A KUNG-FU az működik egyáltalán a valóságban éles helyzetben?
Rengeteg kung-fus videót néztem a neten. Kivétel nélkül az összes kung-fus verekedés ilyen lökdösődés és kalimpálás, pedig kínai mestereket is néztem.
Itt az egyik példa
https://www.youtube.com/watch?v=iVheNCVfUfE
Én nem hiszem el, hogy éles helyzetben működik.
Szerintem a kungfu mukodik az ellen aki eleteben nemtanult semmifele onvedelmi rendszert.
Amugy a kungfu marcsak hagyomanyorezesre jo..
Én tanultam évekig kungfut és mondom hogy a legtöbb mozdulat stb. felesleges..
A lényege hogy gyors,erős,kemény legyél és urald a tested.
Akkor nem kellenek csicsás mozdulatok.
Háhhháhá :D
Jót röhögtem, a videón és a kérdésen is :)
Köszi! Jólesett, amúgy kicsit fájt a torkom, aztán nem lefelé terjed a tüdőm felé (természetesen) de felhúzódott ma az orromra, nem éreztem magam túl jól, de ez a kérdés felvidított!
Annyit had írjak le: itt Magyarországon, meg az internetet böngészve nem lesz nagy rálátásotok a harcművészetek valódi oldalára. Ergó a kungfura sem.
Magyarországon az embereket ugye elnyomják, gyengének és betegnek akarják látni őket. Erre megy ki az egész egésszsé.. betegségügy, a dietetikusok táplálkozási ajánlásai, a fegyverviseléshez, önvédelemhez való hozzáállás.. és természetesen ilyen a közelharci oktatás színvonala is.
Itthon nem fogtok harcművészettel, kungfu oktatással találkozni (kivéve persze néhány edző esetét) mert ez hatalmat adhatna az emberek kezébe. Szerintetek ilyen előfordulhat? Nem.
A kínaiak által kitökéletesített harcművészetek között megtaláljátok az emberi test mozgáspotenciáljának csúcsait. A 'kungfu' túlmutat azon, amit lehetségesnek gondolnánk, bámulatos fizikai képességek előhívására alkalmas edzéstechnikákat használnak.
Na persze ezt nem kell elvárni egy wingtsun edzéstől, vagy valami időseknek tartott taichi edzéstől.
De 1-1 helyen találkozhatnátok meglepő képzettségű, erős emberekkel még Magyarországon is. Harcművészeteket kissé sarkosan megfogalmazva gyilkolásra hozták létre, puszta kézzel és fegyverek használatával egyaránt. Az emberi test megfelelően megtámadva nagyon sérülékeny, a harcművészetek ezt használják ki.
Természetesen nem csak csontrepesztő erejű ütésekről szólnak, hanem harci taktikáról, mentális tréningről is, amik szintén kellenek a hatékony közelharchoz.
Aztán beszélhetünk harci készségeken kívül is hasznos készségfejlesztésekről. Vannak kifejezetten egészséges harcművészetek! Amelyek segítenek lecsendesíteni az elmét, erősíteni a testet túlerőltetés nélkül, segítenek egyensúlyt és belső békét találni.
A legveszélyesebb ellenfelek azok a harcosok lehetnek, akiket küzdelem közben még az érzelmek sem tompítanak el, akik hideg vérrel, rosszindulat és indulat nélkül is képesek nyakat törni. A harcművészek hosszú gyakorlás után az általános emberi korlátokon túllépnek, ilyen megvilágításban érdemes tekinteni erre az egészre.
Erre annyit tudok mondani valószínűleg nem hallottál a Shaolin Kung-Fu
https://www.youtube.com/watch?v=9XB4D-3jxDU
Itt egy videó egy haladó Shaolin és egy Taekwondo mester a Shaolint nem tudja megütni vagy megrugni a Taekwondos nézd meg a videót és utánna kérdez én 5 éve tanulom a Shaolin Kung-Fu t és én hasznát vettem nem is egyszer mivel egy eléggé balhés helyen lakom.
Ez a videó nevetséges, ilyenek teszik nevetségessé a harcművészeteket, szerintem.
A tkd-s gyengébbet rúg mint egy kravmagás, biztos hogy nem TKD mesterrel küzd a shaolinos (aki szintén nem hiszem hogy rendesen képzett kungfus lenne).
Egy boxoló szinte 100% hogy elverné. Miért? Mert lehet, hogy egy kamu taekwondó-s kamu rúgását egyetlen érintéssel hatástalanítani lehet, de egy igazi boxoló igazi ütését nem. Varázslat kontra valóság.
De tényleg léteznek harcművészetet, amik működnek is.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!