Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Küzdősportolók! Szerintetek...

Küzdősportolók! Szerintetek ez normális dolog?

Figyelt kérdés

[link]

Azért a parasztvakításnak is meg van a határa szerintem.

2014. máj. 2. 19:42
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

Gratulációk minden mennyiségben.

Ezennel meghirdetjük a versenyt, hogy megtaláljuk azt a hobbista boxolót, akit el tud verni a 8. osztályos HARCMŰVÉSZ MESTER.

Szubjektív: irigylem. Én edzem, de racionális vagyok annyira, hogy tudjam sosem leszek 'mester'.

Nem azért mert nem tudnék megtanulni pár karatés mesterkatát, vagy mert nem tudnék elverni kihon kumitéban karatésokat (vagy analóg módon valószínűleg teljesíteni tudnám a követelményeket amiket egy 8. osztályos srác kungfuban letett) de mondjuk, ez valahogy az én fogalmaim szerint nem szint.

2014. máj. 4. 14:42
 12/34 anonim ***** válasza:

Gyerek feketeöves a 18. születésnapján az övét attól fogja tudni megvédeni, aki nem akarja komolyan elvenni tőle. Ezt komolyan írom. Ha behívnának egy alkoholista melóst (nem skatulya, de figyeld meg kell a motiváció) a munkahelyről, hogy ma csak egy feketeövet védő gyereket kell lecsapnia meló gyanánt és kap pár sört, akkor érdekes dolgok derülnének ki.

Az más kérdés, hogy light contact kumitékon az ember (vagy egy 14 éves 45 kilós tinilány) szépen teljesít (zumbázik).

De ezt lehet csak én látom így.

2014. máj. 4. 14:46
 13/34 anonim ***** válasza:
62%

Ez nevetséges és szánalmas! Ez egy nyolcadikos kisfiú és már sebezhetetlen wing tsun mester? Aha, jól van, persze! Könyörgöm, ez csak egy 14 éves kissrác, akinek nem csak a harcban, hanem az életben sincs semmi IGAZI tapasztalata! Akkor mégis hogy lehetett mesteri fokozatot adni neki? Nálunk MMA edzésen van egy külön csoport az általános iskolások számára! Nagyon szívesen lehívnám oda ezt az újdonsült nagymenő wt mestert sparringelni és mondjuk összeállítanám egy kis hatodikos-hetedikes ketrecharcossal (tudom, hogy a wing tsunosok nem sparringelnek, hiszen ők anélkül is legyőzhetetlenek, de azért elhívnám)! Kíváncsi volnék, hogy ez a kedves ifj. Szél Gábor hány másodpercig bírná kidőlés nélkül!

Persze, Kínában voltak 11-12 éves kung-fu mesterek, de azok a gyerekek igazi tehetségnek számítottak, akik óvodás koruk óta shaolin kolostorban nevelkedtek és minden nap reggeltől-estig erre képezték ki őket!

Ez csak egy újabb marketing fogás, aminek hála Leung Ting még több lóvét fog tudni kaszálni! A sok naiv kisdiák haza megy és azt mondja: "Te jó ég, ez a fiú még csak nyolcadikos, de már kung-fu mester! Anya-Apa, írass be engem is wing tsunra, én is ilyen mester akarok lenni!"...Szóval ennyit róluk!

Egyébként meg milyen érdekes, hogy ennek a gyereknek az apja történetesen ugye az idősebbik Szél Gábor, aki szintén halhatatlan wt mester, ráadásul az egyik legnagyobb puszi pajtása Mádaynak, így nem volt nehéz beprotezsálnia a kölykét! De ne aggódjatok srácok, nem kell 8 évet elverni az életetekből felesleges edzéssel, ha ti is ilyen halálosztó nagymesterekké szeretnétek válni, mint a mi kis 14 évesünk, akkor szóljatok anyucinak, hogy csengessen le pár forintot a vezetőségnek és akkor egy-két hónap alatt ti lesztek a legtökéletesebb mesterek! De ha úgy gondoljátok, nyugodtan járhattok Zumbára vagy Flabélosra is, hiszen ezeknek is legalább annyi reális értéke van, mint a wing tsunnak!

2014. máj. 4. 15:29
 14/34 anonim ***** válasza:
Bocs Mini, de nagy baromságokat irkálsz. 18 évesen nem szarrá kell vernie akárkit. Egy gyerek fekete öv sem egyenértékű a felnőttével, ennek fizikai és Biológiai oka van. Huszonpár év után sem merem kijelenteni, hogy tudom a katákat, Pláne nem egy "mester" Katát. Az mi is???
2014. máj. 4. 17:14
 15/34 anonim ***** válasza:

Azok a formák amiket mester fokozat mellett mutatsz be, mert formálisan akkor akarod tanulni. Nem definíció, a vizsgakövetelményre akartam utalni.

18 évesen a fokozata teljes értékűvé válik. Hát a tudása, az vajon mit takar? Az kiemeli harcosként az átlag emberek közül? Biztos? A képességei, az ereje is? Mert ezek nélkül harcművész nehezen lehet valaki. Hát még 'mester'.

2014. máj. 4. 17:29
 16/34 anonim ***** válasza:
Na akkor: megkülönböztetik a gyerek fekete övet, ami tényleg 18 éves koráig van. Azután megint vizsgáznia kell, hogy megvédje a fokozatát. A vizsga már a felnőttekre érvényes követelményekkel van megtartva. 18 éves korára már a katáknak nem csak a lépéseit, hanem az értelmezését is tudja. Ha sikerül neki, akkor készülhet a második fokozat megszerzésére. Gyerek fekete övnek csak sho, azaz kezdő szintje van. Második, ni dantól kezdik tanulni a karatét. Addigra ki kell , hogy legyen csiszolva a technikáik. Felnőttekre is ugyan ez vonatkozik. Gyerekeket azért vizsgáztatnak feketére, hogy a motiváció meglegyen, mert ha 12-13 éves korukra elérik az egy kyut, akkor ne keljen várniuk a sho dan vizsgára 5-6 éveket. Keresem a szentesi diák olimpia képeit, azokon van pár tizenéves fekete öves. Ha megvan, teszek fel ide képet.
2014. máj. 4. 20:50
 17/34 anonim ***** válasza:
A probléma már csak az, hogy egy pl: 26 éves tag aki mondjuk 2-3 danos, az sem tud bunyózni. Van olyan ismerősöm akinek láttam a felkészülését dan vizsgára, hát egy vicc az egész. Mivel a felnőtt fekete övest is ronggyá verik akár olyanok is akiknek nincsen küzdősport múltjuk (láttam ilyet, nem egyet), el tudom képzelni, hogy mennyire reális tudást tükröz a kölyköknek a fekete öv. Nálunk is volt a középsuliban anno, fekete öves 16 éves srác, aztán a kézilabdázó volt osztálytársam laposra verte. Ennyit a magyar karatéban a fekete öv, semmit. Kamu mint a wing tsun.
2014. máj. 4. 21:24
 18/34 anonim ***** válasza:
*Ennyit ér..
2014. máj. 4. 21:24
 19/34 anonim ***** válasza:
Ne arcoskodj, menj el egy nem kezdő Karate edzésre, és ha elkenik a nagy szád akkor ne keseredj el.
2014. máj. 6. 08:12
 20/34 anonim ***** válasza:
Arcoskodás? Hát thai box edzésen nálunk vannak fekete öves kyo-sok, shotokanosok, majdnem a kezdő is elverik őket. Boksz edzésen is van két kyo-s nálunk egy barna öves és egy 2 danos, haladó bokszolók bezúzzák őket. Nincs itt arcoskodásról szó, csak a tény, versenykaratéval segget lehet törölni. Lejársz 10-12 évig karatézni, így is úgy is lesz fekete övet, akkor is ha mind a 10-12 évben az edzésed 70%-a katákból áll.
2014. máj. 6. 08:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!