Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A capoeira-ban vannak ütéstech...

A capoeira-ban vannak ütéstechnikák? Ha igen, akkor milyenek?

Figyelt kérdés
Mert én hallottam, hogy van benne pár ütés és pár földreviteles technika is a rúgásokon kívül. Ez igaz? Elsősorban capoeira-sok véleményére vagyok kíváncsi. A capoeira-t amúgy kemény harc? pl.: teakwondo, ju-jitsu, ökölvívás, aikido ellen mennyit ér? Most nem azokra vagyok kíváncsi akik a capoeira-t fikázzák, mert mondjuk a krav maga az jobb. Az ilyenek most kíméljenek! Capoeira-sok válaszára vagyok kíváncsi.
2010. febr. 8. 10:22
 1/3 anonim válasza:

A capoeira elég szabad, szóval ha ütsz egy egyeneset vagy horgot, bármi belefér, az edzőm azzal viccelődött, hogy ha két ujjal a másik szemébe szúrsz az is capoeira (brazil edző volt). Én leginkább könyököt használok, ha már kell...

Földrevitelről annyit, hogy talán a leghasznosabb, hogy nem védjük az ütéseket, meg rúgásokat, mint pl. thai boxban, ahol éveket töltenek azzal, hogy megerősödjön a láb és bírja a rúgást, hanem inkább kitérünk előle, és pl. a támaszkodó lábat kigáncsoljuk, meg ilyenek, szóval kitérés és ellentámadás. Volt, hogy ismerőseimmel baráti küzdelmet csináltunk, volt kick-boxos, thai-boxos, aikidos, kungfus, aztán mindet meg tudtam lepni pár mozdulattal, és az igazán veszélyeseket még nem is csináltam, mert azok olyanok, hogy ha elkezded, akkor lendület visz és féltem hogy nem bírom megállítani a lábam, és esetleg komolyabban megrúgom őket.

2010. febr. 24. 23:25
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Annyit kérdeznék még, hogy miért mondják a capoeira-ra azt, hogy csak egy akrobatikus tánc? Holott valójában nem csak arról szól. Őszintén. A capoeira mennyire jó önvédelem?
2010. febr. 25. 09:04
 3/3 anonim válasza:
Az attól is függ, hogy milyen csoportba kerülsz, és mit tanítanak. Sajnos vannak olyan csoportok, akik tényleg csak akrobatikát tanulnak és semmi értelmes dolgot, aztán az valóban nem sokat ér önvédelemre. Én szerencsére olyan edzőhöz kerültem amikor jártam edzésekre, aki régimódi capoeirát tanított, szinte semmi akrobatikát, azokat csak mi magunktól tanultunk mert jól néz ki :) És nagoyn sok kis mocskos trükköt, cselt, mozdulatot tanított meg, amik birtokában magabiztos lennék, ha belémkötnének. Persze hogyha bemutatókra mentünk, ott csak szép dolgokat csináltunk, nem törtünk szét téglákat, vagy rúgtuk egymás combját, mint más küzdősportban, hanem leginkább olyan dolgokat csianáltunk, amik jól mutattak. Aztán éppen ezért a legtöbben azt hiszik, hogy az egész erről szól, ami valamilyen szinten jó, mert így könnyebb igazi harban meglepni őket, mert ugye lehetőleg egy mozdulattal kell megoldani egy bunyót, nem úgy mint a filmekben, aztán egy olyan mozdulattal amit nem látott, meg nem ismer könnyű meglepni.
2010. febr. 25. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!