Judo vagy birkózást válasszam?
Nem tudok dönteni a kettő között. Önvédelemre kellene inkább. De fontos szempont lenne a feszültséglevezetés, és az egészségmegőrzés is, meg az izomfejlesztés. (ebben a sorrendben)
Leírnátok nekem a személyes tapasztalataitokat?
Lehetőleg olyanok válaszát szeretném aki mind a kettő csinálta. Vagy legalább az egyiket.
Köszi!
Pont ezt mondtam, hogy nézd meg egyáltalán mi van a környéken...
Én judóztam kicsit 30+ évesen. Szerencsém volt, mert találtam egy klubot, ahol az edző is jó volt meg a többiek is sárga-zöld övesek voltak. Mert a nagy gond a testharcban az, hogy hosszú a tanulási görbéje, ezért nagyon érződik, hogy ki hol tart. És sok klub tele van veteránokkal, akik gyerekkoruk óta nyomják.
A legtöbb judo és birkózó klub az utánpótlás nevelésre és a versenyzésre van ráállva. Magyarul, levadásszák az ovisokat. Te kedves Kérdező öreg vagy ehhez. Persze lehet mázlid, mint Aikiboxernek és kifoghatsz egy olyan judo vagy birkózó klubbot ahol foglalkoznak - hobby szinten - felnőtt kezdőkkel.
Viszont van egy másik alternatíva is, a brazil jiu-jitsu, ott tökmindegy, hogy hány éves vagy. Ott 60 évesen is lehetsz kezdő, nem zavarnak el onnan edzésről.
"Tele van az internet felnőtt, hobbista edzésekkel csak be kell írni a Google-ba judo/birkózás edzés Budapest. Egyébként meg ha tényleg lesz@nának akkor nem megyek oda, valószínűleg más sem ==> kiesik egy csomó pénz. (azt meg ebbe az országba szerintem senki nem szeretné) ==> más klubba megyek és nekik viszem a pénzt... Meg leveleztem az egyik magyar judo bajnokkal és ő szívesen foglalkozna, tanít engem. Szóval erről ennyit."
Hát ez sajnos az esetek 90%-ban nem igaz, nem így működik.
Bizonyíték, ha jól sejtem nincs?
"Hát ez sajnos az esetek 90%-ban nem igaz, nem így működik"
Hogy működik? Egyáltalán, hogy mérted le a 90%-ot?
"Hogy működik? Egyáltalán, hogy mérted le a 90%-ot?"
Úgy mértem le, hogy 15 éve birkózok és 4 évig cselgáncsoztam is (--> "Lehetőleg olyanok válaszát szeretném aki mind a kettő csinálta. Vagy legalább az egyiket.") .
Jó pár klubban megfordultam, sok versenyen részt vettem, ismerem a rendszert. Mostanában nagyon felkapott lett az MMA, így sok olyan emberke jön le birkózóedzésre, akik az adott lakhelyükön nem találnak BJJ edzést, így lenéznek birkózni, a többségük persze 18 éven felüli. Őket pedig nem lehet vinni birkózó edzésekre, mert ott olyanok vannak akik nem ritkán 4-5 éves koruktól birkóznak. A birkózó és a judo klubbok nagyon ráálltak az éremvadászatokra, ezért szinte mindenhol orrba-szájba a versenyzőket készítik fel, a kezdő felnőttek képzésére szinte semmi időt sem fordítanak. Már én sem versenyzek legalább 5 éve, képzeld velem sem foglalkoznak már annyit edzésen.
"birkózó edzések többsége ingyenes"
Baj, ha szkeptikus vagyok mindennel amit írtál?
Mind 1. Inkább lemegyek edzeni, és megnézem a felhozatalt...
Vicces vagy Kérdező, sorban írják itt a bennfentes birkózók hogy mi van, Te meg szkeptikus vagy. :)
Na de reméljük szerencsével jársz, írd majd meg mi volt hétfőn. :)
ok. Majd leírom.
Ide megyek amúgy:
Mondjuk nő fogja tartani az edzést, de szerintem ez azon a szinten amin ő áll nem fontos (többszörös magyar bajnok, 3 danos)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!