Mi a véleményetek erröl a bunyóról?
Elhisszük, hogy volt fejvédős sparring, de akkor az nem wing TSUN volt, hanem wing CHUN vagy valami egyéb, de biztos hogy nem a Leung Ting féle kamu rendszer, ugyanis ott egyáltalán nem létezik sparring!
Egyébként fél év tudod mire elég? A nagy büdös semmire! Ne röhögtess már! Fél év egy igazi komoly küzdősportban/harcművészetben sem ér semmit! Egy valódi stílus alapjait elsajátítani évekbe telik! A hazug wing tsun 10 év után is egy használhatatlan varázslás marad, hiába figyelsz te "edzésen" vagy "gyakorolsz otthon", nem hogy még ócska hat hónap után! Ez még viccnek is rossz!
A wing tsun maximum az 50 kilós divatmajom páwa gyökerek ellen érhet valamit, de egy határozottabb támadó ellen nulla!
Ha itt az én környékemen valamelyik agymosott csicska elkezdene arcoskodni a "legyőzhetetlen" wing tsunjával, akkor a helyi cigányok úgy megcsépelnék, hogy nézni is rossz lenne!
#USBORNE
Így van! Kedves kérdező, hallgass a tisztelt #12-esre! Ne is figyelj oda rám! A wing tzun tényleg legyőzhetetlen, amivel rövid idő alatt tökéletes utcai önvédelemre tehetsz szert! Nem számít hányan támadnak rád vagy hogy van-e náluk fegyverxl, a wing tzun akkor is hatékony védelmet nyújt, ha géppisztollyal találnak be!
Mindenkinek ajánlom a wing tzunt, aki halhatatlan harcossá akar válni!
Drága kérdező, jó wing tzunozást kívánok neked! Egy év alatt biztos olyan lehengerlő tudásra teszel majd szert, amivel könnyedén kiütöd a boxoló haverod!
Sok szerencsét a bunyóhoz! Ha esetleg túléled, akkor nyugodtan írj egy üzenetet és dumálhatunk!
#USBORNE
Minek írjak neked privátot? Tetszem neked, vagy mi a fene? Nem írok neked privátot kiscsillag, ugyanis én nem offolok! Amiket írok, az teljesen a tárgyhoz tartozi!
Egyébként keresgess nyugodtan, mert én wing tzunt senkinek sem ajánlottam és nem is fogok! Maximum wing CHUNT és azt is a rendszeres kumite miat!
Remélem a kérdező rájön magától, hogy nagyon rossz úton jár és választ egy másik stílust, ami ad tényleges harci értékeket!
#USBORNE
Mi a véleményem? Az, hogy alaposan el fognak p*csázni téged kérdező. :D Kb. kevesebb, mint 1 percig fog tartani a bunyó, mivel utána úgy kell felszedni téged a földről olyan K.O.-t fogsz kapni.
Alapból, aki elhiszi, hogy kezdőként is már halálos technikákat fog tanulni az meg is érdemli, hogy lehúzzák anyagilag. Még profi szinten se nagyon tanítanak már halálos technikákat a jogi huzavona miatt.
Ha szerencséd van elfelejtődik ez a fogadás és megúszod a verést.
Usborne te meg ne foglakozz az ilyen elvakultakkal. Lerántanak az ő értelmiszintjükre és legyőznek téged a rutinjukkal.
Végre egy ember, aki képes kinyitni a szemét és adni a nála tapasztaltabb emberek véleményére!
Kedves kérdező, kezdesz átbillenni a helyes sövényre: az ilyen wing tsunhoz/wing tzunhoz hasonló kamu baromságokat kerüld el jó messziről és vágj bele valami IGAZI küzdősportba/harcművészetbe!
Ha valamelyik valódi stílusban te szerzel komoly harci értékeket, akkor utána az aikido nagyon jól jöhet kiegészítésképpen! Az aikidóval annyi a probléma, hogy egymagában semmi küzdelmi rutint nem ad, maximum csak hagyományőrzésre jó! Hiába járnál te most le egy évig, vagy akár tíz évig aikidózni, a boxoló haverod akkor is szétkapna! Egyelőre hagyd békén az aikidót és kezd bele egy valami reális értékeket kínáló rendszerbe, majd jó pár év múlva vágj bele nyugodt szívvel az aikidóba kiegészítés céljából!
Ha azt akarod, hogy egy év múlva legalább egy minimális esélyed is legyen a haverod ellen, akkor még most kezdj bele egy olyan küzdősportba vagy harcművészetbe, amely megadja a következőket: megtanít cselekedni stresszhelyzetben, hozzászoktat a fájdalomhoz, fejleszti a mozgáskoordinációd, kiképez korrektül ütni-védekezni, növeli az állóképességed! Ezek a fontos harci értékek, amikkel fel lehet venni a versenyt az ökölvívó haveroddal szemben! Ajánlom ezeket a stílusokat: Thai Box, Savate, Judo, Birkózás, BJJ! Ezek kínálnak olyan küzdelmi rutint, ami nagyon hatékony tud lenni a harcban, mind az utcán, mind a ringben!
Viszont azt jobb, ha tudod, tisztelt kérdező, hogy 4 évnyi boxolói tapasztalattal szemben nehéz megállni a helyed nyúlfarknyi egy éves tudással, így nem nagy a valószínűsége annak, hogy a bunyóból te fogsz győztesen kikerülni!
#USBORNE
1 év wing tsun 3 év boksz ellen semmit sem ér! Sőt, 8 év wing tsun sem ér semmit 3 év boksz ellen. Ez az igazság! Nekem 7 éves boksz és 5 éves thai box múltam van. Én sparringoltam már 2. fokozatú wing tsun mesterrel. Hát...kiábrándító volt, elismerem nem voltak lassúak a kezei, na de erő az nem volt benne semmi. A 13 éves szűz kislányok is nagyobbat tudnak ütni. Sima kettős fedezékkel blokkoltam a csépelését, utána adtam neki egy jobb horgot és egy combost. Ennyi volt, sántikálva elbicegett.
A wing tsun és a wing tzun is egy béna parasztvakítás. Az Emin Boztepe is egy kókler, aki látványosan tud fabábút püfölni, csak a probléma az az, hogy akármelyik vidéki város helyi kis ökölvívó vagy birkózó klubjában edző haladó szintű bunyósa két perc alatt leverné. A Máday ugyan ez.
USBORNE jól írta, a wing CHUN az már tényleg jobb. A Lo man Kam-féle wing chunosok tényleg sparringolnak sokat fejvédőben és mma-kesztyűben. Sőt, ahol én lakunk nálunk a wing chun oktató az havonta egyszer le is viszi a tanítványait bokszedzésre, hogy a tanítványok az ottani bokszolókkal sparringoljanak egy kicsit. Na igen ők tényleg tudnak. 7 évnyi wing CHUN-nal egyenrangú ellenfele lehetsz egy 4 éve bokszoló embernek. (Azért írtam kb. ennyi idő különbséget, mert a wing chun technikái nehezebben elsajátíthatóak, ezért ahhoz több idő kell, mint a boksz technikákhoz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!