Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Küzdősportolók! Szerintetek...

Küzdősportolók! Szerintetek ez normális dolog?

Figyelt kérdés

[link]

Azért a parasztvakításnak is meg van a határa szerintem.

2014. máj. 2. 19:42
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Tudod, messziről jött ember ... Nálunk néha tájosok esnek be, aztán nyüszitve menekülnek. 1:1. Komolyra fordítva a szót, néha Elmegyek a gyerekkori cimborám thai box edzésére. Pár bajnokot kineveltek. Ergo nem rossz edzés. Versenyzőikkel nem nagyon tudok én sem mit kezdeni, de az úgynevezett hobbisták elég harmatok. Még egy észrevétel: 40 felett csak a haverom, segítője és én. Mind jóval 30 alatti. Hová lett az a sok thaios akik meghonosították Magyarországon ezt a sportot? 40-50 körülieknek kell most lenniük. He?
2014. máj. 6. 08:46
 22/34 anonim ***** válasza:

"Nálunk néha tájosok esnek be, aztán nyüszitve menekülnek. 1:1. Komolyra fordítva a szót, néha "

Na ez a kamu! Tudod, míg ti katázással b*sszátok el az időtöket, addig boksz és thai box edzésen sparring van végig. Kyo-sok nem ütnek fejre, tény hogy csak versenyen nem ütnek fejre, mert "amúgy gyakorolják" edzéseken. A probléma az, hogy hogy thai box edzéseken mindig beszopják a fejütéseket. De ha szerinted annyira király a karate, akkor a karatésok többsége miért bokszol vagy miért thai boxol? Hmm..? Karatéról nagyon sokan váltanak át másik stílusra, míg más stílusok képviselői jóformán sosem váltanak karatéra. Ez meg is magyarázza, hogy mennyit ér a karate itthon. Semmit. Elvertetek thai boxolókat? Persze..

"álmodozás az élet megrontója, mely kancsalul festett egekbe néz" (Vörösmarty Mihály) XD

Na de visszakanyarodva a témára, elhiszem, sőt tudom, hogy egy jó 30-40 évvel ezelőtt jobb volt itthon a karate. Na de most? Egy vicc!

https://www.youtube.com/watch?v=Ba1YPfLIr9k

Ez neked bunyó? Ez cicaharc barátom, nálunk a kezdő thai-osok keményebben sparringolnak.

2014. máj. 6. 09:07
 23/34 A kérdező kommentje:
Jól mondja a 22-es. A karate az knokedli pö.csöknek való. Kamu, mint a wing tsun kung-fu.
2014. máj. 6. 09:17
 24/34 anonim ***** válasza:

Miért nem dől ki az egyik kyo-s versenyző amikor csupasz ököllel mellbe vágják?

Ez biztos hogy nem a karate hibája, valamit az edzők úgy nyomatnak hogy nem lesz effektív az ütés, de ettől nem a karate lesz életképtelen, csak az oktatásban valamit nagyon máshogy csinálnak. Vagy acélból van a bordájuk, teljes testpáncél qigongot toltak végig, és ezért bírják egymás ütéseit de ez nem valószínű.

Én bírtam a karatét, csak ahogy tanultam arról azt tartom hogy nem volt igazi, harci karate. A nippon zengo sem igazi karate, és a pontozós sportkaraték sem igaziak, bár lehet hasonló néven nevezik, biztos hogy van különbség.

Aki jónak érzi a karatét, az jó embertől tanult, ilyen is van szerencsére!

2014. máj. 6. 09:36
 25/34 A kérdező kommentje:
Hiába a csupasz ököl, ha nem tudnak ütni. Mert azok nem ütések hanem kalimpálások. És a kyosoknak nincsen feledzve a testük, az csak urban legend, nálunk is savate edzésen, 10-12 unciás kesztyűvel gyomron küldtünk már 1 danos kyo versenyzőt, aztán annyi volt neki. Kamu, hogy bírják. Ja hát egy kyo-s kibírja kesztyű nélkül is egy másik kyo-s "ütését", persze mert nem tudnak ütni. A gyerekek verekszenek így az iskolában. Mondjuk a shotokan még rosszabb mert ott csak semi és no contact van. Bár a kyo-t sem kellene full contactnak nevezni. Milyen full contact az, ahol nincs fejre ütés? Vicc az egész.
2014. máj. 6. 10:47
 26/34 anonim ***** válasza:

Gratulálok emberek, nagyon tehetségesen szétoffoltátok a kérdést!

Szerintem az volna a legjobb, ha nem itt kommentben harcolnátok, hanem beszéljetek meg egy találkát, toljatok egy sparringet és győzzön a jobbik! Személy szerint én sem tartom sokra a világon elterjedt sportkaratét, pláne nem a kyokushint! Tessék kumitézni egymással és akkor kiderül, hogy mi a valóság!

2014. máj. 6. 11:05
 27/34 anonim ***** válasza:

Győzzön a Jobbik, ennyit az offolásról :)

Én is így voltam vele, de nagyon nem így lett. Magyarország, Európa közepe!

2014. máj. 6. 11:15
 28/34 anonim ***** válasza:
Minek találka és sparrin? Én minden héten ötször (heti 2 boksz, és heti 3 thai box) sparringolok kyo-sokkal thai box és boksz edzésen.
2014. máj. 6. 11:32
 29/34 anonim ***** válasza:
Azt ügye nem vettétek észre, hogy saját magatokat hazudtoljátok meg? Kyo igy szar, Karate úgy szar. Sokan tudtok arra példát mondani, hogy elverik a karatésok száját más edzésen. Na ha a karatés más edzést is látogat, rendszeresen,akkor abban sem lehet kezdő. Én is ismerek karatést, aki rendszeresen megy más jellegű edzésre. Judo, bjj, tb, aiki. Még én is Elmegyek tb edzésre, de csak a pörgés miatt. Karate sokak számára nem sport. Egy boxos ezt soha nem fogja megérteni. Én, ha megérem, 60 évesen is Karate gi-t akarok felvenni. Hol leszek akkor már a versenyzéstől?
2014. máj. 6. 16:02
 30/34 anonim ***** válasza:
60 éves taichis tud még verekedni. Elvileg más harcművész is.
2014. máj. 6. 16:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!