MMA vagy Tesépítés?
MMA nem küzdősport, hanem egy szabályzat amiben mérkőzhetnek küzdősportolók.
Testeden mit akarsz építeni? Ha sportos vagy, mégis min akarsz még változtatni?
MMA edzéseket felejtsd el. Előbb alapozzál egyet. Ökölvívás + brazil jiu-jitsu 2-3 évig egyszerre a kettő párhuzamosan. Miután megszerezted az állóharc + földharc alapokat utána mehet az magára az MMA szabályrendszerre felkészítő edzés. MMA-n olyanok vannak eleve akiknek van komoly küzdősport múltjuk. A kyokushin karate (és az összes karate) semmit nem ér az MMA-ban. Pláne, hogy régen csináltad és ki tudja mennyi ideig, gondolom nem lettél fekete öves, de ha az is lennél, akkor is lekopogtatna földharcban egy 1-2 éve birkózó vagy brazil jitsuzó ember, és egy 3-4 éve boxoló vagy thai boxoló illető is megagyalna tisztességesen.
Szóval előbb alapozz egy kicsit, utána mehet maga az MMA. Sokan ott cseszik és lesz nekik felületes tudásuk, hogy kapásból MMA-val kezdenek, nem a szabályrendszert kell megtanulni, hanem magát a küzdősportokat.
Pár dologgal egészíteném ki az előttem szólokat. Miután lement a 2-3 év Box+BJJ, akkor kiegészítheted más stílusokkal. Pl.: Muay Thai, Kick Box (ennél szigorúan csak a Holland iskolákon alapuló edzésekre menj), Sambo, stb. De a Box+BJJ tényleg alap az MMA-ban.
Az meg, hogy Karatéztál nem ér sokat. A magyar Karatét nem kell komolyan venni. Csak akkor volt komoly, mikor bejött az országban.
Vagy, ha kifogsz olyan jó helyeket, mint a Növényi Sportakadémia, stb. akkor mehetsz le egyből MMA edzésre. Még mielőtt valaki nekem ugrana: Növényiéknél a kezdőknek szigorúan MMA edzés mellett el kell járniuk Boxra vagy Dietz ,,Cápa" Gusztávhoz BJJ-re. Azt nem tudom, hogy más klubhoz lehet-e menni alapozni, de eme kettő közül választaniuk kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!