Testépítés. SOS Mit rontok el?
Tehát edzek napi 1 órát megosztott edzéstervvel. rohadtul kifáradok egyes gyakorlatoknál 5*10-eket szoktam csinálni, úgy érzem nagyobb súllyal nem tudnék dolgozni. Edzés után 1 órával elmúlik a fáradtság és nincs izomlázam.
Nálatok ez hogy van? Mit csinálok rosszul?
Naponta edzeni felesleges, heti 4 elég. 5x10 sok, legyen 4x8, vagy 4x 12,10,8,6
És három gyakorlatnál testrészekre nem kell több...
Nem írtad le az edzésedet, nem írtad le a táplálkozásodat... Látatlanban ennyi...
táplálkozásom nem a megfelelő, mert nem futja naponta csirkemellre + rizsre, de ahányszor tudok eszek húst. multivitaminokat, tápkieg-et és kreatint sem tudok venni.
ma pl. vállra edzettem vállelsőfejre 2 gyak. középső fejre 2 gyak hátsó fejre 1 gyak.
jó-jó kicsit érzem hogy meg lettek dolgoztatva, de jobban kéne fájniuk/éreznem a megerőltetést
Szóval ha jól értem ma csináltál 5 gyakorlatot vállra, egyenként 5x10 ismétléssel??? Vagyis 25 sorozat 10 ismétléssel???
Hát ez baromi sok... maximum 12 sorozat elég, mert pontosan ez történik ami most veled van... Túledzettségnek hívják.
Én 120 kilóval szériázom fekvenyomásban, és szálkás vagyok, 12 éve csinálom.
A váll edzésem így néz ki:
Nyakbólnyomás egykezes súlyzókkal: 4 széria: 12,10,8,6 ismétlés
Előreemelés: 2 széria: 10,8
Oldalemelés: 2 széria 8,8
Oldalemelés döntött törzssel: 4 széira: 12,10,8,8
Szóval 12 sorozat...
Heti négy edzés, minden testrészre heti egyszer edzem!
Nyakból pl. 33-35 kiló körüli súllyal nyomok (egykezes)
Szóval nem vagyok annyira gyenge...
Izomlázam mindig van 1-2 nappal később.
Szerintem menj fel a bodybuilder.hu-ra
ott le van írva hogyan kell jól edzeni... de amit nagyjából leírtam, az a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!