Miért rossz a karate?
"Tök mindegy ki nyert, 2 átlagos küzdősportoló volt, az egyik karatés. És nem kapták szét a karatést sem olyan gyorsan, ahhoz képest hogy elvileg mennyire gyenge a karate. "
De értsd már meg, hogy miért nem kapták szét a karatést. Azért nem kapták szét, mert a NEM KARATÉS ellenfele KARATÉS SZABÁLYRENDSZERBEN küzdött egy KARATÉS ellen. Így persze, hogy nem kapják szét a karatést. De nem azért mert a karate ilyen jó, hanem pusztán azért mert az ellenfele jócskán korlátozottan bunyózott. Itt eleve a karatésnál volt minden előny, minden neki kedvezett. Ne félj, ha ez egy K1 vagy MMA lett volna, a karatés a padlón lett volna, abban nyugodt lehetsz.
#58: hogy itt nem rossz a karatés?! Mi ez a szar?! Nem bírtam végignézni...
A video jól példázza azt, amit az elején írtam, hogy a rúgás lehetősége pervertálja a küzdelmet. Rossz a küzdőtávolság, a stílus, csak a levegőt rugdossák. Egy gyenge ökölvivó ledarálná ezt a "legendát" egyetlen sorozattal. A fejük végig szabadon, nincs egy rendes támadás, csak bohóckodás az egész.
Jó, a partneréhez viszonyítottam, meg írtam azt is, hogy átlagos küzdősportolók.
Láda - igen, tudom hogy a partnere hátrányban volt:D
Azért azt ne feledj el, Andy Hug már az életében is legenda volt. Ha még élne, vagy az ő korában lett volna bizniszmma, akkor ott is helyt állt volna.
https://www.youtube.com/watch?v=S4NcTQWX7Rc
Andy Hug speciális rúgása a kalapács, vagy más néven balta rúgás volt.
"Andy Hug speciális rúgása a kalapács, vagy más néven balta rúgás volt."
Ez nem az ő találmánya, ilyen van a savatéban is, és amit én gyakorlok ebből kifolyólag a zipotában is. A különbség annyi, hogy savatéban/zipotában ezt cipősarokkal csinálják. Mindössze szó szerint(!) 200 évet késett vele a jó öreg Andy. :D
" Ha még élne, vagy az ő korában lett volna bizniszmma, akkor ott is helyt állt volna."
Helyt állt volna? El sem jutott volna odáig. Az ő fénykorában ott volt Dan Severn (birkózó), Ken Shamrock (birkózó), Royce Gracie (BJJ-s), Oleg Taktarov (sambós), Tank Abbott (ökölvívó), Butterbean (ökölvívó) ők az akkori UFC nagyágyúi voltak. Abban az időben az UFC az nem olyan volt, mint a mai MMA. Ott egyáltalán nem volt kesztyű, engedélyezett volt a tökön rúgás is, sőt a földön fekvő ember fejét is lehetett rugdosni és taposni is, fejelni is lehetett. Itt Andy az első meccsen halott lett volna, ott nem hogy a nagyágyúk, hanem egy NoName harcos is elverte volna. Ott az ilyen karate, kenpo, judo, kung-fu semmit sem ért.
A Kakato geri az teljesen más....
https://www.youtube.com/watch?v=80ByVQOBjzk
.... a nagybátyám is mutatta ezt shotokanból, ezer éves.
Andy rúgása a kakato otoshi volt nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!