Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mit csináljak? (Lent)

Mit csináljak? (Lent)

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, 10 éves korom óta bírkozom,, jól ment. MMA-zni szeretnék. Lementem boksz edzésre, de nem megy valami jól. Tudtok segíteni, hogy mit csináljak?

UI:Nem hobbiból szeretném csinálni.

#birkózás #MMA #boksz #UFC #Hacrművészet
2014. máj. 21. 12:43
 1/10 anonim ***** válasza:
1 edzés nem edzés
2014. máj. 21. 12:47
 2/10 A kérdező kommentje:
Miért a tehetség nem egyből jön mi?
2014. máj. 21. 12:49
 3/10 A kérdező kommentje:
Ki*
2014. máj. 21. 12:50
 4/10 anonim ***** válasza:

Még jó hogy nem megy valami jól, kedves kérdező! Ez az első box edzésed, legalább egy hónapnak el kell telnie ahhoz, hogy valamennyire ráérezz! Egy edzés után te nem fogod tudni megállapítani, hogy jól megy-e a dolog vagy hogy mennyire vagy benne tehetséges! Majd időv meglátod!

Szóval nem hobbiból szeretnéd csinálni? Akkor gondolom versenyezni szeretnél! Ez viszont hamarabb is eszedbe juthatott volna, hiszen versenyzés szempontjából már nem vagy valami fiatal, már bocsánat! Én azt mondom neked, hogyha minden áron az MMA világába szeretnél belépni, akkor ne a boxot válaszd a birkózás mellé, ugyanis az magában sajnos kevés! A földharc részt nagyjából kipipáltad a birkózással, azonban az állóharc terén kevés az ökölvívás, hiszen a Ketrecharcban szükséged van egy korrekt rúgástechnikára is, plusz nem árt, ha szabályosan tudsz támadni könyökkel és térddel is! Így a box helyett én inkább egy Savatét vagy egy Thai boxot vennék fel!

Ha viszont biztosra akarsz menni, akkor szerintem nézz utána, hogy van-e a környékeden speciálisan MMA edzés, ahol konkrétan magára a Ketrecharcra képeznek ki! Én is ilyen edzésre járok (jómagam is MMA versenyző vagyok), úgyhogy véleményem szerint ez még jobb volna! A lényeg az, hogy a birkózást semmi képpen se hagyd abba, pláne ha már 12 éve tolod! A birkózás maradjon és azt lehetőleg minél komplexebb VALÓDI stílussal ötvözd!

#USBORNE

2014. máj. 21. 13:14
 5/10 A kérdező kommentje:
Hát öreg nem vagyok, mivel a nagyon profik is kb 10 év múlttal mentek versenyre. Kb.18-22 évesen. Jon Jones is 20 évesen ment az első MMA versenyére (ha jól tudom) szóval nem vagyok elkésve, csak aggódtam, hogy nem leszek így jó, hogy nem vagyok valami jó. De a válaszolónak köszönöm, hogy válaszolt :)
2014. máj. 21. 15:16
 6/10 anonim ***** válasza:

Addig rendben van, hogy Jon Jones is 20 évesen vívta meg az első MMA mérkőzését, de ő addigra már teljesen felfejlesztette magát a Ketrecharcra! Te most vagy 22 és egyelőre "csak" a földharc részleged van meg a birkózásnak hála (bár az is kérdéses, hogy mennyire van kidolgozva benned) és te még csak most tartasz ott, hogy egy komplex állóharci stílust keress! Innentől számítva még el kell telnie pár évnej, hogy legyen értelme indulni MMA versenyeken! Persze akár már most is indulhatnál, ha valamelyik egyesület benevezne téged, de még nem hinném, hogy készen állnál az igazi ketrecre! De igazából majdnem mindegy a korod, a lényeg a KÉPZETTSÉG!

Én továbbra is azt mondom, hogy a birkózással ne állj le, edzél keményen és válassz mellé egy Savatét vagy egy Thai boxot, ha nincsen konkrét MMA képzés a környékeden!

#USBORNE

2014. máj. 21. 16:29
 7/10 anonim ***** válasza:

A ketrecharcban, pont hogy nem a rúgásokra kell menni. Az MMA meccseken is miféle rúgások vannak? Tolórúgás, néha 1-2 low-kick, és belharcban térdelés, aminek a 90%-a be sem talál. Ha pedig magasra rúgsz fejre, akkor alulról elkapják a támasztólábadat, és már lent is vagytok a földön, mehet a földharc. MMA-ba 2 dolgot kell nagyon tudni, ütni és földharcolni. Erre pedig a boksz a legjobb. Ott van K.J Noons, ő szinte kizárólag csak ökölvívó technikákat használ, földharcolni egyáltalán nem tud, és rúgni sem szokott igazán. Mégis jó bunyós. És ott volt a Melvin Manhoef is, nagy kickbox/muay thai harcos, akkorát tud rúgni, mint az állat, mégis kikapott folyton az MMA-ban. A Fedor sem thai boxol, ő is a sambo mellett, az ökölvívást használja ha állóharcot kell vívnia.

Ha a rúgás annyira hasznos és alapvető lenne a ketrecben akkor az MMA és az UFC legnagyobb sztárjai a koreai TKD válogatott lenne. Akik régebben az UFC-ben és jelenleg az MMA-ban a legjobbak azok közül szinte egyik sem volt jó rúgásban, mindegyik vagy ütni tud/tudott jól vagy bitang jó földharcos volt. Kérdező a 12 évnyi birkózás az tökéletes alap! Ezek mellé mehet a boksz + a BJJ. A rúgások nem olyan fontosak, akkor lenne fontos, ha K1-eznél. Mondom ezt én, aki amúgy thai boxol.

Ütni tanulj meg, de azt nagyon jól. Low-kicket a hülye is meg tudja tanulni, nem kell ahhoz külön thai box edzés. Kérdező ha van thai boxos haverod, akkor kérd meg őt, tanítson meg combost rúgni, és arra is kérd meg, hogy rugdossa a combodat, hogy szokd a fájdalmat. Ennyi nem kell ezt túl bonyolítani.

2014. máj. 23. 18:23
 8/10 A kérdező kommentje:

Az utolsó válaszolónál a pont.

Annyit még hozzáfűznék, hogy van egy kivétel az MMA-sok között aki a rúgásaival emelkedett az MMA legendák közé.

A neve Mirko Cro Cop

2014. máj. 23. 19:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Igen, igaz ami igaz, a Mirko Crocop...az tényleg jó rúgó volt. Na oké, 30 MMA harcosból akad EGY. Nagyszerű. XD
2014. máj. 23. 19:52
 10/10 anonim ***** válasza:

Azért az MMA Magyarországon nem olyan, mint a UFC.

Elég sokan pár hónap után már nyernek "országos bajnokságot, világversenyt" persze egy megosztott mezőnyben. Nincs egy olyan egységes szervezet, mint birkózásban a Fila. Én is szabadfogást birkózom, ha lemegyek az MMA-sok grapplingjére álló klincselésben és földrevitelben nem tudnak velem mit kezdeni, pedig tudom, hogyha indulnék egy szabadfogású OB-n, akkor a szőnyegről is kihajítanának...

Egyébként a "komparatív" előny a birkózóké, ugyanis itt a leghangsúlyosabb a földrevitel, ez a legnehezebb az alapvető küzdelmi mozgások közül (ütés, rúgás, feszítés).

2014. máj. 23. 20:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!