Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A Baranta megállná helyét a...

A Baranta megállná helyét a ketrecharcban (MMA-ban)?

Figyelt kérdés
A baranta böllön technikáit lehetne mma-ban kamatoztatni?

2014. máj. 3. 18:07
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
Ha MMA-zni akarsz, akkor járj olyan edzésekre. Szép dolog a hagyományőrzés, de szerintem esélytelen egy olyan ellenfél ellen, aki esetleg több harcművészetből tanulta meg a leghatásosabb dolgokat. De pont erről szól az MMA: Mixed Martial Arts.
2014. máj. 3. 18:18
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

A rohadt büdös életbe már! Már megint egy nyamvadt barantás kérdés! Mégis mi a mennydörgős búval b***ott yeti f***áért akarsz Te barantásként MMA-zni?! És egyáltalán miért akar manapság MMA-zni mindenki? Oké, hogy divathullám, meg a sok kis rajoskodó gyökérnek faroknövelő ha kiírhatja a fészbúkra, hogy "I love MMA", csak mert lejár greplingezni valahová heti kétszer. De jó ez még hagyján, mert aki kétféle küzdősportot űz (pl: birkózás+kickbox) jó pár éve, akkor nem mondom próbálja ki milyen a ketrecben egymást agyalni.

Na de mi a jó franc van mostanában, hogy wing tsunostól kezdve, az aikidósón kersztül, a tai chi-son át, a "fél lábon álló szaró flamingó" stílusú kung-fusig (és a barantás is, ki ne hagyjuk) mindenki a ketrecben akar majomkodni? Már a varázsló hARCbűvészek is ketrecezni akarnak?

Ember, én thai box és ökölvívó tudásommal (amiket nem tegnap kezdtem el) nem tudnék MMA-n helytállni (mert nem tudok földharcolni)! Akkor te a barantáddal mégis mit akarsz ott? Barantások nem tudnak ütni, se rúgni, se földharcolni. De még mielőtt elkezdenél duzzogni, hogy a böllön az birkózás, akkor előre szólok, hogy az egy dupla-nulla földharc szempontjából. Én a tripla zéró földharc tudásommal is simán "birkózok" úgy, sőt jobban, mint akármelyik szittyapankrátor barantás.

Ez az MMA mossa az agyát az embereknek nem kicsit, és sajnos azokét is akiknek amúgy semmi köze sincs a küzdősportokhoz.

2014. máj. 3. 18:49
 3/25 Singham ***** válasza:

Mint írtad divathullám miatt. Kondival már nem tudnak úgy macsóskodni sokan már, mivel az már nem újdonság. Az MMA meg itthon még azért újdonságnak számít, mivel most kezd el szélesebb körben is elterjedni. Igaz, hogy mire külföldi színvonalhoz képest kezdőnek számít MMA az ember ahhoz is kell 2-3 év, de ezt is úgy, hogy van már álló meg földharc tapasztalata. Nulláról inkább minimum olyan 5-6 év. De, mint írtam ez is az amatőr színvonal elérése.

Gyorsabban is ellehetne érni, de itthon még nincs olyan, hogy mindenkinek külön legyen álló meg földharc edzője. De 1-2 év és az MMA láz is kifúj.

2014. máj. 3. 21:17
 4/25 anonim ***** válasza:
Igen Singham, mondasz valamit. Amúgy a kondizásról is meg van a véleményem, de azt nem fogom itt kifejteni, mert nem kapcsolódna a kérdéshez. Egyébként igen, a rajoskodásról szól a nagy része és hogy ki a macsó a környéken. Mindenkiben ez a megfelelési kényszer, mert izmos akar lenni, 50-es bicepsz, kockahas, de azért ketrecharcos is legyen mellette. Kész röhej.
2014. máj. 3. 21:33
 5/25 anonim ***** válasza:
Ja és vannak még a kemény barantások akik erősek is akarnak lenni, ketrecharcosok is akarnak lenni, és ez mellett pedig igaz hű magyarok, aki ápolják a hagyományt. XD
2014. máj. 3. 21:37
 6/25 anonim ***** válasza:
Én birkózom, nem akarlak megbántani, de kicsit hozzáértőbb szemmel a barantán belüli birkózás nagyon gyenge.
2014. máj. 3. 22:50
 7/25 anonim ***** válasza:
Azért kicsit gondolkodjatok már emberek! Azért, mert van itt pár agymosott elvakult naiv gyökér, akik azt hiszik, hogy a legyőzhetetlen barantájukkal, wing tsunjukkal, krav magájukkal és egyéb pénzlehúzó kamu hazug parasztvakító marketing baromságaikkal (amire ráadásul még azt is ráfogják, hogy "hagyományörző") meg tudnák állni a helyüket az MMA mérkőzéseken, még nem a Ketrecharcot kéne ledegradálni, hanen azokat a csírákat, akik azt hiszik, hogy a mókusbox stílusukkal lenne esélyük a ketrecben! A másik, hogy nem kell általánosítani és nem kell előítélettel lenni! Már sokszor leírtam ezen az oldalon, hogy én is MMA-zom, azonban közölném pár csírával, hogy nem azért kezdtem bele, mert vagány csávó akartam lenni vagy mert volt bennem egy bizonyítási vagy! Nem, szimplán csak megfogott, vele szerettem, megragadott, azóta csinálom, tanulom, gyakorlom! Ráadásul amikor még anno elkezdtem edzésre járni (immáron több mint 5 éve), akkor még nem is volt divatban a Ketrecharc, nem ez volt a menő "küzdósport", nem is sokan ismerték, úgyhogy nem mindenki azért MMA-zik, hogy a Faszbookon ő legyen a raj csávesz! A mai világban sem mondanám, hogy a Ketrecharc a divat, pláne nem Magyarországon, hiszen a lakosság legnagyobb része még mindig ökölvívás orientált! Lényeg, ami lényeg, nem azok az MMA-sok a csicskák, akik már régóta lejárnak edzeni, keményen gyakorolnal, brutálisan küzdenek, hanem azok, akik azt gondolják magukról, hogy a bűvészkedő-varázsló "harcművészetükkel" érnek valamennyit a ketrecben, pedig nem! Ráadásul ezeknek a verebeknek hiába írod le teljesen kultúráltan, hogy az ő stílusuk csak egy reklámfogás és az MMA világában használhatatlan (meg egyébként máshol is) nem fogják fel, hanem inkább bejátszák a tipikus szövegüket! "A mi harcművészetünk nem bunyózásra lett kifejlesztve, hanem gyilkolásra, az utcai önvédelemre, ahol nincsenek szabályok!"...Ja, persze!
2014. máj. 4. 16:16
 8/25 anonim ***** válasza:

"A mai világban sem mondanám, hogy a Ketrecharc a divat, pláne nem Magyarországon"

Hát azért de, igenis divat lett! Azokon a helyeken, ahol különféle küzdősport oktatás folyik, legyen az thai box, birkózás...akármi, mindenhol rendesen meg volt az a cél a tanulókban, hogy az ADOTT stílusban legyenek jók, amit éppen aktuálisan űznek. Amikor megjelent az MMA, akkor már mindenki elkezdett rágyúrni arra, hogy ketrecharcos lehessen. A kickboxoló birkózni akart, a judós pedig thai boxolni...stb. Ráadásul mikor megjelentek az első "MMA" edzések (ami lényegében annyi, hogy egy Zenbukan kempós edző vagy egy thai/kickbox edző + valami földharc edző összefogott, kihasználva a divathullámot, földharc+állóharc=MMA [vagyis lóvé]), akkor sokan ott hagyták az eredeti stílusukat hiszen minek kickboxoljon tovább, mikor MMA edzésen az állóbunyó mellett földharcolhat is. És ez sok edzőnek amúgy nem tetszik. A mi thai box edzésünkön is 22-en voltunk, ma már csak 10-en, mert a többi elment mma-zni.

Ne érts félre nem mondom, hogy rossz dolog a ketrecharc, én csupán a saját szubjektív véleményemet fejtettem ki róla, ami igen, nem túl pozitív. Hozzáteszem még mindig sokkal értelmesebb dolog mma-zni, mint wing tsunozni, barantázni, karatézni....stb. De azt azért ne jelentsük ki, hogy nem divat az MMA. De igenis az, pont most éli a virágkorát az egész világon.

De amúgy nagy vonalakban egyet értek veled 7-es.

2014. máj. 4. 16:32
 9/25 anonim ***** válasza:
Köszönöm! Igazad van valamilyen mértékben, bár túl nagy a sztereotípia! Persze, a profi MMA gálákban hatalmas lóvé van (bár még mindig nem akkora, mint a box meccsekben, de azért van), így nem mondasz butaságot! Az én edzőm speciel országos Thai Box bajnok volt, majd később belefogott a BJJ-ba, amiben szintén versenyszintre küzdötte magát! Ezután lépett be a Ketrecharc világába, miután meglettek a kiváló képességei állóharcban és földharcban is! Mivel már Ő sem mai gyerek, ezért kiszállt az MMA-ból és úgy kb. 10 éve oktatni kezdte! Szóval nem lehet azt mondani, hogy az edzés csak egy divat tréning, ahova csak olyan csávók járnak, akik vagányak akarnak lenni, hiszen az edzés komoly, kemény, brutális (nem reklámozom magunkat, elnézést ha így jön le, de én csak közlöm a tényeket)! Ha valaki csak menőzés végett jön le hozzánk és nincs meg a kellő elszántsága és kitartása, akkor egy-két hét után feladja és elkullog! Úgyhogy nem kell mindig előítéletekbe bocsátkozni!
2014. máj. 4. 16:54
 10/25 Singham ***** válasza:
Ha az én írásomból jött le a következtetés számodra, ami, akkor bocsi. Nem általánosítani akartam, hanem leírtam, hogy nagyon sokan miért kezdik el. Tudom milyen az igazi MMA edzés, mivel én is voltam páron :) Igaz időhiány miatt abba kellett hagynom, meg rájöttem, hogy bárki bármit mond full kezdőként nem érdemes lemenni ilyen edzésre. Azért is próbálok valamilyen normális küzdősport edzést keresni. Igaz, nekem azért is fontosabb ez, mivel nem MMA versenyző akarok lenni, hanem majd MMA edző :)
2014. máj. 4. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!