Mi lenne az ideális küzdősport?
Ütő-rugó vagy testharcos beállítottságú vagy? Például ha bunyózni kéne ütnél vagy test-test ellen gyűrnéd le?
Én előbbi esetben ökölvívást, utóbbiban birkózást ajánlanék, csak ott nem igen foglalkoznak 12 évnél öregebbekkel. Karate, kung-fu is jó lehet ha rendes edzések mennek és van páros harc is nem csak formagyakorlatokat. De ilyet kétlem, hogy találsz.
krav maga: box / thai box háttérrel kerestem önvédelmi edzést, így kipróbáltam a krav-ot. Az első két hely nagyon gagyi volt, onnan max. nagyarcú homokzsákok kerültek ki. A második helyen annyira felidegeltek a folyamatos krav-éltetéssel (és minden más fikázásával), hogy bemutattam nekik a gagyi combos haveromat "szituációban" (mivel az csak ringben jó, tudod, simogatásra): az egyikük azóta talán már talpra állt (ha térdhajlatra toltam volna, akkor lett volna az igazi :P).
Akkor csalódtam a stílusban és kerestem mást kiegészítőnek. Pár hónappal később ajánlottak egy Matyi nevű fickót Bp.-en (a Rózsa úton), így adtam neki még egy esélyt: akkor nem csalódtam. Nagyon élveztem és sok praktikus dolgot tanultam.
A Kravnál - mint minden felkapott stílusnál - az edző személye a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!