DEFENDO vagy a KRAV MAGA a hatékonyabb önvédelemre?
Figyelt kérdés
Mondjuk Én már a Krav Magát választottam, de, azért kíváncsi vagyok a véleményekre.2010. jan. 22. 14:05
11/13 anonim válasza:
A defendo a krav magából fejlődött ki, szóval majdnem u.a. a kettő vagy legalábbis sok a közös elem.
A kravnak vannak erősebb és mélyebb gyökerei plusz folyamatosan fejlődik, mivel az aktív hadseregek ill. tactikai csoportok által folyamatos használatban van. Ha egy technika nem jó, átalakítják, lecserélik vagy egyszerűen kiveszik a rendszerből.
12/13 anonim válasza:
Utolsó jó nagy marhaságot írtál.A defendot már a 2.Világháborúban is használták bizonyos egységek,míg a kravot az 50es60as években fejlesztgette az a Magyar származású csóka.
Plusz a defendo jelenlegi legnagyobb alakját B.Wolfot,már nem 1x meghívták a zsi-dók,hogy tartson szemináriumot nekik.
Ha már eredetről írsz hülyeségeket,legalább utánaolvasnál.
13/13 domes titus válasza:
azt hiszem a lényeg abban van, hogy a krav maga inkább katonai a defendo pedig rendőri gyökerekkel rendelkezik, vagyis a katonai hozzáállás lenyom és otthagy, a rendőri pedig kontroll alá von és eldönti hogy lenyom vagy bevisz... gondolom a krav maga durvább lehet emiatt a támadóra nézve, de én 2x voltam utcai támadásban (mint szenvedő fél :-)) és nem a technika számít... inkább az, hogy a stresszt hogyan kezeljük... erre gondolom mindkettő felkészít, a krav maka biztosan, mert csináltam pár hónapig, és már az elején voltak "stressz edzések"..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!