Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Küzdősportolók! Szerintetek...

Küzdősportolók! Szerintetek ez normális dolog?

Figyelt kérdés

[link]

Azért a parasztvakításnak is meg van a határa szerintem.

2014. máj. 2. 19:42
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

"Azt ügye nem vettétek észre, hogy saját magatokat hazudtoljátok meg? Kyo igy szar, Karate úgy szar. Sokan tudtok arra példát mondani, hogy elverik a karatésok száját más edzésen. Na ha a karatés más edzést is látogat, rendszeresen,akkor abban sem lehet kezdő. Én is ismerek karatést, aki rendszeresen megy más jellegű edzésre."

Ez így is van. Pont azért látogatnak el más edzésekre, hogy TÉNYLEG tudjanak valamit bunyózni, mert a karate önmagában szart sem ér. Pont Te vagy az aki minket igazolt. :)

2014. máj. 6. 16:45
 32/34 anonim ***** válasza:
Mégis megmaradnak a kyonál. Ezt tartják, tartom elsőnek. beismertem itt nemrég, tb-t csak a pörgés miatt csinálom nagyritkán. Ha választanom kellene, egyértelműen a kyo maradna. Mert már kezdem érteni, miről is szól. Karatet egy egész életen át lehet tanulni. Tizenévesen engem is a bruszliiij és Linda Filmek inspiráltak. Mert ütötték rúgták egymást. Közben rájöttem, semmi köze a való világ a filmekhez. A Karate nem kimondottan ütő rugó sport. Több annál. Uy tudnám nagyvonalakban leírni, hogy te is megérsd, olyan mint a jj, csak nem másznak egymásra a földön. Fogás, bontás, földrevitel. Csavarással, tekeréssel kéz vagy láb technikával, azt az adott helyzet fönti el. Lehet szerencsés vagyok, mert a hazai legjobb mesterei tanítottak, és tanítanak ma is. Most meg Elmegyek tb edzésre egy kicsit pofozkodni a kondi miatt.
2014. máj. 6. 17:24
 33/34 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a Karate igen, valóban többről szól mert harcművészet és nem sport. De a kyo az sport. Hiába nem versenyzel már, attól hogy abbahagyja valaki a versenykaratét, de még lejár edzésekre, attól még nem belőle harcművész, hiszen nem harcművészetet gyakorolt, hanem sportot. A kiöregedett bokszolók, sem lesznek harcművészek, ha nem csak kiöregedett sportolók maradnak. Ez van veled. Persze minden sportnak, meg van az elve és a szellemisége, legyen az birkózás, ökölvívás vagy kyokushin karate. Te pedig a sok edzés után a versenyzést abbahagyván megértél szellemileg arra, hogy a kyo karaténak a mondanivalóját megértsd. Ez egyébként szép dolog, hiszen ahogy telik az idő, az ember eljut erre a szintre is. Örülj neki, hogy Te jó mestertől tanulsz! Mert az ország karate (legyen az a karate bármelyik irányzata) iskoláinak 95%-a a béka segge alatt van.
2014. máj. 6. 17:48
 34/34 anonim ***** válasza:
Sajnos a kyo is több ágra szakadt Oyama halála után. Mindegyik szervezet más más felfogás szerint dolgozik. Akik tényleg inkább a verseny felé orientáltak, az a shinesek. Shinkyokushin. A korábban belinkelt videón is ők vannak. Le cica verekedőzték a Rózsát. Szerintem nem szivesen kapna az illető lengőbordája közé tőle. Más kyo szervezetek inkább az Oyama által kitaposott uton maradtak, más szervezet meg a korai tradíciós karatét ötvözték. Másoknál versenyen még fejütés is van, persze kesztyűvel, másoknál fogás és földharc is. Tehát a kyo az már nem az ami volt. Én a tradíciós kyot tanulom, ahol nincs annyi verseny. Szerencsés vagyok talán? Szép idegen, divatos szóval, sparingolunk azért. Van könnyed játékos dojo fight, de van keményebb verseny fight is. Inkább a bunkait gyakoroljuk.
2014. máj. 7. 16:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!