Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Miért mindig, a boksz, birkózá...

Miért mindig, a boksz, birkózás, thai box, BJJ, savate?

Figyelt kérdés

Akármilyen kérdést tesz fel itt valaki küzdősport témában, akkor mindig ezt az 5 küzdőstílust írják.

Teszem azt van egy ilyen kérdés:

"Wing Chun vagy Krav Maga a jobb önvédelemre?"

- (erre a válasz) - "Szerintem ökölvívás + birkózás".

"Melyik küzdősportot válasszam karate vagy aikido?"

- MUAY THAI vagy (változatosság kedvéért) ÖKÖLVÍVÁS!!! 444!!! Oszt szopol-e?

" Ninjutsu vagy shaolin kung-fu?"

- Mindkettő egy fos, inkább akkor már savate.

Szóval értitek. Miért mindig ezek? A többi stílus miért rossz?

2014. nov. 29. 09:34
1 2 3
 11/24 aikiboxer ***** válasza:

#9 az megvan, hogy:

ökölvívás első magyar említései neves történelmi személyiségek életéhez kapcsolódnak. Egy okmány szerint II. Rákóczi Ferenc az 1670-es években, Prágában ökölvívó-tréningekre járt, és mesterének kilenc forint bért fizetett. Báró Wesselényi Miklós a gróf Széchenyi Istvánnal 1822-ben, Angliában tett látogatása során John Jackson edzőtermében vett ökölvívóleckéket.

2014. dec. 1. 22:19
 12/24 aikiboxer ***** válasza:
#9 de egyébként szerintem igazad lehet, az ökölvívás a szegények sportja, az aikido meg tipikus értelmiségi sport. (Aikiboxer pedig...?) :))
2014. dec. 1. 22:22
 13/24 anonim ***** válasza:
Már bocs, nem én találtam ki, ezt nem velem kell megvitatnod. Amugy meg biztos vagyok benne, ha lehetőségük lett volna biztos az aikidot választották volna. Aikibixer??? Ő meg egy személyiség zavaros. :)
2014. dec. 2. 05:46
 14/24 A kérdező kommentje:

Anno régen a 18-19. században, például Angliában a csóró réteg bokszolt, ott az ökölvívás volt a szórakozás. Míg a társadalom magasabb rétegeiben a gazdagabbak, nemesek inkább a kardvívást űzték, ha volt rá lóvéjuk akkor akár spanyol, olasz vagy francia vívómestereket is felfogadtak oktatásra. De olyat is olvastam valahol, hogy a kardvívás mellett párhuzamosan ment az ökölvívás tanítása is.

Japánban a szamurájok idejében, a különféle kenjutsukat, ju-jutsukat is a szamurájrétegnek (nemeseknek) oktatták, a csóró paraszt Okinawa szigetén pedig kobudozott.

2014. dec. 2. 09:17
 15/24 anonim ***** válasza:
Nem a csóróság volt a tanulmány témája, hanem az értelmi szint, pláne nem a régmúlt.
2014. dec. 2. 12:29
 16/24 anonim ***** válasza:
John Locke a birkózást például többre tartotta vívásnál.
2014. dec. 2. 14:02
 17/24 anonim ***** válasza:
*a vívásnál.
2014. dec. 2. 14:02
 18/24 A kérdező kommentje:

A tanulmány témája nem a csóróság volt? Hááát... Japánba de.

Mert eleve szamuráj sem lehetett akárki, fegyverviselési joga sem volt mindenkinek. Így kenjutsut nem tanulhatott a feudális Japánban élő akkori paraszt. Ugyanis a szamurájoknak tisztességesen meg kellett fizetniük a mestereiket.

"John Locke a birkózást például többre tartotta vívásnál."

Ez pedig elv kérdés. Ez John Locke elve volt, biztos voltak olyanok - és szerintem jócskán nagyobb többségben - akik pont az ellenkezőjét gondolták AKKOR abban az időben.

Na de mindegy, jócskán elkanyarodtunk a témától.

2014. dec. 2. 14:26
 19/24 Singham ***** válasza:

Hát pedig a kérdező igazat mond abban, hogy az illető anyagi helyzete erősen befolyásolta milyen stílust tanult.

Ott van Brazília. Szintén jól megfigyelhető ez két stílusnál: a BJJ-nél és a Luta Livrenél (szintén erősen földharcra koncentráló stílus, de nem csak abból áll). Míg a gazdagabb réteg BJJ-zet, addig a szegényebb réteg a Luta Livre-t gyakorolta.

Úgyhogy van igazság abban, amit a kérdező mond.

2014. dec. 5. 16:00
 20/24 anonim ***** válasza:
Bocsássatok meg, de a csóróság nem egyenlő a kicsi értelmi szinttel, de a gazdag szülők gyereke is lehet sík hülye. Tanulmányt nem azt taglalta, kiknek milyen a szülői pénzügyi háttere. Ok van, aki már 18 éves korában önellátó, de a többség szülőktől függ. Ráadásul ne keverjétek ide a régmúlt időt, mert nem hiszem, Miyamoto Musashi Metallicát hallgatott volna.
2014. dec. 6. 10:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!