- jó az edző - se nem bunkó, se nem bratyizó, hanem olyan igazi edző

- jó az edzés hangulata és személyesen foglalkoznak mindenkivel (az edző javítgatja az embereket)

- normálisak az edzéstársak

2015. ápr. 13. 20:22
 5/14 A kérdező kommentje:

Nagy bátyám még máig aktív bokszoló , és ö ajánlotta hogy a boksznál valami reálisabb küzdősportott tanuljak ahol van álló harc ( ütés, rúgás. stb )de attól függetlenül meg tanítják azt is hogy mit tegyek ha a földre kerülök.

Én is a Thaiboksz felé hajlok leginkább.

2015. ápr. 13. 22:04
 6/14 anonim ***** válasza:

Őőő...

Tehát a boxnál reálisabbat szeretnél, ahol földharcra is felkészülhetsz TEHÁ THAIBOX ? :D

Teljesen rendben van a thai box, de tudod hogy abban mennyi a földharc? Hát tényleg nincs mit tudni róla, nincs benne.

Ökölvívás azért jó, mert legalább megtanítanak ütni. Ezt nem mondhatja el magáról sok ember. A 'harcművészek' zöme, de bizonyos küzdősportolók is eléggé hiányában vannak az ütés nevű mozdulatnak (csapkodás nem számít ütésnek).

Na most, jah, ki kell egészíteni az ökölvívást birkóval/brazil jitsuval, de a thai boxot ugyan úgy ki kell egészíteni ezek valamelyikével. De ha valaki tegyük fel ememázik, akkor ott egy edzésen belül kiegészítik az ökölvívást, thai boxot a grapplinggel. Szóval, többféle edzést kell csinálni.

2015. ápr. 13. 23:30
 7/14 A kérdező kommentje:

utolsó válaszólo

Nagybátyám 25 éve bokszol elég szép erdményeket ért el fénykorában és ö azt mondja hogy kb (az egész eu-ban a boksz a béka s..gében van) akkor szerinted menyire érdekel engem a box.

Azt tudom hogy a thai boxban nincs föld harc, viszont mindenhol csak jót hallani róla ézért gondolkozok azon.

Szóval felteszem még egyszer a kérdést Szerintetek mit lenne érdemes hosszú távon tanulni, És a boksz még mindig nem érdekel (akkor se ha egy boxolo olyan super ütésel rendelkezik hogy rést hasit az időben és vissza megy a multba le boxolni minden harcművészt.)

2015. ápr. 14. 00:20
 8/14 anonim ***** válasza:

Hát, a boxolók általában verik a thai boxolókat.

Tehát szerintem thai boxolj. Vagy birkózz, és akkor ignorálod az állóharc olyan kellemetlenségeit mint az ütések és a rúgások.

De nyilván a birkózás is hiányos stílus bizonyos szituációkban. De hát, legalább nem box (amúgy nem vagyok boxoló, csak nem tudom megváltoztatni a helyzetet, hogy egy olyan sz.ar helyen mint európa, még mindig ez az egyik legkorrektebb edzés állóharcok között. nem istenkirály, de általánosságban jó. de tényleg el lehet menni thai boxolni, birkózni, de akár wingtsun kungfuzni is, vagy ami tetszik)

2015. ápr. 14. 00:47
 9/14 anonim ***** válasza:

Az europai box sehol nincs ahogy azt a kérdezö is le irta. 1 statisztikában nincs benne a top 10 se.

Az meg hogy le verik a thai boxosokat csak 1 merész álom.

2015. ápr. 14. 01:18
 10/14 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom ldking, merész álomnak nevezed, amikor másoknak ez a tapasztalata.. kreálj vallási kérdést egyszerű, megtörtént dolgokból.. :)

Itt is lehet azt mondani, hogy mindenki azt hisz amit akar, én meg első kézből nem tudok nyilatkozni mert nem boxolok és thaiboxoló sem vagyok. De van olyan válaszoló, nem is egy aki boxol és ha lejönnek hozzájuk thai-osok, akkor meg is szokott lenni az eredmény. Ismerős boxoló is hasonlókat mond.

Én elhiszem persze, ha valakinek más a tapasztalata, meg én aztán nem akarom védeni az ökölvívást, nekem nyilván mindegy az egész.

Persze azt nem értem az európai thaibox miért lenne kevésbé rossz mint az európai box.

----

+ mint harcművészeteknél, ezekkel én többet foglalkozom, többet kipróbálok, ökölvívásban is láttam már olyan edzőt, aki egyszerűen máshogy oktat. Komolyan, máshogy tanítja az ütést, elmondja hogy ahogyan mi ütünk úgy tud mindenki.. és elmondja, megmutatja mit csináljunk másképp. Őket nevezem renegát edzőknek, harcművészetben kevés van, aki tényleg jól megtanít valamit. Lehet ökölvívásban is csak kevés, kiemelkedő edző van.

Kerestem az edző nevét kire gondolok, de végülis tök mindegy. Ő is sz.arnak tartotta a boxot, abban az elkurvult formában ahogyan ma nyomják Európában. Érdekes.

2015. ápr. 14. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!