Wing Tsunnal vagy Ju-jitsuval védte már meg magát éles helyzetben (innen) valaki?
https://www.youtube.com/watch?v=PAwBvCxMAy8
https://www.youtube.com/watch?v=I4d6IQKCZtU
Nem azért a húszért, de valahogy nem hiszem el, hogy ezek működnének élesben. Minek négyszer megdobni valakit egymás után 5 különböző irányban?
Wing tsunnál ezek a "malomkörzés" ütések egyáltalán erősek?
attól, hogy valaki bever pár kőbányai sört és kimegy balhézni még nem lesz semmivel több mint aki ugyan ezt csinálja csak discoban(már ha nem a kemény magról beszélünk akik emellett edzenek keményen, de valljuk be azért nem ez az átlag)
"A ju-jutsuban nincsen normális sparring (kevés is van, és olyanok is), a páros gyakorlatok során túltechnikázzák a dolgokat."
valószínű összekevered a jujitsut valamivel(vagy lementél az ország legsz4rabb edzésére) de ott van rendes sparring sőt versenyezni is járnak szép számmal általában más stílusok versenyeire(mert hát jitsuból nincsen túl sok) és habár ezek nagy része kempo azért ha úgy alakul indulnak kickbox, thaibox, judo versenyeken is.
"az, hogy nem tud megdobni téged egy jujitsus de egy judos vagy sambos igen annak az egyetlen oka, hogy a jitsus nem gyakorolta eleget"
A fenéket. Mikor még élt a Tamura sensei (isten nyugosztalja), voltam az aikido szemináriumán - magam is aikidóztam 4 évig - rajtam akart az öreg bemutatni egy technikát, mutatta, hogy álljak be stabilan. Én beálltam stabilan, sehogy sem tudott földhöz vágni, ott erőlködött (pedig nem vagyok egy 240 kilós hegyomlás, mindössze 85 kg vagyok), de sehogy sem ment neki. Ugyanezt megcsináltam egy 5 danos nihon tai jutsus embernél is, neki sem ment.
Ellenben egy nálam kisebb súlycsoportú birkózó ellen semmit sem tudtam csinálni, úgy dobált jobbra-balra, mint óvodás a zsírkrétát.
"Egyáltalán nem egyezik meg, vannak átfedések a technikák között, de másképp is kell kivitelezni őket, ráadásul kajak más az edzésmódszer. A ju-jutsuban nincsen normális sparring (kevés is van, és olyanok is), a páros gyakorlatok során túltechnikázzák a dolgokat. Ellenben a birkózók és a judósok teljes erőből gyakorolják egymáson a dolgokat. Nem annyira kifinomult az ő technikai repertoárjuk mint pl: egy aikidósnak, nem is oldják meg olyan szépen, inkább csak amolyan ösztönösen és egyszerűbben. Ezért is hatékonyabb."
Ott a pont! Hát erről van szó kérem szépen. Balekok ellen tényleg működik minden, de aki képzett vagy határozottabb, az ellen a varázslás nem működik. Amúgy a tori-uke módszer ami az aikidónál és a ju-jutsunál szokás alkalmazni, elkényelmesíti az embert, azt hiszi, hogy tudja a technikát használni, aztán élesben felsül vele. Nem kell itt szerepeket játszani, a birkózók, júdosok, sambósok és brazil jitsusok csinálják jól.... nyomni kell és kész. Nem mozdulatokat elemezgetve ba.szakodni.
"valószínű összekevered a jujitsut valamivel(vagy lementél az ország legsz4rabb edzésére) de ott van rendes sparring"
Nincsen sehol rendes sparring, én sem láttam még sehol. Az, hogy versenyezni járnak, az nem jelent semmit. Voltam vendég edzésen Kelemen-ryunál is, az még ötször gagyibb, mint ahová én jártan nihon ju-jitsuzni. Fehér öves bjj-sek lekopogtatják két perc alatt a fekete öves ju-jitsusokat. El tudom képzelni milyen versenyre járhatnak. Állóharc pedig egy nulla jj-ban, esélye sincsen egy kickboxos vagy thai boxos ellen.
https://www.youtube.com/watch?v=Ag7EZhJio5Q
nem tudom nekem annyira nem tűnik szarnak egy 15-évestől egy 20+os ellenfél ellen
Szerintem sem működik! Jártam régebben 2-3 évig ninjutsuzni, már akkor is mondogatták, hogy a ninjutsu az kamu, miért nem tanulok rendes ju-jitsut. Lementem ju-jitsuzni 2 hétre, DETTÓ UGYANAZT CSINÁLTÁK ŐK IS AMIT MI. Minden technika ugyan az volt, még az edzésnek is ugyanolyan hangulata volt. A ninjutsu pusztakezes része, a taijutsu ugyanaz, mint a jj. Nekem el ne mondja senki, hogy működőképes a ju-jitsu.
Aikido, ju-jitsu, taijutsu, aikijutsu, aikibujutsu, ezeknek a stílusoknak a technikáinak a nagy része egy kutya f***a. Ugyanaz a varázslás megy mindenhol.
Hát a videón mit is láthattunk? Hatalmas luftokat, és azt, hogy a rövidgatyós csávó elcsúszott. Vagyis konkrétan szar.
"Aikido, ju-jitsu, taijutsu, aikijutsu, aikibujutsu, ezeknek a stílusoknak a technikáinak a nagy része egy kutya f***a. Ugyanaz a varázslás megy mindenhol."
Ez így van, de az még hagyján. Én pedig, kurayfat kempót tanultam régebben. Ott a földre vitelek és a dobások, feszítések mik? Konkrétan ugyan az, mint a ju-jutsuban. Nem is működtek. Kezdő judós gyerek megizzasztott mint állat, és nem azért mert béna kempós voltam, a technikák és az edzésmódszerek a gagyik. Ez ilyen egyszerű.
A wing tsun az pedig no comment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!