Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Miért rossz a karate?

Miért rossz a karate?

Figyelt kérdés
Sokan mondják,hogy rossz.De miért?Ebben is vannak ütések,meg rúgások.Most egy thai boxos le tudja rúgni az ellenfelét,de egy karatés nem tud lerúgni senkit?

2014. dec. 27. 14:23
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/129 anonim ***** válasza:
68%
Ja és mielőtt valaki elkezdené ideírni, hogy "Honnan tudod próbáltad egyáltalán?" akkor csak úgy szólok, hogy 6 év (szintén) shito-ryu és 4-4,5 év Chow Gar kung-fu van mögöttem.
2014. dec. 27. 17:50
 12/129 aikiboxer ***** válasza:
46%

#6 miért mondanék keveset? Teljesen korrektül elmondtam, mi a baj a karatéval. És a lényeget még el se mondtam, a "kontrol" fogalmát -- hogy az ütést meg kell tudni állítani a cél épphogy érintésénél. Vizsgán is van ilyen. Ha valaki zsákol mellette, attól mindenki retteg, mert "nincs kontrollja", azaz eltalálja a célt, nem csak a levegőt üti.

Ahogyan az utolsó mondja, fekete öves karatésok 30 év után a boxteremben döbbennek rá, hogy egyszerűen egy emberi fejet nem tudnak megütni még leengedett kesztyűvel sem. Egy karatés ellen még a kezet sem kell felemelni, elég csak a lábtechnika.

2014. dec. 27. 17:50
 13/129 anonim ***** válasza:
76%

Én speciel anno olyan helyre jártam shito-ryuzni, ahol az edzés, még nem a kata-és kumiteversenyekre való gizdulásról szólt. Tradicionális karate volt, nem bóvli sportkarate, makiwaráztunk, minden héten véresre volt szétverve a seikenem, katáztunk is sokat. Akkor még nem volt az ilyen ugribugri köcsögb*zi no és semi contact kumite, hanem bikából fejbe ba.szkodtuk egymást. Akkor még volt karatén sérülés, nem is kevés. Bár már akkor sem értettem, hogy mi a fenének kell annyit kemény arckifejezéssel, "Ics, ní, szán!" -t ordítva a levegőt csapkodni, és erre elcseszni az időt, de akkor még nem csináltam ebből nagy ügyet.

Utána kikerültem 4 évre Angliába, ott akkor hatalmas nagy kung-fu láz volt, gondoltam kipróbálom a kínai harcművészeteket is. Kezdtem érdeklődni a kung-fu iránt. Kínai(!) mestertől tanultam kicsivel több, mint 4 évig Chow Gar (déli-imádkozósáska) stílusú kung-fut. Ott a kung-fu edzéseken ráeszméltem, hogy az eddigi karate tudásommal kitörölhettem a valagamat mert az ilyen kb. 2 éve kung-fuzók is leiskoláztak sparringokon. Valahogy az a merev mozgás nem működött a rugalmasan mozgó kung-fusok ellen. Na elkezdtem kung-fuzni, tetszett is az elején, kenderrel betekert fabábút püföltünk, márványtömböket is csapkodtunk tenyérrel, meg homokzsákot ujjal. Durvább volt a testfelkeményítő edzés, mint karatén. Viszont a vége felé már kezdtem unni azokat a lassú és hosszú formagyakorlatokat.

Aztán haza kerültem, jött a vízválasztó, a jó öreg ökölvívás. Haverom csalt le edzésre, ő már akkor 2 éve nyomatta. Na most ez a 10 évnyi karate, kung-fu, (keleti harcművészetek) EGY KALAP SZART sem értek. Kezdő egy-másfél éve bokszoló emberkékkel nem tudtam mit kezdeni. A nulláról kellett megtanulnom ütni, és mozogni.

Azóta bokszolok 6 éve és mellette megy 2,5 éve a muay thai. Utólag fogom a fejemet, hogy mi a halál farkának kellett nekem 10 évet elbasz.nom karatéra és kung-fura.

2014. dec. 27. 18:05
 14/129 anonim ***** válasza:
16%

aikiboxer figyelj csak!

A Shito-ryu egy kalap trutyi! Volt módomban sok edzést végig követni és azt állapítottam meg,hogy önvédelemre használhatatlan.

Az egyik barátom jár már évek óta erre a Shito-ryu karatéra,de amikor még zöld zöld öves volt egy roma srác az utcán simán szájon vágta a barátomat.

Csak elmondanám,hogy a barátom mestere Bögös László volt.

2014. dec. 27. 19:36
 15/129 anonim ***** válasza:
61%

Képzeld 61%-os én pedig olyan bunyót láttam ahol zsírdisznó tohonya skienhead barom, beleverte a fejét a falba egy barna öves kyokushinosnak, utána pedig még ütötte fejét tisztességesen, a kyos pedig semmit sem tudott csinálni, az a mae geri lepattant a dagi kopasz hasáról.

Shotokan, kyokushin, shito-ryu, wado-ryu, gojo-ryu....tökmindegy, mindenhol ugyanazt a mawashi gerit rúgják és ugyanazt a gyaku tsukit ütik, mindenhol robotember mozgást tanítanak. Ennyi erővel az összes karate egy kalap trutyi.

2014. dec. 27. 20:32
 16/129 aikiboxer ***** válasza:
34%
61% mi is éppen ezt magyarázzuk.
2014. dec. 27. 20:50
 17/129 anonim ***** válasza:
38%

Én azt mondom,hogy azért ne becsüljük le a karatésokat.

Vannak közöttük igen tehetségesek,akik az utcán is simán megvédik magukat.

Sokan emlegetik a boxot,hogy az jó az utcán. Elismerem,de a lábtechnikájuk nulla.Vagyis egy jól kiképzett karatés simán kisöpri a boxoló lábát.

Addig amíg a boxoló jól védi a fejét,felső testét addig az alsó teste támadható. És ha már a földön van nem sok esélye van felállni.

A boxot sok roma srác szereti használni,de csak az öklüket rázzák,de a lábuk gyenge mint a harmat.

A karatésnak ahogy már írtam a jól kiképzettnek erős lába van.erős rúgással.

Embere válogatja. Van jó és van kevésbé jó karatés.

De abban biztos vagyok,hogy a jól felkészült karatés ellen a szintén jól felkészült boxoló az ütéseivel nem sokra megy a karatés lábmunkái ellen.

2014. dec. 28. 04:47
 18/129 aikiboxer ***** válasza:
47%

61% amiről te írsz az tény és való: a boxolók (ha nem keresztedzettek) beszívják a lábsöprést, térd- és combrúgást. Ahogyan egy birkózó is ha elkapja őket és földre mennek akkor finito.

Azonban annyira azért nem misztifikálnám túl azt a karatés lábmunkát... No contact pontszerző versenyre jó, de éles küzdelemben 100x jobb a box lábmunkája. A boxolók az első edzésen már rendes lábmunkát gyakorolnak; a karatésok zenkutsu dachi gedan baraiban játszanak robotembert éveken át. Komolyan eltelt 2-3 év mire karatén először láttam rendes lábmunkát -- de csak boxon tanultam meg. Ez van.

Az hogy a maguka Mike Tysonnak képzelő utcagyerekek mit csinálnak az nem mérvadó. Ugyanis ezeknek nincs türelmük megtanulni boxolni (sem), csak hadonásznak. Ettől függetlenül megsütheted a karatédat ellenük, ha még egy mozgó emberi fejet sem találsz el mert soha nem csináltad.

2014. dec. 28. 08:57
 19/129 anonim ***** válasza:
75%
Seibukai-t tanulok. Teljesen más mint amit itt írtok a karaterol.
2014. dec. 28. 09:38
 20/129 aikiboxer ***** válasza:
35%

Mi más ahhoz képest mint amit írtam? Írd le.

És miért kell lepontozni csak azért, mert valakinek más a véleménye? Nagyon jó így vitatkozni. -.-

2014. dec. 28. 10:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!