Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Egy méter átmérőjű vasoszlopró...

Egy méter átmérőjű vasoszlopról (pl. tv torony) lehetséges így lemászni?

Figyelt kérdés
A Fall 2022 c. filmben elég nagy slamasztikába került a 2 lány, hogy 60 m hosszúságú létre leesett. De, ha az egyik megpróbált volna úgy lemászni, hogy az oszlop köré tekerte volna a kötelet (ami a hanyattesést megakadályozza), a végét pedig a csípőhevederbe köti egy csomóval, hogy ne tudjon kibújni, le tudott volna jutni? Úgy képzeljétek el, mint a magaslati favágók, akik kényelmesen fent vannak ilyen módon több 10 méter magasba. Nyílvan normálisan a súly miatt lehet csak odaragadt volna az oszlophoz, de a hurok folyamatos lefelé iranyuló mozgatásával elvileg meg lehetne szépen lefelé indulni? Úgy, hogy combját az oszlopot átölelve a keze segítségével mozgatná lefelé a hurkot. Mondhatnám úgy, mint egy pandamaci. Vagy az átmérő plusz fémoszlop és az emberi tömeg miatt képtelenség lenne ilyen módon lejutni, ez végépp öngyilkosság? Remélem érthetően fogalmaztam
tegnap 17:39
 1/2 anonim ***** válasza:
Az izomfáradást és a fém hőmérsékletét is számold!
tegnap 18:18
 2/2 anonim válasza:
Szerintem, az elmondottak alapján akár működhetne is. Viszont úgy tudom elképzelni, hogy 2 karabiner van, az egyik ami a csípőt rögzíti a másik a hurok végre lenne kötve, így, ha túlságosan magasan van a hurok, az egyik kézzel lehetne lejjeb ráncigálni. Gyakorkatban meg lehet annyira feszülne a testömegtől, hogy ott is lehet ragadni. Ámde, lehet ez is anygfüggő és szépen csúszna a rozsdás hengeren. A másik gond, hogy a létra leszakadt pontjaiba a hurok beleakadhatna, ezért pont azon az oldalon kell lennie az embernek, de akkor meg vigyáznia kell fel ne nyársalja magát. Ha emlékszel a filmre, akkor csak kb. 15 métert tud lemenni, mert aztán ott másik rögzítési pontok vannak, ahol az antennák vannak felszerelve. Ott újra ki kell kötnie magát és újra csinálnia a muníciót. Amit az első írt nekem is ott motoszkált a gondoltomba, hogy igen, a film sem egy őszi napon készült, így számolnia kell azzal is, hogy baromira felmelegszik az oszlop. Így azt hiszem ezzel a módszerrel le lehet jutni. Az biztos, hogy lazábba hagynám a hurkot, semmiképp sem jó, ha túl feszes.
tegnap 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!