Baranta vagy Wing Tsun kung-fu?
Figyelt kérdés
Melyik tanít meg jobban verekedni?2014. ápr. 25. 16:54
21/28 anonim válasza:
22/28 A kérdező kommentje:
Áhá szóval tájcsís a csávó. Az nem is harcművészet, hanem egészségmegőrző torna, a sznob bölcsészlányoknak és reumás nagymamáknak. Komoly szint mi? XD Jól van ne is szólj semmit! Szinte biztos voltam benne, hogy valami kamu harcművészetet nyomat, aikidóra tippeltem. De végül kiderült, hogy rosszabb lett, mint amire számítottam. Taichi..jézusom. XD
2014. ápr. 25. 21:06
24/28 anonim válasza:
MinimorRris! Ne kérdezgess Tőle olyan dolgokat, amikre nem tud válaszolni! Számára ismeretlen még a tisztelet fogalma, így nem kaphatsz Hozzád méltó válaszokat. :)
25/28 anonim válasza:
Hogy mi méltó hozzám.. azért egy sima összeszedett válasz, indoklás ártani sosem árt..
Mert egy dolog, hogy létezik 'nyugdíjastorna' egészségfejlesztő magyar taichi, most van ilyen is. De nyilván az nem az igazi harcművészet, hanem egy egyszerűsített verzió. Bocsánat, a tánc sem ott merül ki, hogy zumba.. de van ilyen is, mert bizonyos igényszintek csak a zumbáig terjednek, hát meg is kapják.
Na Taichizni is elmennek bölcsészek időtöltés céljából. De ugyan így kemény emberek is gyakorolnak taichit, akikről egy rossz szót nem lehet szólni, tökéletesen megállja a próbákat ez a stílus is. Miért ne állná meg? Csak normálisan kell gyakorolni.
26/28 anonim válasza:
ezt nem hiszem el, komolyan mondom, ez a wing tsun még mindig téma ezen az oldalon és valaki még mindig hisz benne, ennyi év után is, pedig már annyian leírták halál kulturáltan, hogy a wt valójában mekkora egy pénzlehúzó álszent kamu marketing cicapacsi és valaki még mindig úgy isteníti az a kupac lókakit, mintha érne is valamit! Ráadásul ezek a buta naiv emberek (mint például a kérdező) annyira ostoba, hogy nem lát az orránál tovább és nem veszi észre a nagy wing tsunban rejlő reklám pénz fogást! Az ember megpróbálja nekik teljesen normálisan leírni, csak a javatok érdekében, hogy ne válasszátok a wing tsun névre hallgató maszlagot, mert az a rendszer egy hazugásg, még ti háborodtok fel és kikéritek magatoknak: "nem, nem igaz, ti barmok vagytok, a wing tsun a legjobb, legyőzhetetlen, akármelyik wt-s ledarál titeket, az a király!" Hát nem, nem így van ti agyalágyultak! Egyáltalán minek írsz ki egy ilyen kérdést, ha úgyis te már előre kigondoltad a választ és úgy sem lehet téged kizökkentei a hülyeségből! Akkor meg mi a célod, csak a cirkuszt akarod itt csinálni, mert akkor nyugodtan bújj el! Már rengetegszer leírtam teljesen kulturáltan, hogy a wt egy kamu, de ti úgy sem hisztek egy tapasztaltabb embernek, úgy hogy meg sem próbálok veletek normálisan kommunikálni! Mielőtt azt hinnétek, hogy a levegőbe beszélek és csak itt menőzök az öt évnyi ketrecharcommal (igen, én ketrecharcolok) akkor elmondom nektek hogy nem, ugyanis fél évig én is bevettem a Máday baromságot, én se láttam a fától az erdőt és én is azt hittem, hogy a wt az ász, de a francokat, szóval tapasztalatból beszélek! Visszatérve magára a kérdésre: egyik sem tanít meg verekdni! Még a sparring sem verekedés, az sem "valódi bunyó", de ettől függetlenül anélkül semmi reális harci tapasztalatod nem lesz, sem elmozgásban, sem támadásban, sem védekezésben! De hát ugye a wing tsunban az sincs, hiszen minek, az "ölésre lett kifejlesztve, abból nem lehet sparringet rendezni" (jaja, igen, kamu duma ismét)! Verekedni akkor tanulsz meg, ha élesben bunyózol valakivel az utcán vagy akárhol és nem edzésen, majd ha van fogalmad arról mi az, hogy a való világban elvernek, ha nem te vagy a jobb és nem "wing tsun tréningen"! A baranta ismét nem tanít meg semmire, az csak egy hagyományőrzés és egy magyarkodó baromság, nem harcművészet! De tudod mit, menj wing tsunozni vagy barantázni (vagy ha igazi vagány gyerkőc akarsz lenni, akkor csináld mind a kettőt, hátha anyuci-apuci kipengeti neked havonta a lóvét a kamura) és legyél te a legyőzhetetlen mester! Majd azért egy pár év múlva menj le mondjuk egy Kick-Box vagy egy Thai box edzésre és kumitézz egyet egy kezdővel "szabályok nélkül", mint a menő wing tsunban vagy köss bele egy bakcigányba a putriban (mert hát ugye a wt-vel akárkit lezúzol, még egy két méteres 110 kilós sittes agresszív tolvaj cigányt is) és ha életben maradsz, akkor gondold át amit én, meg még egy páran pofáztunk itt neked és akkor lehet hogy rájössz mi a valóság és a wing tsun közti különbség!
27/28 anonim válasza:
Egyetértek veled kedves utolsó, de két méteres cigányt keríts már nekem :D
28/28 anonim válasza:
Barantát még viccből sem. Annyira hibás minden mozdulatuk, hogy én szégyellem magam amikor látom őket birkózni. Néha majdnem elsírom magam. Erőlködnek, nincs benne technika, minden létező alapelvet megszegnek, ami egy harcművészetet át kéne hasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!