Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Birkózás vagy testépítés?

Birkózás vagy testépítés?

Figyelt kérdés
Vékony alkatú vagyok, szeretnék szép izmos testet összehozni.Mostanában érdekel a birkózás, úgy hallottam,attól lehet szépen vastagodni.(csak hobbiszinten űzném,versenyekre nem járnék) Viszont edzőterembe is járni akarok gyúrni. A birkózás és gyúrás egyszerre mehet,vagy hülyeség?

2014. dec. 4. 16:51
 1/5 anonim ***** válasza:
hát, ha jó helyre mész birkózni, ott ki fognak edzeni téged elég szépen. minden birkózó ismerősöm szinte szénné van gyúrva :) de ott inkább öntestsúlyos edzést végeznek, és attól nem nagyon fog az izmod jól kinézni, hanem erősebb lesz. ha a kinézeteden szeretnél faragni, akkor jobban jársz a kondigépekkel(az inkább a kinézeted formálja, nem erőnlétre edzz), és egy jó edzővel.
2014. dec. 4. 17:47
 2/5 anonim ***** válasza:

csak a biztonság kedvéért leírok pár dolgot amit jó ha tudsz(ha meg tudtad akkor mindegy). A legtöbb helyen nem foglalkoznak kezdőkkel egy bizonyos kor felett(12-14től kb) de ha találsz is ilyet(pl. újpestbe lehet menni 18+osan is) valószínű versenyezned is kell majd(bár jó pár év mire oda eljutsz és már te is fogod akarni). Izmos akkor leszel ha az étrended rendben van, amíg ez nincs meg bele se kezdj, nem fogsz nőni bármilyen sportot/edzést is csinálsz. Az alap dolgokat a sárga kapszula című könyvből meg tudod tanulni(szépen össze van szedve minden érthetően és ingyenesen letölthető).

amúgy a két dolgot tudod egymás mellett végezni szóval hajrá

2014. dec. 4. 22:24
 3/5 anonim ***** válasza:

Az izomra mért stimulációt tekintve az élen van a küzdőbirkózás (persze nem az első) jó étrend mellett aranyat ér. Én is végzek mellette súlyzós edzést, a világ legjobbjai is.

Amúgy hol laksz? Más a hozzáállás a kezdőkhöz Pesten és vidéken.

Milyenek az edzések Újpesten egyébként? Vegyesfogást tolnak?

2014. dec. 5. 00:49
 4/5 anonim ***** válasza:
szabadfogású
2014. dec. 5. 13:01
 5/5 anonim ***** válasza:
Én birkózok (9 éve és elég eredményesen) és azért eléggé meg vagyok elégedve az erőmmel és az izmom kinézetével is. Bár én edzés után szoktam menni kondizni, az viszont igaz amit az előzőek mondtak, hogy a legtöbb helyen elvárás a versenyzés.
2014. dec. 7. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!