Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Judo vagy birkózást válasszam?

Judo vagy birkózást válasszam?

Figyelt kérdés

Nem tudok dönteni a kettő között. Önvédelemre kellene inkább. De fontos szempont lenne a feszültséglevezetés, és az egészségmegőrzés is, meg az izomfejlesztés. (ebben a sorrendben)

Leírnátok nekem a személyes tapasztalataitokat?

Lehetőleg olyanok válaszát szeretném aki mind a kettő csinálta. Vagy legalább az egyiket.

Köszi!

2015. febr. 5. 15:37
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Egyébként nem is ez volt a kérdés, de mind 1... elmegyek kipróbálom mind a kettőt. Több értelme van mint olyanokra hallgatni akiket nem ismerek...
2015. febr. 6. 02:01
 12/27 aikiboxer ***** válasza:

Pont ezt mondtam, hogy nézd meg egyáltalán mi van a környéken...

Én judóztam kicsit 30+ évesen. Szerencsém volt, mert találtam egy klubot, ahol az edző is jó volt meg a többiek is sárga-zöld övesek voltak. Mert a nagy gond a testharcban az, hogy hosszú a tanulási görbéje, ezért nagyon érződik, hogy ki hol tart. És sok klub tele van veteránokkal, akik gyerekkoruk óta nyomják.

2015. febr. 6. 07:50
 13/27 anonim ***** válasza:
44%

A legtöbb judo és birkózó klub az utánpótlás nevelésre és a versenyzésre van ráállva. Magyarul, levadásszák az ovisokat. Te kedves Kérdező öreg vagy ehhez. Persze lehet mázlid, mint Aikiboxernek és kifoghatsz egy olyan judo vagy birkózó klubbot ahol foglalkoznak - hobby szinten - felnőtt kezdőkkel.

Viszont van egy másik alternatíva is, a brazil jiu-jitsu, ott tökmindegy, hogy hány éves vagy. Ott 60 évesen is lehetsz kezdő, nem zavarnak el onnan edzésről.

2015. febr. 6. 13:39
 14/27 anonim ***** válasza:
33%

"Tele van az internet felnőtt, hobbista edzésekkel csak be kell írni a Google-ba judo/birkózás edzés Budapest. Egyébként meg ha tényleg lesz@nának akkor nem megyek oda, valószínűleg más sem ==> kiesik egy csomó pénz. (azt meg ebbe az országba szerintem senki nem szeretné) ==> más klubba megyek és nekik viszem a pénzt... Meg leveleztem az egyik magyar judo bajnokkal és ő szívesen foglalkozna, tanít engem. Szóval erről ennyit."

Hát ez sajnos az esetek 90%-ban nem igaz, nem így működik.

2015. febr. 6. 13:40
 15/27 A kérdező kommentje:

Bizonyíték, ha jól sejtem nincs?

"Hát ez sajnos az esetek 90%-ban nem igaz, nem így működik"

Hogy működik? Egyáltalán, hogy mérted le a 90%-ot?

2015. febr. 6. 16:41
 16/27 anonim ***** válasza:
48%

"Hogy működik? Egyáltalán, hogy mérted le a 90%-ot?"

Úgy mértem le, hogy 15 éve birkózok és 4 évig cselgáncsoztam is (--> "Lehetőleg olyanok válaszát szeretném aki mind a kettő csinálta. Vagy legalább az egyiket.") .

Jó pár klubban megfordultam, sok versenyen részt vettem, ismerem a rendszert. Mostanában nagyon felkapott lett az MMA, így sok olyan emberke jön le birkózóedzésre, akik az adott lakhelyükön nem találnak BJJ edzést, így lenéznek birkózni, a többségük persze 18 éven felüli. Őket pedig nem lehet vinni birkózó edzésekre, mert ott olyanok vannak akik nem ritkán 4-5 éves koruktól birkóznak. A birkózó és a judo klubbok nagyon ráálltak az éremvadászatokra, ezért szinte mindenhol orrba-szájba a versenyzőket készítik fel, a kezdő felnőttek képzésére szinte semmi időt sem fordítanak. Már én sem versenyzek legalább 5 éve, képzeld velem sem foglalkoznak már annyit edzésen.

2015. febr. 6. 16:57
 17/27 anonim ***** válasza:
39%
Amúgy pedig a "kiesik a pénz" elég rossz szöveg, mert a birkózó edzések többsége ingyenes, szinte mindenhol évente kell egyszer befizetni egy minimális éves díjat, ami 1000-2000 Ft.
2015. febr. 6. 16:59
 18/27 A kérdező kommentje:

"birkózó edzések többsége ingyenes"

Baj, ha szkeptikus vagyok mindennel amit írtál?

Mind 1. Inkább lemegyek edzeni, és megnézem a felhozatalt...

2015. febr. 6. 17:13
 19/27 aikiboxer ***** válasza:

Vicces vagy Kérdező, sorban írják itt a bennfentes birkózók hogy mi van, Te meg szkeptikus vagy. :)

Na de reméljük szerencsével jársz, írd majd meg mi volt hétfőn. :)

2015. febr. 6. 18:18
 20/27 A kérdező kommentje:

ok. Majd leírom.

Ide megyek amúgy:

[link]

Mondjuk nő fogja tartani az edzést, de szerintem ez azon a szinten amin ő áll nem fontos (többszörös magyar bajnok, 3 danos)

2015. febr. 6. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!