Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » MMA vagy Tesépítés?

MMA vagy Tesépítés?

Figyelt kérdés
Valamelyiket mindenképp el akarom kezdeni, csak nem tudom melyik legyen az... ( régen küdő sportoltam Kyokushinkai csak abbahagytam azt szerettem de most valami új kéne ) érveket ha tudnátok egyik mellett másik mellett stb :) köszönöm ( 194 cm vagyok 84 kg ha ez fontos )

2014. márc. 14. 17:48
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Testépítés*
2014. márc. 14. 17:48
 2/20 anonim ***** válasza:
MMA - jobban lehet vele menőzni.
2014. márc. 14. 17:52
 3/20 A kérdező kommentje:
nincs szükségem a menőzésre... csak el akarok vmit kezdeni és nem tudom melyik legyen
2014. márc. 14. 17:58
 4/20 anonim ***** válasza:
mma-val szerintem is jobban lehet menőzni ma már mindenki testet épít
2014. márc. 14. 19:04
 5/20 anonim ***** válasza:

MMA nem küzdősport, hanem egy szabályzat amiben mérkőzhetnek küzdősportolók.

Testeden mit akarsz építeni? Ha sportos vagy, mégis min akarsz még változtatni?

2014. márc. 14. 19:34
 6/20 anonim ***** válasza:
MMA, a testépítésnél sokkal izgalmasabb szvsz és hasznosabb is.
2014. márc. 14. 20:32
 7/20 A kérdező kommentje:
Akkor tudna nekem valaki mondani olyan MMA-s helyeket ahol nem olyan drága/hó és jól oktatnak illetve ahol mondjuk aránylag nem este 10 kor kezdődik az edzés ? Leányfalun lakok és 10:45 kor megy az utolsó busz.
2014. márc. 14. 21:31
 8/20 anonim ***** válasza:

MMA edzéseket felejtsd el. Előbb alapozzál egyet. Ökölvívás + brazil jiu-jitsu 2-3 évig egyszerre a kettő párhuzamosan. Miután megszerezted az állóharc + földharc alapokat utána mehet az magára az MMA szabályrendszerre felkészítő edzés. MMA-n olyanok vannak eleve akiknek van komoly küzdősport múltjuk. A kyokushin karate (és az összes karate) semmit nem ér az MMA-ban. Pláne, hogy régen csináltad és ki tudja mennyi ideig, gondolom nem lettél fekete öves, de ha az is lennél, akkor is lekopogtatna földharcban egy 1-2 éve birkózó vagy brazil jitsuzó ember, és egy 3-4 éve boxoló vagy thai boxoló illető is megagyalna tisztességesen.

Szóval előbb alapozz egy kicsit, utána mehet maga az MMA. Sokan ott cseszik és lesz nekik felületes tudásuk, hogy kapásból MMA-val kezdenek, nem a szabályrendszert kell megtanulni, hanem magát a küzdősportokat.

2014. márc. 15. 12:19
 9/20 anonim ***** válasza:
Ott a pont a 8-as válaszolónál!
2014. márc. 15. 12:22
 10/20 Singham ***** válasza:

Pár dologgal egészíteném ki az előttem szólokat. Miután lement a 2-3 év Box+BJJ, akkor kiegészítheted más stílusokkal. Pl.: Muay Thai, Kick Box (ennél szigorúan csak a Holland iskolákon alapuló edzésekre menj), Sambo, stb. De a Box+BJJ tényleg alap az MMA-ban.

Az meg, hogy Karatéztál nem ér sokat. A magyar Karatét nem kell komolyan venni. Csak akkor volt komoly, mikor bejött az országban.

Vagy, ha kifogsz olyan jó helyeket, mint a Növényi Sportakadémia, stb. akkor mehetsz le egyből MMA edzésre. Még mielőtt valaki nekem ugrana: Növényiéknél a kezdőknek szigorúan MMA edzés mellett el kell járniuk Boxra vagy Dietz ,,Cápa" Gusztávhoz BJJ-re. Azt nem tudom, hogy más klubhoz lehet-e menni alapozni, de eme kettő közül választaniuk kell.

2014. márc. 15. 14:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!