A Taekwondo hatékony?
"Magyarországon a legtöbb harcművészet edzés még egy küzdősport szintre sem készít fel, így a morális és egyéb oktatásnak sincsen értelme.."
Ahhoz képest, a magyarok verik különféle küzdősporban a világot.
Olvass, csodálkozz: [link]
"máday nórbert (8.mestersznt) neve nem ismerős sifu bár wing tsun kung fu-ban és akkor a katonák meg ezek miért ezt tanulják? "
én nem tudok semmilyen katonákról akik wingtsunt tanulnak, a bemutatós bohóckodás meg nem egyenlő a sportbajnoksággal.
ne erőltessük már ezt a wingtsunt.
"És nézz meg bármilyen más WingTsunost (ne Máday best of 10 magántanítványát hanem átlag wingtsun tanulókat) "
még máday is elbújhat egy középmezőnybeli küzdősportos mellett.
"A Máday egy varázsló, láttam egy szemináriumon egyszer. Akármelyik thai box edző kifektetné egy combossal. A wing tsun az mese."
ez igaz, de nem azért rossz a wt mert van egy rossz magyar figurája, hanem azért mert hiába űzi valaki mesterfokon, a technika alapvetően rossz.
"Máday maga rohadt gyors, és mire egy tb-s edző megcombozza (senki sem fekszik le 1 combostól) addigra 8-10 ütést bedarál egy 90-100 kilós ember. "
https://www.youtube.com/watch?v=AomhzXJ1Xvo
https://www.youtube.com/watch?v=hc0Gt_M16lM
https://www.youtube.com/watch?v=qAN-ZKQlucg
https://www.youtube.com/watch?v=2nzHykS-r2M
túlnyomó többség a wt vs mma meccseken vt veszítéssel jár, mert a wtnak vannak hiányosságai és hibái. nem amatőr emberek edzőtermi csapkodásáról van szó, hanem rangos ketrecharcról.
de ezeknek az összehasonlításoknak sok értelme nincs, mert aki wt tanul, vagy imádja, azt ezek úgysem győzik meg, jönnek a kifogások, hogy az enm is jó wt tanuló meg hasonlók, meg különben is bruce lee, ip man (amiket filmeken láttak).
szóval ne erőltessük ezt a wt-t.
"De én azért, mert bármi is lenne, jól képzett embereknek tartom őket, és mindenképpen érdekes lenne látni mit kezdenének egy összecsapáson. "
de mivel tisztában vannak a képességeikkel, illetve enm akarják az imidzsüket rombolni, nem mennek bele ilyenekbe. mert ha összeverik ezeket a varázslókat, nincs több nyálcsorgató tinigyerek aki 10ezreket dobál nekik a táncoktatásért.
és itt nem csak a wtra utalok, az összes kamu harcművészetre.
"Viszont kezdőbb wingtsunosokat pár kezdőbb (2-4 év edzés) thaiosokkal nemigen néznék.
A thai-osok nem villantanának sokat, de nem is kéne mert sajna bedarálnák a mókusboxolókat.. tehát mindkét stílusban csak a húzó neveket tartom ügyesnek."
pontosan. illetve az xy állítólag megvert x embert legendákat sem kell komolyan venni.
"A wing tsun egy hulladék. 8 hónapig jártam leung ting wt-re, hát egy határ szar. Sparring nincs, zsákolás nincs, erősítés nagyon minimális, nyújtás nuku, fabábú ugyan volt, de az sparring nélkül semmit sem ér, folyton csak a formagyakorlat, marha drága volt a ruha, a mellkas védő... stb. Het 2x edzés, havi 9000 Ft. Abbahagytam, utána mentem BJJ-ni, már az első héten volt sparring (grappling), ezt 2 évig nyomattam, csak közbe elköltöztünk és nincsen a lakóhelyem közelébe bjj, hogy folytassam. Viszont tkd az állítólag van."
ezt mondom, ugyanezért a pénzért már mmat is oktatnak, és az enm csak varázslás, védőszerelésre nem kell annyit költeni, helyette tömegeléssel kezdenek, védekezéssel, és még ha hasonlóan silány is az oktatás, akkor is sokkal felkészültebb leszel.
ha csak tkd a válaszék, érdemes tanulnod, mert a rúgástechnikák jók ÉS hatásosak. nem feltétlenül mind, illetve utcai harcban (ha önvédelmi céllal) nem mindig kivitelezhetők, iletve kockázatosak. de ha elérsz egy szintet, igen veszélyes lehet:
https://www.youtube.com/watch?v=s3JpvYPLM6M
persze ufc versenyeken, utcán, tapasztaltabb, komolyabb ellenfeleknél nem hiszem hogy működne.
"Szoktam én mondani, hogy a brazil jitsu tök jó, csak nem önvédelmi rendszer. Ha fejbe rúgja egy tkd-s, vagy gyomron akkor távolról végük.
Ellenben semmi sem biztos, és egy bjj-s pedig gyümölcslét facsar a tkd-sból ha eléri. "
ha a kettőt nézzük, szerintem a tkd kockázatosabb technika, ezért nagyobb esélye van egy bjj-nak győzni.
"Nos, neked van földharc múltad, nem lenne most rossz neked egy kis rugdosódás.
Ökölvívás amúgy nincs?"
egyetértek, a box a semminél is jobb, sőt, az mma, utcai harc alapja.
Nincsen ökölvívás csak shotokan karate, voltam is tegnap megnézni. Na azt nem fogom csinálni! Mi vagyok én léghajlító? XD
Az ITF taekwondo-t itt azért sokan dicsérték szóval el fogom kezdeni, aztán majd meglátjuk. MMA-zni nem akarok, semmiképp. Voltam egy hónapig MMA edzésen. Nagyon nagy nulla, a földharc technikák sem olyanok, mintha külön BJJ-ra járnál, az állóharc pedig egy vicc! Thai boxoló nagybátyám lerugdosná az összeset, az "MMA" edzővel együtt. Mondjuk mondta is nekem az az edző, hogy MMA edzésekre azok jöjjenek akik már birkóznak judóznak 6-8 éve, vagy ugyanennyi ideje bokszolnak, thai boxolnak. A kezdőknek nagyon nem való! Ugyanis ott nem az alapokat tanulják oda már úgy kell odamenned, hogy tudod az alapokat. Az én 2 évnyi BJJ-mal nem voltam rossz földharcban, de mivel az állóharcot nem erőltették annyira, ezért az alapokat állóbunyóból nem tanultam volna meg jól. (Amúgy grappler beállítottságú volt az edző). Utána pedig változott az edzés időpontja, ami nekem nem lett jó. Ezért gondoltam a TKD-ra, ott legalább ha mást nem is tanítanak, csak rúgni, az is jó. Mert legalább rúgni JÓL meg fogok tanulni. Szóval egy ideig nekem megtenné, a TKD is.
"Mondjuk mondta is nekem az az edző, hogy MMA edzésekre azok jöjjenek akik már birkóznak judóznak 6-8 éve, vagy ugyanennyi ideje bokszolnak, thai boxolnak. A kezdőknek nagyon nem való! Ugyanis ott nem az alapokat tanulják oda már úgy kell odamenned, hogy tudod az alapokat."
én már ezt mondom jó ideje, meg azt is, hogy a magyar mma oktatás minősége max középkategória. ha állóharc érdekel akkor lehet alapozásnak jobb lenne a box és csak utána a rúgások. de te tudod.
"a magyar mma oktatás minősége max középkategória"
Inkább csak alsó kategória a max. :) Az ilyen edzéseken csak a rajoskodás és a feszengés megy, legalább is én ezt tapasztaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!