A Baranta megállná helyét a ketrecharcban (MMA-ban)?
A rohadt büdös életbe már! Már megint egy nyamvadt barantás kérdés! Mégis mi a mennydörgős búval b***ott yeti f***áért akarsz Te barantásként MMA-zni?! És egyáltalán miért akar manapság MMA-zni mindenki? Oké, hogy divathullám, meg a sok kis rajoskodó gyökérnek faroknövelő ha kiírhatja a fészbúkra, hogy "I love MMA", csak mert lejár greplingezni valahová heti kétszer. De jó ez még hagyján, mert aki kétféle küzdősportot űz (pl: birkózás+kickbox) jó pár éve, akkor nem mondom próbálja ki milyen a ketrecben egymást agyalni.
Na de mi a jó franc van mostanában, hogy wing tsunostól kezdve, az aikidósón kersztül, a tai chi-son át, a "fél lábon álló szaró flamingó" stílusú kung-fusig (és a barantás is, ki ne hagyjuk) mindenki a ketrecben akar majomkodni? Már a varázsló hARCbűvészek is ketrecezni akarnak?
Ember, én thai box és ökölvívó tudásommal (amiket nem tegnap kezdtem el) nem tudnék MMA-n helytállni (mert nem tudok földharcolni)! Akkor te a barantáddal mégis mit akarsz ott? Barantások nem tudnak ütni, se rúgni, se földharcolni. De még mielőtt elkezdenél duzzogni, hogy a böllön az birkózás, akkor előre szólok, hogy az egy dupla-nulla földharc szempontjából. Én a tripla zéró földharc tudásommal is simán "birkózok" úgy, sőt jobban, mint akármelyik szittyapankrátor barantás.
Ez az MMA mossa az agyát az embereknek nem kicsit, és sajnos azokét is akiknek amúgy semmi köze sincs a küzdősportokhoz.
Mint írtad divathullám miatt. Kondival már nem tudnak úgy macsóskodni sokan már, mivel az már nem újdonság. Az MMA meg itthon még azért újdonságnak számít, mivel most kezd el szélesebb körben is elterjedni. Igaz, hogy mire külföldi színvonalhoz képest kezdőnek számít MMA az ember ahhoz is kell 2-3 év, de ezt is úgy, hogy van már álló meg földharc tapasztalata. Nulláról inkább minimum olyan 5-6 év. De, mint írtam ez is az amatőr színvonal elérése.
Gyorsabban is ellehetne érni, de itthon még nincs olyan, hogy mindenkinek külön legyen álló meg földharc edzője. De 1-2 év és az MMA láz is kifúj.
"A mai világban sem mondanám, hogy a Ketrecharc a divat, pláne nem Magyarországon"
Hát azért de, igenis divat lett! Azokon a helyeken, ahol különféle küzdősport oktatás folyik, legyen az thai box, birkózás...akármi, mindenhol rendesen meg volt az a cél a tanulókban, hogy az ADOTT stílusban legyenek jók, amit éppen aktuálisan űznek. Amikor megjelent az MMA, akkor már mindenki elkezdett rágyúrni arra, hogy ketrecharcos lehessen. A kickboxoló birkózni akart, a judós pedig thai boxolni...stb. Ráadásul mikor megjelentek az első "MMA" edzések (ami lényegében annyi, hogy egy Zenbukan kempós edző vagy egy thai/kickbox edző + valami földharc edző összefogott, kihasználva a divathullámot, földharc+állóharc=MMA [vagyis lóvé]), akkor sokan ott hagyták az eredeti stílusukat hiszen minek kickboxoljon tovább, mikor MMA edzésen az állóbunyó mellett földharcolhat is. És ez sok edzőnek amúgy nem tetszik. A mi thai box edzésünkön is 22-en voltunk, ma már csak 10-en, mert a többi elment mma-zni.
Ne érts félre nem mondom, hogy rossz dolog a ketrecharc, én csupán a saját szubjektív véleményemet fejtettem ki róla, ami igen, nem túl pozitív. Hozzáteszem még mindig sokkal értelmesebb dolog mma-zni, mint wing tsunozni, barantázni, karatézni....stb. De azt azért ne jelentsük ki, hogy nem divat az MMA. De igenis az, pont most éli a virágkorát az egész világon.
De amúgy nagy vonalakban egyet értek veled 7-es.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!