Mi a véleményetek erröl a bunyóról?
Jaj Istenem, fejezd már be a hülyeségeidet, kedves előttem szóló! Nem, nem wing TSUN volt, ugyanis a wing tsunban a sparring ismeretlen fogalom!
Ne is buzdítsátok arra a baromságra, hogy egy éves kamu wing TZUN tudással kiálljon MMA kesztyűben egy haladó boxolóval! Ne legyetek már gyökerek!
Egyébként már le van zárva a dolog: a tisztelt kérdező eldöntötte, hogy haggya a hazug wing tzunt a fenébe és elkezd Savate-ra lejárni, ami ad valódi küzdelmi rutint! Az ökölvívó haverjával meg majd pár év múlva megküzd, addig meg kemény edzés áll előtte egy reális rendszer keretében!
Ennyit, téma lezárva!
#USBORNE
" A "kamu" Máday rendszerben a legtöbb helyen van harci, azaz amire te vágysz MMA-s kesztyűben, fejvédőben"
Nincs, az ország déli pontjain több wt edzésen is megfordultam, vagy 10 szemináriumon részt vettem és soha nem volt semmiféle olyan amit te leírtál. Egyszer volt szabad harc az ott eltöltött fél évtized alatt, de az annyi volt, hogy körbeülték a küzdő feleket, akik mellkasra üthettek és kész. Szóval ja. Magas a színvonal.
"A másik: az fog győzni, akinek a szabályrendszerében zajlik az összecsapás"
Nem. Az fog győzni, akinek több a rutinja. Szerencsétlen srác addig valószínűleg sosem fog küzdelmet látni, szerintme csoda ha oda mer majd állni a haverja elé.
"mármint hogy folyamatosan gyenge és élet elleni pontokat támadsz, "
Ez a legnagyobb baromság. Küzdelmi tapasztalat nélkül ütni a mindenki által rutinból zárt nyakat, vagy az apró, folymatosan mozgó célpont szemet. Jó vicc. Semmi nagy rendszer nincs abban, hogy kitalálom azt, hogy a tökrúgás, a szemszúrás meg a torkonvágás nagyon hatásos dolgok, az igazi kérdés, hogyan lehet ezt kivitelezni. A wingtsun technikai megoldásai és oktatási módszere nem teszik lehetővé az ilyen tapasztalat megszerzését.
Teszem hozzá, ha a wingtsun annyira működne, elméletileg pár hárítás után le lehetne zárni a távolságot és a halálos rezgőerős jacsikünnel ki lehetne ütni a boxolót. A gond az, hogy nem elég jók a reflexek a reagáláshoz, nem elég jó a mozgás a megfelelő távolságkezeléshez, nem elég jó az állás a jó mozgáshoz és nem elég jó a kinetikai lánc az erős ütéshez. Ehhez hozzájön a rutin hiányából eredő félsz és kész is az a wingtsunos, aki kirúgja a saját lábát vagy belesétál egy teljesen amatőr pofonba.
"Ezt úgyse hiszi el senki de leírom"
Én már az előzőt se hiszem el. Wing tsun edzéseken szinte biztosan nincs sparring, ez belső utasításra van így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!