Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mi a véleményetek erröl a...

Mi a véleményetek erröl a bunyóról?

Figyelt kérdés
egy hónapja elkeztem wing tzunozni. nem a máday norbert féle kamu hanem az ebmas féle emin boztepe. nagyon hatékonynak találom ezzel aztán télleg meg lehet magad védeni utcán. gyorsan meg lehet tanulni az alapokat. pár haverom elkezdett piszkálni nagyon hogy a wing tzun is csak kamu haszontalan valóságban nem müködik. de én nem értetem velük egyet. az egyik haverom azt monta hogy ha ugy érzem hogy készen álok akkor szójjak neki és csinálunk egy bunyót. nem igazi bunyóra gondoltunk hanem mma kesztyüsre. én elfogattam és azt montam hogy várjunk egy évet és utánna verekedhetűnk. azér montam neki egy évet mert a története is ugy van a wing tzunak hogy egy kicsi gyenge lány kihívta bunyózni a falu legerőseb emberét és ő is egy évet edzet és utánna könnyen legyözte a férfit. mai világba is müködhet ez. pláne hogy heti három edzés van. szerintetek egy év wing tzunal le tudom verni a haverom? ő már most három éve bokszol de nem tom hogy milyen jól megy neki. álítólag ügyes de nem tom mert nem láttam még edzésen. lehet hogy több idő kéne nekem?

2014. jún. 30. 17:07
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
A bokszolók egész edzésen zsákolnak,sparringolnak.Ti nem sparringoltok.Ez egy hatalmas hátrány.Még,ha rendes,kemény edzés lenne,1 év akkor is kevés lenne 4 év boksz ellen.FŐleg,hogy a bokszban viszonylag gyorsan lehet fejlődni.De,mivel a haverod,gondolom nem fog Ivan Dragót játszani.Amúgy a környékeden milyen más küzdősportok vannak?
2014. júl. 3. 00:33
 22/31 A kérdező kommentje:
mondom hogy hagyom a kungfút. kamu az öszes. városomba van még boksz és savate én savatra fogok járni bokszolni nem akarok
2014. júl. 3. 13:23
 23/31 anonim ***** válasza:
0%
És ha valaki benyögi, hogy a savate kamu, akkor azt is hagyni fogod? :D csináld azt, amelyik a legjobban tetszik neked. Mindegy mit csinálsz, ha jól csinálod akkor meghozza a gyümölcsét, tök mindegy milyen harcművészet.
2014. júl. 3. 13:28
 24/31 A kérdező kommentje:
savat láccik hogy nem kamu ott rendesen megtanulok maj verekedni. wing tzun már elején is láccot hogy kamu csak nem jötem rá. mindegy hány évig csinálom a wing tzunt vagy a wing tsunt egy igazi bunyos akor is lever mer ezek csak pénzlehuzások
2014. júl. 3. 13:42
 25/31 anonim ***** válasza:
Savate az jó.
2014. júl. 3. 17:38
 26/31 anonim ***** válasza:
"de akkor az nem wing TSUN volt, hanem wing CHUN vagy valami egyéb" De wing tsun volt de szerintem inkább az edző volt olyan ám most nem azért de ha csinálod 1 évig és majd kiderül mi lesz ott hogy pl nem volt neki egyszerű a dolga akkor azért sikerült tanulnod de ha nem hanem 1 mp alatt lever akkor erre van egy szólás vagy nem tudom mi. (nem emlékszek jól rá) "a kismadár is akkor jön rá hogy nem a tüskés bokorba kell szállni ha bele szállt és megérezte" valahogy így azaz megpróbálta
2014. júl. 4. 23:34
 27/31 anonim ***** válasza:
61%

Jaj Istenem, fejezd már be a hülyeségeidet, kedves előttem szóló! Nem, nem wing TSUN volt, ugyanis a wing tsunban a sparring ismeretlen fogalom!

Ne is buzdítsátok arra a baromságra, hogy egy éves kamu wing TZUN tudással kiálljon MMA kesztyűben egy haladó boxolóval! Ne legyetek már gyökerek!

Egyébként már le van zárva a dolog: a tisztelt kérdező eldöntötte, hogy haggya a hazug wing tzunt a fenébe és elkezd Savate-ra lejárni, ami ad valódi küzdelmi rutint! Az ökölvívó haverjával meg majd pár év múlva megküzd, addig meg kemény edzés áll előtte egy reális rendszer keretében!

Ennyit, téma lezárva!

#USBORNE

2014. júl. 5. 00:15
 28/31 anonim ***** válasza:

" A "kamu" Máday rendszerben a legtöbb helyen van harci, azaz amire te vágysz MMA-s kesztyűben, fejvédőben"

Nincs, az ország déli pontjain több wt edzésen is megfordultam, vagy 10 szemináriumon részt vettem és soha nem volt semmiféle olyan amit te leírtál. Egyszer volt szabad harc az ott eltöltött fél évtized alatt, de az annyi volt, hogy körbeülték a küzdő feleket, akik mellkasra üthettek és kész. Szóval ja. Magas a színvonal.

"A másik: az fog győzni, akinek a szabályrendszerében zajlik az összecsapás"

Nem. Az fog győzni, akinek több a rutinja. Szerencsétlen srác addig valószínűleg sosem fog küzdelmet látni, szerintme csoda ha oda mer majd állni a haverja elé.

"mármint hogy folyamatosan gyenge és élet elleni pontokat támadsz, "

Ez a legnagyobb baromság. Küzdelmi tapasztalat nélkül ütni a mindenki által rutinból zárt nyakat, vagy az apró, folymatosan mozgó célpont szemet. Jó vicc. Semmi nagy rendszer nincs abban, hogy kitalálom azt, hogy a tökrúgás, a szemszúrás meg a torkonvágás nagyon hatásos dolgok, az igazi kérdés, hogyan lehet ezt kivitelezni. A wingtsun technikai megoldásai és oktatási módszere nem teszik lehetővé az ilyen tapasztalat megszerzését.

Teszem hozzá, ha a wingtsun annyira működne, elméletileg pár hárítás után le lehetne zárni a távolságot és a halálos rezgőerős jacsikünnel ki lehetne ütni a boxolót. A gond az, hogy nem elég jók a reflexek a reagáláshoz, nem elég jó a mozgás a megfelelő távolságkezeléshez, nem elég jó az állás a jó mozgáshoz és nem elég jó a kinetikai lánc az erős ütéshez. Ehhez hozzájön a rutin hiányából eredő félsz és kész is az a wingtsunos, aki kirúgja a saját lábát vagy belesétál egy teljesen amatőr pofonba.

"Ezt úgyse hiszi el senki de leírom"

Én már az előzőt se hiszem el. Wing tsun edzéseken szinte biztosan nincs sparring, ez belső utasításra van így.

2014. júl. 7. 05:27
 29/31 bojla ***** válasza:
Mindig hangosan felröhögök amikor Mádayt meglátom egy képen mondjuk egy totális szar minőségben bemutatott bongsau-val, ami olyan alacsony, és formátlan, hogy bármikor orrba lehetne baszni.
2014. júl. 7. 12:39
 30/31 anonim válasza:
hulyeség minden harcmüvészet elég ha van kezed meg lábad nekiugrassz földre viszed agyon rugod oszt csá
2014. júl. 8. 13:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!