Aikidó edzésre járok, de én úgy veszem észre, hogy eleg selejt edzés, és nem tanítják jól. Tényleg nincs értelme aikidózni, ha önvédelem miatt csinálom?
Ismét belinkelem Aikiboxer kollégám irományát! Ő a box tudását ötvözte Aikidoval, így tapasztalatból beszél:
"Én aikidózom és bokszolok. Innen nézve:
- Az aikido nem sport, és sportnak nem is annyira alkalmas
- nem mozgat át eléggé, erősítés sincs benne, és nem elég intenzív amozgás. Ha nagyon-nagyon pörgeted magad, akkor nem rossz, de ahhoz már elég jól kell tudnod, és olyan párral kell lenned, aki szintén pörget.
- Köze nincs az önvédelemhez, boksz nélkül meg pláne nincs. Az aikido kiegészítő technikák gyűjteménye, eredetileg kard mellé. (Például ráfognak a karodra amikor ki akarod húzni a kardodat stb.) A rézbőrűek úgy levernek egy aikidóst, hogy rossz nézni.
- Ha mégfiatal vagy, akkor próbálj meg egy testharcos stílust, ha van a közelben: judo, brazil jiu jitsu vagy birkózás. Ezekben van küzdelem, nagyon jó erőnlétet adnak, és az utcán is hasznosak."
Fogadd meg a tanácsát és értelmezd a mondanivalóját!
Egyébként ne bánd, hogy nem wimg tsunra mentél! Az nem önvédelem, köze sincs a harchoz! A wing tsun csak egy pénzlehú parasztvakító kamu marketing stílus, ami jól átver és cserébe csak hamis önbizalmat ad! Kerüld el a wing tsunt jó messziről!
#USBORNE
Itthon köztudottan elég szar a képzés.
Legalábbis a java, de egyébként sincs sok értelme, mert évek mire betanulod....
Én is csináltam, hidd el h élesben elég nehéz fogást találni, de úgy h jó is legyen, mert ugye ha nem a megfelelő helyen csinálod még te szopod meg.
Jézusom, dehogy, ne hülyítsed már szegény kérdezőt! A thai box tökéletes önvédelemre, hisz megtanít reálisan támadni-védekezni, fejleszti a mozgáskoordinációt, hozzá szoktat a fájdalomhoz, megtanít cseledni stresszhelyzetben is! Ezek a fontos harci értékek, amiket az önvédelem terén is fel lehet használni!
A krav maga egyenlő a kamu wing tsunnal! A krav maga is csak jól legombolja a lóvéd és becsap! A krav maga hazug marketingszövegeit csak az igazán naiv befolyásolható emberek nyelik be! Ilyen ne legyél tisztelt kérdező!
#USBORNE
Akkor a haverjaid is bevették a krav maga parasztvakító reklámdumáit!
A krav maga egy raklap kakit sem ér, pláne nem fegyveres támadóval szemben!
A rendvédelmi szerveknél is csak egy-két helyen oktatjál, de ott se azért, mert hatásos, hanem mert pár kapzsi zsidó eladta a krav magát a különböző alakulatoknak sok pénzért! Ez az igazság, sajnálom hogy tőlek kell megtudnotok!
#USBORNE
Te teljesen gyökér vagy? Nézz körül ezen az oldalon! Én és a kollégáim több százszor leírtuk az igazságot a wing tsunról, krav magáról és a többi pénzlehúzó stílusról! Nem fogom százezerszer is idefirkantani az észérveket! Ha te annyira ostoba vagy, hogy ha benyeled a hazug rendszerek parasztvakító marketingjét, akkor olvasgasd el más krav magával kapcsolatos kérdés alatt az igazságot!
#USBORNE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!