Mi a véleményetek erröl a bunyóról?
Bakker, hány éves vagy? Kínszenvedés volt elolvasni! Semmi tagoltság, semmi helyesírás! A 9 éves öcsém helyesebben, összeszedettebben ír! Tudom, te is diszgráfiás vagy, mint az itt írogatók 180%-a.
Na, de kihámoztam, hogy mi a francot akarsz és a véleményem azt, hogy ne azért tanulj harcművészetet, hogy bánthass másokat, hanem azért, hogy az erőnléted, reflexeid, egészséged, és akár a bölcsességed (bár kétlem, hogy ez sikerülne) nőjön. Nem az a lényeg, hogy milyen faszagyerek vagy, hanem az, hogy önmagadnak megfelelj. Ráadásul, wing tzunt kesztyűben?!
jövőre 4 éve fog bokszolni a spanod,ez még akkor is behozhatatlan lenne,ha te is elmennél bokszolni és rendes bunyót tanulnál.
legfeljebb ha heti 5x mennél edzeni ökölvívó edzésre,akkor lehetne valamennyi.
vagy az lesz,hogy eljátszik veled,vagy az,hogy szétüt.
és de.
motivációt az edzésekhez pontos és egyszerű célkitűzéssel lehet találni.
a legegyszerűbb meg az,hogy meg akarsz verni más embereket,ki akarod próbálni magad mások ellen.
ezért ilyen edzőmérkőzés haverokkal mindig hasznos.
sőt akkor tanultad volna a legnagyobb bölcsességet önmagadról és a bunyóról ha nem kihátrálsz,hanem akkor és ott bunyóztatok volna.
a wt-n sincsen sparring,ezért a küzdelmi rutinod nulla lesz.
elvileg a wc-ban van egy két helyen mma kesztyűs,fejvédős sparringolós edzés.
pl ilyen-
http://www.youtube.com/watch?v=nLkM1a__e5Q
ha találsz ilyet,akkor esetleg helyt tudsz majd állni,de rendszeres sparring nélkül nem fogsz tudni senkit sem leverni,főleg nem egy tapasztaltabb ökölvívót.
szóval nem több idő,hanem rendes célirányos edzés kell a célodhoz.
és inkább rendes boksz kesztyűben csináljátok ha nem akarsz orvoshoz menni utána,és nem kell belőle ekkora ügyet sem kerekíteni.
bokszoltok egyet aztán kész,pár hét múlva megint,ennyi.
Jézusom!!! Téged nagyon durván átvertek, kedves kérdező! Te teljesen benyelted a kamu wing tzun hazug marketingszövegét!
Már ne is haragudj, de te egy roppantul befolyásolható ember vagy, aki még ráadásul buta is! Te komolyan azt hiszed, hogy a parasztvakító wing tzunnal meg lehet magad védeni a való világ utcáin? Egy frászt, remélem ezt te sem gondoltad komolyan! Nyugodtan küldd el a "legyőzhetetlen" oktatódat ide hozzánk, a Börzsönybe! Kíváncsi vagyok, hogy mit tudna kezdeni a nagymenő wing tzunjával három agresszív sittes cigány ellen, akiknél mindig ott lapul a pillangókés!
Totálisan átmosták az agyadat: olyan szintű hamis önbizalommal és irreális gondolkodással rendelkezel, hogy az már fájdalmas!
Te komolyan egy évnyi pénzlehúzó wing tzunnal akarsz legyőzni egy haladó boxolót? Te nem vagy normális! Igaz, hogy 3-4 év ökölvívás nem vészesen sok, de az biztos, hogy ez az ominózus haverod már korrektül tud ütni és képes gyorsan elmozogni! A nevetséges wing tzunoddal el sem fogod tudni találni! Ha szerencséd van, akkor a "nagy barátságotokra" való tekintettel megkegyelmez egy-két öklös után és nem töri be az orrodat! Ha mindenáron ki akarsz állni ellene, akkor még most hagyd abba a szánalmas wing tzunt és vágj bele a Thai Boxba vagy a Savate-ba, hogy legalább egy nyúlfarknyi küzdelmi rutinod kiépüljön egy röpke év alatt!
Amúgy annyira ne örülj, hogy nem box kesztyűben fogtok bunyózni, hanem MMA kesztyűben, ugyanis az MMA kesztyű csak a bütykeidet és a kézcsontodat védi, nem pedig az ellenfél testi épségét, úgyhogy szerintem jobban jársz, ha addig beruházol egy fogvédőre legalább!
#USBORNE
A "kamu" Máday rendszerben a legtöbb helyen van harci, azaz amire te vágysz MMA-s kesztyűben, fejvédőben. (Miért is kamu? :-))))
A másik: az fog győzni, akinek a szabályrendszerében zajlik az összecsapás. Ha nem lehet fogni, rúgni, stb. akkor a haverod fog győzni, ha lehet, akkor van egy kis esélyed. Azért mondom, hogy kicsi, mert a Wing Chunnak nagyon kicsi a harctávolsága és azt profin "mívelni" csak sok év (szerintem min. 5-10) lehet, addig kész életveszély.
Harmadik ami eszembe jutott, de látom kapisgáltad te is, hogy ha nem használhatod a Wing Chun alapokat, mármint hogy folyamatosan gyenge és élet elleni pontokat támadsz, akkor valójában nem is fog kiderülni, hogy jó-e a Wing Chun vagy sem. Teljesen értelmetlen az egész kihívás.
Egyébként jellemző, hogy valaki pár hónap vagy egy-két év után azt hiszi magáról, hogy már egy harci robot, némelyek még az utcán is felveszik ezt a pózt (nagyon vicces egyébként) és évek múltával (mily érdekes) jön egy váltás és már eszébe sem jut ilyen gyerekes kihívásoknál felvenni a kesztyűt.
Tisztelt #8-as, te még a kérdezőnél is ostobább vagy, ráadásul még tájékozatlan is! A Máday féle parasztvakító wing tsunban egyáltalán nincs sparring! Se MMA kesztyűben, se máshogy! A hazug wing tsunban a sparring ismeretlen fogalom, sőt egész pontosan TILOS! Aki azt állítja, hogy az ócska wing tsunban van sparring, az hazudik, ugyanis nincs (de ezt egyébként mindenki tudja, úgyhogy ne is próbálj meg minket megetetni ilyen kitalált baromságokkal)
Hogy miért kamu a wing tsun? Ezt komolyan van pofátok még mindig megkérdezni? Nyissátok már ki a szemeteket emberek és nézzetek körül! Tessék olvasgatni ezen az oldalon: én és a kollégáim már több százszor leírtuk a tényeket!
Többek között egyébként azért kamu a wing tsun és az ehhez hasonló hazug rendszerek (wing tzun, krav maga, ninjutsu), mert jól legombolja a pénzed a semmire, aztán cserébe csak hamis önbizalmat ad! Erre most a legjobb példa a kedves kérdező: nulla reális harci tudással rendelkezik, de benyelte a wing tzun parasztvakító marketingjét és azt hiszi, hogy a hitvány stílusával majd le tud verni egy boxolót!
Hiába "tanuljátok" bármeddig a pénzlehúzó wing tsunt/wing tzunt, egy képzett ökölvívó, egy szívós birkózó, vagy egy magamfajta telepi tróger úgy szétkap benneteket, hogy azt is megbánjátok, hogy megszülettetek! Ha sokat hősködtök a kamu rendszeretekkel, akkor ez egy szép napon meg is fog történni és akkor majd remélhetőleg rádöbbentek arra, hogy a stílusotok egy nagy rakás hazugság!
Nekem volt egy budapesti ismerősöm, aki szintén bevette a wing tsun parasztvakító reklámdumáját! Nyolc év "kemény" wing tsun után azt hitte, hogy ő a második Bruce Lee, egészen addig, amíg egy helyi nagydarab kézilabdás csávó úgy össze nem pakolta, hogy kórházba kellett szállítani! Utána már persze ő is rájött, hogy a nagymenő wing tsun mégsem olyan legyőzhetetlen, mint amilyennek eladják!
Ezeket az ócska dumákat meg fejezzük már be végre, hogy "a wing tsunban nincsenek szabályok, ezt utcára találták ki, ezzel gyilkolni is lehet" és ehez hasonló ökörségek! Ezeket a hitvány szövegeléseket csak az igazán buta és befolyásolható emberek veszik csak be! Az ilyen pocsék dumák csak tipikus wing tsunos leplező szövegek, amikkel megpróbálják palástolni a hazugságaikat! Ha ez a "sebezhetetlen" wing tsum ennyire hatékonyan működne utcán, akkor simán meg tudná állni a helyét a ringben is vagy akár a ketrecben! Ja hogy a wing tsun semmi valódi küzdelmi rutint nem ad és semmi köze a valósághoz? Ja az más!
Hívtam már ki kettes mesterfokozattal rendelkező vagány wing tsun huszárt kumitézni! Direkt megengedtem neki, hogy küzdhet szabályok nélkül, csak hogy ki tudjon teljesedni és megnyugodjon a lelki világa! Nála volt az előny, hisz ő egy halhatatlan wing tsun mester, aki szabályok nélkül harcolhat, én pedig csak egy szimpla ketrecharcos vagyok! Érdekes, mégse tudott egyszer sem eltalálni/belém érni! Pár másodperc alatt úgy lebontottam, ahogy illik! Utána persze próbálta magyarázni az igazát, de amikor kihívtam mégegyszer, akkor már meghátrált és betojt! Na szóval ennyit "halálosztó" wing tsunosokról!
A wing CHUN már jó lenne egy boxolóval szemben is, hisz az edzéseken történő rendszeres randori során az adott személy megtanul cselekedni stresszhelyzetben is, szokja a fájdalmat, fejlődik a mozgáskoordinációja, megtanul reálisan támadni-védekezni, stb.! Az ilyen dolgok szükségesek a harcban, de sajnis ilyeneket a kamu wing tsun/wing tzun nem biztosít!
Ha a drága kérdező mindenáron a kung-fu mellett akar maradni, akkor a wing CHUNT mindenképpen tudom ajánlani, de röpke egy év akkor is kevés egy haladó boxoló ellen!
Az esély ettől függetlenül mindig ott van, de a kedves kérdező győzelmének kb. annyi a valószínűsége, mint megnyerni az öttös lottót!
#USBORNE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!