A capoeira-ban vannak ütéstechnikák? Ha igen, akkor milyenek?
A capoeira elég szabad, szóval ha ütsz egy egyeneset vagy horgot, bármi belefér, az edzőm azzal viccelődött, hogy ha két ujjal a másik szemébe szúrsz az is capoeira (brazil edző volt). Én leginkább könyököt használok, ha már kell...
Földrevitelről annyit, hogy talán a leghasznosabb, hogy nem védjük az ütéseket, meg rúgásokat, mint pl. thai boxban, ahol éveket töltenek azzal, hogy megerősödjön a láb és bírja a rúgást, hanem inkább kitérünk előle, és pl. a támaszkodó lábat kigáncsoljuk, meg ilyenek, szóval kitérés és ellentámadás. Volt, hogy ismerőseimmel baráti küzdelmet csináltunk, volt kick-boxos, thai-boxos, aikidos, kungfus, aztán mindet meg tudtam lepni pár mozdulattal, és az igazán veszélyeseket még nem is csináltam, mert azok olyanok, hogy ha elkezded, akkor lendület visz és féltem hogy nem bírom megállítani a lábam, és esetleg komolyabban megrúgom őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!