Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Milyen önvédelmi sportokat...

Milyen önvédelmi sportokat ajánlanátok egy lánynak?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok és nemsoká felköltözöm Pestre. Tudom, hogy nem egy veszélytelen város és abból kiindulva, hogy már többször is megtámadtak szeretném magam megvédeni. Mit ajánlanátok? Ami még esetleg élvezetes is és az alakra is jó hatással van?

2014. jún. 22. 12:12
 1/4 anonim ***** válasza:

Lanyként valami olyat amiben rúggások vannak mert az altested erősebb.

Thaibox,kungfu.

Élvezetesen nem lehet megtanulni. A fejlődés adhat örömöt de az edzésnek kimerítőnek és fajdalmasnak kell lennie különben sz@rt sem ér.

Ezeknek nem az alakformalas az elsődleges célja. Javulhat,izmosodhatsz de lassan.

2014. jún. 22. 13:21
 2/4 anonim ***** válasza:

utcán nem rugdosunk combosnál magasabbra(ha olyan ruhában vagy akkor nem is tudsz)

egyébként lánynak nem igazán ajánlanék semmilyen pusztakezes stílust mert elég sokáig kell edzeni, hogy azt használni is tudd egy olyan támadó ellen aki esetleg 2x nagyobb mint te. esetleg még a nem erőre építő stílusok jók lehetnek mint pl. jujitsu de igazából összességébe mindig hátrányban lesz egy nő(itt most az átlagról beszélek nem az olyanokról akik 10-15 éve űznek egy adott stílust). szerintem a legjobban valamilyen fegyveres harcművészettel jársz pl. escrima(bot/kés harc) esetleg kiegészítve valamilyen ütős rúgós dologgal(box, thai box, savate)

2014. jún. 22. 13:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is elsősorban a küzdősportokat ajánlanám főleg amit már előttem felsoroltak (box,thai,savate) ,mert az önvédelmis hülyeségekkel tuti ,hogy nem fogod megvédeni magad.
2014. jún. 22. 16:02
 4/4 Ambur T. Attila ***** válasza:

Ninjutsu Női önvédelem egyértelműen. Főleg, ha nem akarsz átváltozni férfivá mint más irányzatoknál, hanem a nőiességed megerősítésével szeretnéd tudni megvédeni magad.

Van egy nagyon jó hely Budapesten, nem linkelem, mert törlik, hogy reklám. :D

De ha beírod a Google-ba még az is őket dobja ki...

2014. júl. 28. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!