Küzdősportolók! Szerintetek ez normális dolog?
"Nálunk néha tájosok esnek be, aztán nyüszitve menekülnek. 1:1. Komolyra fordítva a szót, néha "
Na ez a kamu! Tudod, míg ti katázással b*sszátok el az időtöket, addig boksz és thai box edzésen sparring van végig. Kyo-sok nem ütnek fejre, tény hogy csak versenyen nem ütnek fejre, mert "amúgy gyakorolják" edzéseken. A probléma az, hogy hogy thai box edzéseken mindig beszopják a fejütéseket. De ha szerinted annyira király a karate, akkor a karatésok többsége miért bokszol vagy miért thai boxol? Hmm..? Karatéról nagyon sokan váltanak át másik stílusra, míg más stílusok képviselői jóformán sosem váltanak karatéra. Ez meg is magyarázza, hogy mennyit ér a karate itthon. Semmit. Elvertetek thai boxolókat? Persze..
"álmodozás az élet megrontója, mely kancsalul festett egekbe néz" (Vörösmarty Mihály) XD
Na de visszakanyarodva a témára, elhiszem, sőt tudom, hogy egy jó 30-40 évvel ezelőtt jobb volt itthon a karate. Na de most? Egy vicc!
https://www.youtube.com/watch?v=Ba1YPfLIr9k
Ez neked bunyó? Ez cicaharc barátom, nálunk a kezdő thai-osok keményebben sparringolnak.
Miért nem dől ki az egyik kyo-s versenyző amikor csupasz ököllel mellbe vágják?
Ez biztos hogy nem a karate hibája, valamit az edzők úgy nyomatnak hogy nem lesz effektív az ütés, de ettől nem a karate lesz életképtelen, csak az oktatásban valamit nagyon máshogy csinálnak. Vagy acélból van a bordájuk, teljes testpáncél qigongot toltak végig, és ezért bírják egymás ütéseit de ez nem valószínű.
Én bírtam a karatét, csak ahogy tanultam arról azt tartom hogy nem volt igazi, harci karate. A nippon zengo sem igazi karate, és a pontozós sportkaraték sem igaziak, bár lehet hasonló néven nevezik, biztos hogy van különbség.
Aki jónak érzi a karatét, az jó embertől tanult, ilyen is van szerencsére!
Gratulálok emberek, nagyon tehetségesen szétoffoltátok a kérdést!
Szerintem az volna a legjobb, ha nem itt kommentben harcolnátok, hanem beszéljetek meg egy találkát, toljatok egy sparringet és győzzön a jobbik! Személy szerint én sem tartom sokra a világon elterjedt sportkaratét, pláne nem a kyokushint! Tessék kumitézni egymással és akkor kiderül, hogy mi a valóság!
Győzzön a Jobbik, ennyit az offolásról :)
Én is így voltam vele, de nagyon nem így lett. Magyarország, Európa közepe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!